Бутон за подгряване?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: Бутон за подгряване?

Мнениеот ABSOLUT » Вто 10 мар 2009 10:57

Краси, аз го гледах това реленце.
Според това което разбрах, комплекта е на части и трябва да си запоявам всичките елементи сам и освен това дистрибутора за София е някаква жена в Техническия Университет, която нямам време да издирвам за да ми го продаде евентуално ако го има.
А и не съм много много по електрониката, и така с копчето ми е по-лесно, то ще пасни идеално на таблото на Пасата. Освен това съм го боядисал в червено вътре и се забелязва добре кога е пуснато.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 12 мар 2009 10:33

Сложих бутона, подгряването си работи, но излезна нов проблем.
Тъй като е по-важно да свети когато е включен, направих така че да светва жълтата лампа на бутона, а другата от габаритите не съм я предвидил.
В тази ситуация бутона трябва да прекъсва и подава маса, а не + (релето за подгряване се задейства с маса). Крачета 75H и 75h са вход/изход на бутона. Аз взех маса от кабелите на касетофона, защото са най-близко. През краче 75H влиза масата, а през 75h отива към релето за подгряване. До тук само с маса, бутона няма как да светне, за това изкарах и един + пак от захранването на касетофона (от кабела с постоянно захранване, а не от този който пуска само на контакт). Този + го включих към краче 31 на бутона. Всичко е ок, натискам го и светва. Обаче проблема е, че като изключа от контакт и извадя ключа, бутона сам светва :shock :?: без да е натиснат.
Не мога да разбера как се получава + към него след като колата не е на контакт.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пет 13 мар 2009 14:15

Колеги, прося помощ, :lol:
помогнете тези които разбират

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Пет 13 мар 2009 22:58

размени местата на 75Н и 75h

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Пет 13 мар 2009 23:21

_SUN_ написа:размени местата на 75Н и 75h

Смяна на местата трябва да свърши работа.

Схемата на Пасат В4 е подобна. Това е копчето за подгряване на задното стъкло. Вместо 75Н и 75h са "+" и 86
Прикачени файлове
321.JPG

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 14 мар 2009 1:13

Първо бях сменил местата и лампата пък светеше постоянно. Проблема според мене не е в самото копче, ами в това че след като извадя ключа на колата, по някакъв начин се връща + към касетофона (от където съм захранил всъщност копчето). Абе пълна мистерия :?
Сега си мисля следното:
нали по принцип има два + към касетофона, един постоянен и един който идва само от контакт. В момента копчето е вързано към плюса който идва от контакта на ключа и както се вижда има проблем. Ако пробвам да вържа бутона към постояния +, може би няма да има странни обратни напрежения :?:

Потребителски аватар
gizzard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gizzard » Сря 18 мар 2009 18:36

LILO&STICH написа:по спомени,в него влизаха и подгрева на страничните огледала. :roll:

Всички Б4 ли имат подгрев в страничните?

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Сря 18 мар 2009 20:16

Ако огледалото е с ел. регулировка има и подгрев, това важи и за Б3

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 21 мар 2009 9:53

Копчето го имам вече и аз пред мен и вътре представлява ето това :
-75H - изходът,който отива за към твоето реле
-75h - входът от захранването
-31 - маса
-58b - сигнал за габарит.

Сега едната крушка,която е за габарит всъщност е светодиод и рабои между 31 и 58b като 31 е маса а 58b е плюс при габарит.Другата крушка свети между 31 (маса) и 75H - при връзка с 75h светва.

Ти можеш да реализираш следното :
-подаваш си на 75h маса да кажем от радиото
-взимаш си масата за към релето от 75H
-подаваш на 31 не маса а + постоянен или не според твоите желания понеже той ще се ползва само за лампичката,кочто трябва да свети само при контакт и пуснат негревател.
-отваряш вътре самото копче и го преправяш - свързваш светодиода,който е за габарит по следния начин - единия му край (бившия 31) го местиш на 75h (това е постоянна маса вече).Другия му край си го оставяш на 58b .Тогава пускаш + при габарит (на куплунга на радиото оригинално има такъв кабел...а пък и на съседните копчета и долу при пепелника има колкото искаш такива кабели) на 58b както е и оригинално схемата на копчето.
Реално трябва да спазиш това,че светодиода има посока и затова края,който е бил на 31 го разпояваш оттам и го местиш на 75h

Недей да обръщаш 75h и 75H понеже тогава ще ти свети постоянно крушката за подгрев.
Ето я моята архитектура на копчето отвътре :
Изображение

Ето и какво трябва да направиш :
Изображение
Както съм ти показал режеш крачето на светодиода от предишното му място (това е продължение не извод 31) и го местиш на другата метална част,както съм ти показал с червеното и го запояваш там....най-добре го направи с някакво изолирано проводниче и си сложи термошлаух накрая към крачето на диода за да не опре случайно в бившото си краче 31.
Така вече ще заспи :beer

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Съб 21 мар 2009 10:42

Стефане, много ти благодаря за отделеното време и толкова подробното обяснение. Ще проверя пак кабелите и ще го оправя това пусто копче.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 21 мар 2009 12:10

ABSOLUT написа:Стефане, много ти благодаря за отделеното време и толкова подробното обяснение. Ще проверя пак кабелите и ще го оправя това пусто копче.

Е,нали сме за това :)
Ако нещо не се справиш драсни един ред в skype и ще се разберем да се видим и да го оправим :)

Върни се в “Passat”