Затъмняване на стопове...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Затъмняване на стопове...

Мнениеот kr1s0 » Пет 20 мар 2009 19:08

Изображение

Колеги това според вас как е постигнато ? Колко ръце горе / долу и какъв цвят ?

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 20 мар 2009 21:18

Toва са фабрични стопове,или допълнително слагани не е спрей или фолио :wink:

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 20 мар 2009 21:46

тъжнооо :lol:

А според вас на Б3 тъмно сив металик как ще бъде най-добре да процедиразм със стоповете (кои части да затъмня) , че не съм много запознат с тези неща.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 20 мар 2009 22:38

Само горния сектор както на снимката, останалото се облепя с хартиено тиксо,две-три ръце спрей мисля че ще стане добре,задължително трябва да се свалят стоповете иначе може да се разтече ако пръскаш отблизо.Другия вариант е с фолио,първо с него пробвай ако не ти хареса се маха лесно :wink:

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 20 мар 2009 23:49

1 въпрос : Дали ще е добра идея и предните мигачи да боядисам ? И ако ги боядисам те сега са оранжеви и крушките вътре са си обикновенни...трябва ли да купувам оранжеви крушки за да си остане оранжевото светене или и без тях пак ще си е оранжево ? :banana :banana

Последна промяна от kr1s0 на Вто 10 авг 2010 14:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 21 мар 2009 11:30

kr1s0 написа:1 въпрос : Дали ще е добра идея и предните мигачи да боядиша ? И ако ги боядиша те сега са оранжеви и крушките вътре са си обикновенни...трябва ли да купувам оранжеви крушки за да си остане оранжевото светене или и без тях пак ще си е оранжево ? :banana :banana

Ще си светят оранжево няма нужда да сменяш крушките.
Дори да ги боядисаш обаче, моя съвет е когато имаш възможност да ги смениш с оригинално опушени, защото при тях самия стоп (или мигач) е бял, а крушката е жълта. А на боядисаните пак се вижда жълтото :wink:

Потребителски аватар
extasyto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот extasyto » Съб 21 мар 2009 22:09

Тия дни ще с трансперантен спрей, ще си минавам страничните мигачи, и отпред се чудя дали да пръсна мигачите, блендите и халогените.Мк3 е колата.

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Нед 22 мар 2009 14:49

Ако го направиш - дай снимка да видиме

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Нед 22 мар 2009 19:07

Някой пръскал ли е такъв стоп със син спрей, че ми е интересно какъв е резултата. Мисля мойте да ги правя синкави, но дали ще стане, че на тоя цвят тъмните ще се слеят със купето а също и мигачите мисля да се пръснат за да е еднакво всичко.
IMG_1571piti.jpg

Последна промяна от rokera на Пон 23 мар 2009 11:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Нед 22 мар 2009 20:01

kr1s0 написа:1 въпрос : Дали ще е добра идея и предните мигачи да боядиша ? И ако ги боядиша те сега са оранжеви и крушките вътре са си обикновенни...трябва ли да купувам оранжеви крушки за да си остане оранжевото светене или и без тях пак ще си е оранжево ? :banana :banana

добре де вие поне ... ами научете се горе долу да пишете на БЪЛГАРСКИ, а в българския език няма дума "боядиша" нито "боядишвам". Немога да разбера как изобщо го пишете без да ви подразни или не четете какво сте написали.

Потребителски аватар
okokore
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okokore » Пон 23 мар 2009 8:59

Winner25 написа:
kr1s0 написа:1 въпрос : Дали ще е добра идея и предните мигачи да боядиша (зависи с ко ша ги бойдишаш, ко ги удариш с баданарката нема се получи)? И ако ги боядиша те сега са оранжеви и крушките вътре са си обикновенни...трябва ли да купувам оранжеви крушки за да си остане оранжевото светене (не) или и без тях пак ще си е оранжево (да)? :banana :banana

Ще си светят оранжево няма нужда да сменяш крушките.
Дори да ги боядисаш обаче, моя съвет е когато имаш възможност да ги смениш с оригинално опушени, защото при тях самия стоп (или мигач) е бял, а крушката е жълта. А на боядисаните пак се вижда жълтото (малко не се вижда жълто мен, зависи колко ръце ще удариш.. и после задължително лак поне две):wink:

btw Winner25 как е нокиата ве мен? и не виде ли черните мигачи като я вземаше (нема оранжево вервай ми)? :drinking:

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 23 мар 2009 16:21

B_O_S_S_S написа:

добре де вие поне ... ами научете се горе долу да пишете на БЪЛГАРСКИ, а в българския език няма дума "боядиша" нито "боядишвам". Немога да разбера как изобщо го пишете без да ви подразни или не четете какво сте написали.

Добре бос !

Все си мисля , че не съм в часовете по български, а съм тук да получа информация.Не те разбирам какъв ти е проблема .. направил съм грешка по невнимание и вече ше оревеш целия форум ... всичките сте филолози. :kissy: :kissy:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 24 мар 2009 1:01

okokore написа:
Winner25 написа:Ще си светят оранжево няма нужда да сменяш крушките.
Дори да ги боядисаш обаче, моя съвет е когато имаш възможност да ги смениш с оригинално опушени, защото при тях самия стоп (или мигач) е бял, а крушката е жълта. А на боядисаните пак се вижда жълтото (малко не се вижда жълто мен, зависи колко ръце ще удариш.. и после задължително лак поне две):wink:

btw Winner25 как е нокиата ве мен? и не виде ли черните мигачи като я вземаше (нема оранжево вервай ми)? :drinking:

Може и да не се вижда оранжево, но пък ще е доста тъмно :)

А нокиата за сега е чук, но скоро ще и търся нов собственик че и се нарадвах вече :wink:

Потребителски аватар
extasyto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот extasyto » Нед 12 апр 2009 22:11

Днеска се заиграх с един трансперантен спрей, и ето какво се получи:

Потребителски аватар
MKII 1.6EZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKII 1.6EZ » Чет 16 апр 2009 18:43

Стоповете на Г4-то ми са тези със жълтия мигач. Мерак ми е да ги направя като тези с тъмния. За целта трябва да затъмня мигача и да направя светлините на задната червени. Идеята ми е да ги направя на вид като оригинални. Някой правил ли е това упражнение и ако ДА какъв е ефекта? :beer

Върни се в “Направи си сам!”