Монтирах си една аларма на колата неска.. всичко точно обаче за мигачите е само 1 кабел... как по точно да стане.. Алармата е Марк 1500 а количката ми е Голф 2
Намираш кабелите за мигачите(по принцип НЕ СА жълти).
На кабелчето на алалмата запяваш две други кабелчета. На тях по един диод(следиш посоката на диода). На другя край на диодите пак малко кабел запояваш.(най-добре е ако имаш платчица на коята да сложиш диодите и на нея слагаш кабелчетата, после връзваш към двете посоки <- и ->).
Ето и примерна схема(ограденото с кръгче е това, което ти трябва):
Последна промяна от swifter на Нед 22 мар 2009 18:08, променено общо 4 пъти.
Намираш кабелите за мигачите(по принцип са жълти).
Жълти ама друг път, на някоя френска или японска кола.Пича спомена голф 2, отнася се и за останалите немски автомобили, ляв мигач черен кабел със зелена ивица, десен мигач черен кабел със синя ивица.
За диод и аз това се чудех ам подрака имам 1N4007.... слабички са ам утре трябва да си я зглобя колата пак в неделя се чудя от къде да си взема диоди... от Пловдив съм
Трябвало е да сложиш поне три в паралел, така както е сега ще опукат и в този момент няма да имаш и мигачи, ще светят като аварийни при подаване на ляв или десен, което пък не само е неприятно но и опасно.
земаш диод мисля 4е 4007 или 4008 как се водеше точно не помня ... отдавна не съм слагал ...... диода предотвратява при пускане на примерно ляв мигач ток да отиде до десния и все едно да си на аварийни
П.П. другото е да го вържеш за релето на аварийните .... но не го връзвай за фаровете или габаритите .... ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ