Дайте компетентни мнения относно следната тема-Вектра 2.0дти.101кс.99-00г.феислифт срещу Пасат 1.9тди.90кс. или 110кс.99-00г.И двата автомобила са за около 6500-7500лв. Въпросът е,кой модел е по-надежден и здрав в условия на експлоатация тук в нашета родина??? Коментирайте всичко,двигатели,ходова част,електроника и въобще като цяло кой е по-трошлив?
Най-малкото такъв пасат за такива пари няма да намериш. Друго - Вектрата с този двигател е отвратителна, - огромна турбодупка. Вътре е много по тясна от пасатора. Случайно да си чувал за цената на ГНП и ЕГР клапана на тези Вектри. Ако не си, по добре си запуши ушите за да не чуеш. За Пасата говорят, че му е слабо място предното окачване - но хора много,приказки много. Като цяло пасата е класа от горе, двигателят АФН е достатъчно надежден, и не е толково лагав като този на Вектрата.
Отговорът на въпроса "Пасат или Веткра" си е баш риторичен. Няма такова дърво като Вектрата, окачването отзад е ужасно, мотора дава дефекти, има турбо-дупка, частите са много скъпи.. няма нужда от повече коментар! Поне за мен..
Значи със всичко мога да се съглася, но не и с това, че Вектра Б е тясна. Висок съм 1.83, 87 кг и на всички седалки ми е перфектно - да имам, да нямам 10 000 км опит. Пассатора е доста по-класна кола, оттам и по-скъпа. Вектрата е тежичка и не знам тва дизелче как ше я движи. Бе за стара кола общо взето е най-добре да земеш каквото е по-читаво. Принципно, ако са в еквивалентно положение откъм състояние и екстри, Пасата е доста по-скъп.
Карах Вектра Б, но бензин, така че за двигателя нищо не мога да кажа. Вътре далеч не е тясна, интериора бива (разбирайте не е отчайващ). Като цяло за поддръжка мога да кажа, че не е скъпа - нещата които съм сменял са по-евтини от сегашната ми Бора.
За сравнение на комфорта не бих казал, че може да се говори - изключително недоволен съм. Всичко скърцаше и тропаше, оправиш едно, друго почне да скърца, изобщо много дребни недомислици, които мен много ме дразниха. За пример ще дам вода в багажника - чудеса правих и нищо не помогна.
В общи линии крайният резултат е - опел няма да си купя повече.