Здравейте!Та Имам Басс Pioneer 307d4 вече 2ра година си дранка всичко е наред,но понеже го захранвам със слаб усилвател Thunder 2050 със преработка както в LJclub,но пак идва слаб немога да го захраня както трябва пък нямам възможност за нов сега!
Пионеера го дават на 2 и на 8 ома че може да свири!
Неска го свързах на 2 ома Басса и го свързах към усилвателя на Bridj,осезаемо се промени силата,да не се изхвърлям но доста по-силно засвири,басса вързан на 2 ома да работи и от усилвателя на бридж 4 ома,всичко си е наред от към свиренето,но проблема е че Бушона 30А се стопи 1-во пластмасата,а после и изгоря,сложих му кабелче ,и то направо се нагря яко червено стана и цвърчи,само не почвайте ще се подпалиш и така нататък,Та същинският въпрос е Имали Опаснот при тази комбинация усилвателя на бридж,а баса на 2 ома,нещо да му стане на усилвателя,ще изгори нали???

Някой можели да ми помогне ???
Някой можели да ми помогне ???
Последна промяна от S.Raikov на Пон 23 мар 2009 20:14, променено общо 1 път.
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой можели да ми помогне ???
S.Raikov написа:Здравейте!Та Имам Басс Pioneer 307d4 вече 2ра година си дранка всичко е наред,но понеже го захранвам със слаб усилвател Thunder 2150 със преработка както в LJclub,но пак идва слаб немога да го захраня както трябва пък нямам възможност за нов сега!
Пионеера го дават на 2 и на 8 ома че може да свири!
Неска го свързах на 2 ома Басса и го свързах към усилвателя на Bridj,осезаемо се промени силата,да не се изхвърлям но доста по-силно засвири,басса вързан на 2 ома да работи и от усилвателя на бридж 4 ома,всичко си е наред от към свиренето,но проблема е че Бушона 30А се стопи 1-во пластмасата,а после и изгоря,сложих му кабелче ,и то направо се нагря яко червено стана и цвърчи,само не почвайте ще се подпалиш и така нататък,Та същинският въпрос е Имали Опаснот при тази комбинация усилвателя на бридж,а баса на 2 ома,нещо да му стане на усилвателя,ще изгори нали???
Учудващо е че още тоя тъндър е сред живите

Аз лично не съм се занимавал с тъндари много време но колкото и да съм имам нищо хубаво от тях....
Ако мислиш, че ще е стабилен на 2 ома му сложи един по-голям бушон а не кабел! Кабела не може да направи тая здрава връзка и от там идва нагряването...
Но според мене си вземи усилвател дето е стабилен на 2ома в стерео режим като този!
http://i.caraudiobg.com/index.php?page= ... t&Itemid=5
Ам 1во си писал,че учудващо че сред живите,еми към 10,15 минути го дрyнках така и нищо нестана само дет бушона отиде и с кабел дет наистина не прави хубава връзка загрява нито беше загрял нито нищо AMPA,въпросът е имали Опасност да ИЗгори по този начин????Да знам дали да ходя да взимам по голям бушон то по голямо от 35 дали има??
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
S.Raikov написа:Ам 1во си писал,че учудващо че сред живите,еми към 10,15 минути го дрyнках така и нищо нестана само дет бушона отиде и с кабел дет наистина не прави хубава връзка загрява нито беше загрял нито нищо AMPA,въпросът е имали Опасност да ИЗгори по този начин????Да знам дали да ходя да взимам по голям бушон то по голямо от 35 дали има??
Има и 40А ама са рядко срещани...
Както ти писах по горе, не съм правил експерименти с тая марка....ама до сега щом не е изгорял може и да има потенциал в него.... нищо точно не мога да кажа, времето само ще покаже....ама щом 15мин е работил би трябвало да продължи да работи, само смени бушона с по голям...
Thunder TCA 2050
2 х 80 вата RMS на 4 ома
1 х 200 вата RMS на 4 ома (bridge)
Входове - RCA и Hi input
Low pass filter - 50 - 250 Hz
High pass filter - 120 Hz - 3 kHz
Bass boost - 0/6/12 dB at 45 Hz
Предпазител - 40 ампера
Това са характеристиките
2 х 80 вата RMS на 4 ома
Входове - RCA и Hi input
Предпазител - 40 ампера
Това са характеристиките
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
S.Raikov написа:Thunder TCA 2050
2 х 80 вата RMS на 4 ома
Входове - RCA и Hi input
Предпазител - 40 ампера
Това са характеристиките
За 2ома ще ти трябва по-голям от 40А предпазител и това ще е трудното в задачата.... едва ли ще намериш някаде...
Колега мерси за отговорите реших,махам го Пайнера нече не свири просто работи на 2 и на 8 ома(така пише на кутията) няма с какво да го захраня това,дали да не си взема някой дет да е на 4ома,ориентирам се към Ланзар
по-този начин където неска го направих,няма да стане накрая ще се подпали усилвателя!
по-този начин където неска го направих,няма да стане накрая ще се подпали усилвателя!
BTV забравих да допълня че имам и блакпунт GTA 2 Special и не прави такива работи нито бушона загрява нито нищо явно че усилвателя може да работи на 2 ома!
# Максимална мощност 400 Watts
# Максимална мощност@4 Ома 2x120 / 1x400 watts
# Максимална мощност@2 Ома 2x180 watts
# RMS мощност@4 Ома 2x60 / 1x180 watts
# RMS мощност@2 Ома 2x90 watts
# Брой на каналите 2/1 ch Клас А/В
# Честотна лента 10 - 30000 Hz
# Отношение сигнал/шум > 90 dBA
# Изкривяване при номинална мощност < 0.05%
# Входен импеданс > 10 килоОма
# Чувствителност на входа 0.1 - 8V
# Стабилитет 2 Ома (4 Ома мостов)
# Ниско-честотен филтър 50 - 250 Hz (12dB/октава)
# Високо-честотен филтър 80 Hz (12dB/октава)
# Супер ниско-честотен филтър Subsonic
# Bass Boost 0 - 12 dB при 45 Hz
# Максимална мощност 400 Watts
# Максимална мощност@4 Ома 2x120 / 1x400 watts
# Максимална мощност@2 Ома 2x180 watts
# RMS мощност@4 Ома 2x60 / 1x180 watts
# RMS мощност@2 Ома 2x90 watts
# Брой на каналите 2/1 ch Клас А/В
# Честотна лента 10 - 30000 Hz
# Отношение сигнал/шум > 90 dBA
# Изкривяване при номинална мощност < 0.05%
# Входен импеданс > 10 килоОма
# Чувствителност на входа 0.1 - 8V
# Стабилитет 2 Ома (4 Ома мостов)
# Ниско-честотен филтър 50 - 250 Hz (12dB/октава)
# Високо-честотен филтър 80 Hz (12dB/октава)
# Супер ниско-честотен филтър Subsonic
# Bass Boost 0 - 12 dB при 45 Hz
-
- Автомобил:
- Двигател:
Pioneer-a е с две бубини, защо не го свържеш бобина към канал - бобина към канал на усилвателя (нали усилвателя е двуканален) ...
Пробвай и виж дали ще ти хареса ...
martinsa написа:Pioneer-a е с две бубини, защо не го свържеш бобина към канал - бобина към канал на усилвателя (нали усилвателя е двуканален) ...
Смисъл,басса не на бридж, а на отделно,и ги свързам към усилвателя на изходите за тонколони ли?Ако не поправиме!
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Да. Единия го връзваш на едната намотка на субуфер-а, а другия на другата намотка на субуфер-а.
Последна промяна от misho_GTI на Пон 23 мар 2009 21:29, променено общо 1 път.
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
S.Raikov написа:martinsa написа:Pioneer-a е с две бубини, защо не го свържеш бобина към канал - бобина към канал на усилвателя (нали усилвателя е двуканален) ...
Смисъл,басса не на бридж, а на отделно,и ги свързам към усилвателя на изходите за тонколони ли?Ако не поправиме!
да, но няма да има ефект понеже и мощността на усилватела ще падне.... в твоя случай щом си харесваш пайнера всеми си едно 307Д2 и на стерео режим 2х2ома вързваш и забравяш, ще е доста по-силно стига да няма проблеми с ампа, но щом държи на 2ома бридж то значи че ще му налекне на стерео режим

пп...
misho_golfa написа:Да. Четерите канала на усилвателя ги правиш на 2 бридж, и единия бридж го връзваш на едната намотка на субуфер-а, а другия на другата намотка на субуфер-а.
за кой усилвател говориш колега, че аз четириканален не видях....

-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
rollin написа:S.Raikov написа:martinsa написа:Pioneer-a е с две бубини, защо не го свържеш бобина към канал - бобина към канал на усилвателя (нали усилвателя е двуканален) ...
да, но няма да има ефект понеже и мощността на усилватела ще падне.... в твоя случай щом си харесваш пайнера всеми си едно 307Д2 и на стерео режим 2х2ома вързваш и забравяш, ще е доста по-силно стига да няма проблеми с ампа, но щом държи на 2ома бридж то значи че ще му налекне на стерео режим
Да. Така е по добре.
Не бях видял че усилватела е двуканален, мислех го за 4канален...

А според мен е по добре да смени усилвателя с моноблок и на тоя моноблок да си върже Д4-ката на 2 ома.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Усилвателя ти е двуканален - говорителя двубобинен
Свържи го канал към бобина и канал към бобина ...
Без никакви бридж, мостове и др.
Свържи го канал към бобина и канал към бобина ...
Без никакви бридж, мостове и др.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”