Смяна на датчик
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на датчик
Колеги,когато се сменя антидетонационен датчик на двигател,компютъра трябва ли да се "убочава" или не е необходимо да се прави това?Двигатела е AFT-1,6 101к.с.Някой от Вас знае ли колко струва този датчик?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на датчик
за АБФ мотора е междо 90 и 120лв. сигорно и твоя 6те е там някаде само един ли е при теб,мисля,че не се нуждае от убочение но трябва да е стегнат с определена сила.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
van4ooo написа:. но трябва да е стегнат с определена сила.
Или по-точно с 20Nm
Иначе почва да говори глупости на компа!

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
моите са яко напукани с VAG-KOM немога да ги намеря понеже нямам леибал фаил за моята има един немски ама е боза някаква идая как да разбера дали работят пражилно.
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема ми е там,че ми чука най-вероятно аванса на запалването!Ходих при двама добри майстори и ти ми казаха че всичко по колата е ОК-нямала записани никакви грешки!Да ама не!Даже единият ми каза че нямям антидетонационен датчик!?Как да нямям,като Аз го виждам с очите си къде е монтиран на блока.VAG-COM явно не може да го намери и като няма изписана грешка си мислят че всичко е вред!А аванса си трака ли трака.Почвам да се оправям вече сам,защото ми писна!Всеки ти взема парите а никаква работа не върши!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ето така изглежда осцилограмата на работещ детонационен датчик:
Би трябвало, с хубаво 'тропване' по корпуса му с дръжката на отверка да подаде достатъчно напрежение на изхода си, така, че да се улови и от обикновен мултицет
Би трябвало, с хубаво 'тропване' по корпуса му с дръжката на отверка да подаде достатъчно напрежение на изхода си, така, че да се улови и от обикновен мултицет
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”