Вдига обороти, но не ускорява - Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Вдига обороти, но не ускорява - Б3

Мнениеот Muku » Пон 23 мар 2009 22:00

Здравейте колеги!
Имам следния проблем - в движение когато превключа на друга предавка, колата не "тръгва"! Имам предвид, че след като превключа и подам газ вдига обороти без да ускорява. Пробвах от по-ниска на по-висока предавка и обратното - един и същ резултат (бучи, че се форсира, но не ускорява)! Мислех че е съединител, но след като я закарах на сервиз (по други причини), човека ми каза че съединителя е добре и няма нужда от смяна! Имате ли идея от какво може да е? Автомобила е Б3 '91 1.8ми ААМ мотор.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Вдига обороти, но не ускорява - Б3

Мнениеот moimoimoi » Пон 23 мар 2009 22:14

е няма начин да не е съединител
по простата причина че съединителя е единствения елемент който може да приплъзва от износване
всички други части за механично зацепени/скоростната кутия,карета..../
а да попитам?как тръгваш като вдига обороти а не върви?

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пон 23 мар 2009 22:23

Нормално! При тръгване няма проблем, само по време на движение се е случвало до сега! Човека от сервиза каза че е правил някакви тестове (кара на ръчна и т.н.) и вика добре е!
Поневе последния път беше мокро времето помислих тогава че може да буксуват гумите, но пък не се усети буксуване (мисля че имам достатъчно опит за да знам кога буксува)

Потребителски аватар
jeriko
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000

Мнениеот jeriko » Пон 23 мар 2009 22:35

и аз мисля че е съединител или нещо в диференциала

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubutu » Пон 23 мар 2009 23:08

Сваляй кутията баце. Няма как!!!Купуваш аксиален лагер, притискателен и съединител.

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пон 23 мар 2009 23:15

Добре де при тестовете защо работи? Само два пъти се е случило до сега и то все по време на движение! При "старт" никога не съм имал проблем!

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 23 мар 2009 23:51

Вдигни ръчната ако държи де вкл. на 5-та и отпускай съединителя ,ако загасне мотора значи е добре съединителя.И пак може проблема да ти го прави на моменти с притискателния диск да приплъзва ,може би аксиален лагер както описваш.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 24 мар 2009 18:03

Абсолютно правилно пише градския СЪЕДИНИТЕЛ. Друго не може да е.
Може да направиш още един екперимент. Паркирай така че предната(предните) гуми за опрат в бордюр и плавно отпускай съединителя. Не може да не устиш, тогава че е зацепил а колата не тръгва или тръгва но при по-горно положение на съединителя от нармалното(най-малкото)...

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Вто 24 мар 2009 18:21

99% е съединителя колега.
Просто си го запалил няколко пъти и материала (феродото) си е променил свойствата.Когато е студен не ти прави толкова впечетление,ама като преплъзне няколко пъти след тръгване се загрява и започва да прави мизерията.
Покарай я на полу-съединител няколко метра и виж дали при 2000-2500 оборота ще вклячи задна или ще се опъне.Можеби ти е извесно,че задна няма синхронизатор и за включването и при високи обороти и трябва перфектен съединител

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Вто 24 мар 2009 20:00

Преди малко направих следното (беше преди да прочета последните постове, прибирайки се от работа)- на ръчна тръгвам на първо съвсем нормално отпускам съединителя. Колата тръгва, предните гуми започват да буксуват, а задните се влачат. Не знам до колко е правдоподобно но така беше удобно в ситуацията. Колата беше загряла (и съединителя съответно, както спомена колегата)!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 24 мар 2009 21:33

колега с какви гуми си?да не са на 10 години т.е.много стари и твърди?макар че е много съмнително с точ мотор дето си ААМ да въртиш гуми на висока предавка
това явление при каква скорост и предавка се е получило?
ако на първа с ръчна тръгва и задните гуми се влачат,това би трябвало да означава че съединителе ти е добре,по тая логика остава че може проблема да е в скоростната кутия и по точно в предавката при която се получава приплъзването

Потребителски аватар
eraser13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eraser13 » Вто 24 мар 2009 22:10

Колеги а възможно ли е да е от някоя помпа,моя е б3 аам мотор с две помпи на съединителя,а може и да е от някой маркуч или самата течност.Не е май само самия съединител

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Сря 25 мар 2009 0:39

Имам една тиория,която ми хрумна от мнението на колегата eraser13
Ами ако задържа работния цилиндър (този на скоростната кутия) е възможно да не сработва съединителя веднага.Проблема в този случай би трябвало де е в маркуча между двете помпи.Както когато задържат спирачните апарати при стари маркучи.Но чак пък толкова че да задържа яката пружина-слънце на притискателния диск :?:
Какво мислите колеги по въпроса?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Сря 25 мар 2009 8:03

Възможен проблем със съединителя - от претоварване и задържане в средно натиснато положение на педала е много вероятно да е вече "опечен" феродовия диск. :D А оттам и бусксуването на определени обороти и натоварване. Решението е смяна на целия комплект - съединител,притискател и аксиален лагер. Вярно, че излиза доста скъпо, но пък после, ако колата я кара несъстезател човек изкарва мнооого хиляди километри! :D

Потребителски аватар
ivo penkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo penkov » Сря 25 мар 2009 8:38

suba написа:99% е съединителя колега.
Просто си го запалил няколко пъти и материала (феродото) си е променил свойствата.Когато е студен не ти прави толкова впечетление,ама като преплъзне няколко пъти след тръгване се загрява и започва да прави мизерията.
Покарай я на полу-съединител няколко метра и виж дали при 2000-2500 оборота ще вклячи задна или ще се опъне.Можеби ти е извесно,че задна няма синхронизатор и за включването и при високи обороти и трябва перфектен съединител

Не 99,а 102% е съединител.

Върни се в “Passat”