челно стъкло-какво да си купя

Техническа и сервизна информация за Passat
AIA
Автомобил:
Двигател:

челно стъкло-какво да си купя

Мнениеот AIA » Пон 11 окт 2004 14:21

Здравейте
Извиниявам се че пак само питам (имаше тема в която говорехте за хората които идвали само да питат но просто няма как да отговарям и да участвам като знам малко, иначе форума го следя с интерес)

Вапроса ми е какво предно стъкло ще препоръчате да взема (пасат 91)
а) от автоморга
б) турско
в) испанско
г) финландско
за оригинално от аутотрйд и дума не може да става.

Ако някой има опит да сподели.

(става въпрос за Варна :) )

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 11 окт 2004 14:28

оригиналното е т.нар. триплекс-т.е два слоя стъкло между които има напълно прозрачен слой от нещо като силикон...
ефекта е като се строши стъклото парчетата остават на място и не се изсипват върху тебе нарязвайки те.
другия вариант се нарича секурит и е добре познатия ефект на "насоляване" при счупване.
няма толкова значение кой е производителя колкото какъв е типа на стъклото.
естествено всичко опира до финансова сметка.
триплекса е почти двойно по скъп.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 11 окт 2004 14:44

хи хи питай нема да се пуашиш...васко ти е писал да е триплекс стъклото, аз си взех турско за голфа 110 лв и няма ядове трета година, иначе всичко ти зависи от финансите

AIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AIA » Пон 11 окт 2004 14:48

благодаря за бързите отговори. Това с триплекса и секурит го знам и всички казват че техните стъкла са такива.
при турското е само магазин а за испанското и финландското има и монтаж
като цени за финландското 170лв испанското 145 а туското 150 само стъклото (което значи търсене на майтори и други подобни приятни занимания :-(

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Съб 04 дек 2004 19:32

Задължително си вземи триплекс,както каза vakoto1!!!Настаро по моргите ще си намериш оригинално стъкло за около 100лв.Можеш да провериш и в www.mobile.bg и там търсиш на малки обяви!Пишеш passat и ти излиза всичко възможно което се продава за пасат.Там има ударени,а даже може да има и само прозорци.Аз за голф двойката ми си намерих оригинално стъкло "Saint Cobain" за 70лв. !!!
При мен стъклото се счупи принудително от летящ предмет като се движих със 140км.Ако бях с секурит тежко ми!!!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 06 дек 2004 10:53

всеки преден джам е "триплекс" :wink:

изключение правят джамовете за жига и мохо които се произвеждаха преди 15 години в стъкларския завод "Кристал"-Перник mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Пон 06 дек 2004 13:02

Тук не си прав!Както каза vaskoto1 има джамове на които пише SECURIT и те не са триплексови!Същите са като на жигите и мохерите от 70-те години!!!Аз като си купувах за голфа ми предлагаха навсякъде SECURIT доката накрая си намерих триплекс!

Потребителски аватар
golfer
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 07 дек 2004 10:03

напротив много съм прав!
пак повтарям всяко предно стъкло е система "триплекс"т.е.два слоя закалено стъкло и между тях фолио.
/точно така го е написал и Васко/
дори и на по-старите соц.автомобили са такива.изключението съм написал по-горе.
TRIPLEX и SEKURIT са фирми производителки на стъкла.
както и :SICURSIV,SPLINTEX,UNIGLAS,SIGLA,STARGLASS,DELODUR,TEMPERLITE,SIGLA,OLIMPIA и много други.
това ,че на предното стъкло не пише точно TRIPLEX не означава,че не е такава "сандвич система" за която иде реч.
българите имаме тези навици да "кръщаваме"нещо с име на фирма.GEDORE ,FERODO и XEROX са типични примери.

благодаря за вниманието. :D

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Вто 07 дек 2004 11:46

Напълно съм съгласен с нещата които написа,но не си прав с твърдението си че всички предни джамове са триплекс с изключение на старите лади и москвичи!Факт е че има и някои по-стари западни автомобили чиито джамове са без тази система на предните джамове триплекс.Пример за това е оригинален прозорец за голф 2 който ми продаваха и не беше триплекс!Няма нужда темата да прераства в излишен спор!Мисля че се разбрахме и другите получиха нужната информация!

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Вто 07 дек 2004 13:28

факт, ама не точно
я раздуй къде го продаваха това "оригинално" стъкло на г2
да си взема за мохер-а, че спряха да ги правят само за соц. возила
а стига глупости - Голферчето ти обясни и то на български

Потребителски аватар
golfer
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 07 дек 2004 13:30

аз не споря.а разсейвам заблуди :D
но не си прав с твърдението си че всички предни джамове са триплекс с изключение на старите лади и москвичи!

аз казах това:
изключение правят джамовете за жига и мохо които се произвеждаха преди 15 години в стъкларския завод "Кристал"-Перник

и това:
пак повтарям всяко предно стъкло е система "триплекс"т.е.два слоя закалено стъкло и между тях фолио.
дори и на по-старите соц.автомобили са такива.изключението съм написал по-горе.

с това изказване ще доведеш до масови самоубийства в SECURIT:
има джамове на които пише SECURIT и те не са триплексови!Същите са като на жигите и мохерите от 70-те години!!!Аз като си купувах за голфа ми предлагаха навсякъде SECURIT доката накрая си намерих триплекс!

къде го намери това "чудо"?:
Пример за това е оригинален прозорец за голф 2 който ми продаваха и не беше триплекс!

прочети пак:
TRIPLEX и SEKURIT са фирми производителки на стъкла.
това ,че на предното стъкло не пише точно TRIPLEX не означава,че не е такава "сандвич система" за която иде реч

край на преразказа. :D
в спора се ражда истината.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 07 дек 2004 13:34

GOLFER написа:...........българите имаме тези навици да "кръщаваме"нещо с име на фирма.GEDORE ,FERODO и XEROX са типични примери........

благодаря за вниманието. :D

Забрави да споменеш в примера си и ДЖИП !!!!! :wink:

А по въпроса за стъклата,моето е турско ,от два пласта и по средата с нещо като найлон,каквото и да означава това !!! Та като се счупи найлона го бил държал да не падат стъкълцата !!!!!????? Това ли са тези ТРИнещо си ????
И защо например странично или задно стъкло се пука на хиляди малки ОБЛИ парченца ???Те също не биха могли да те повредят !Ч!!!!!???

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Вто 07 дек 2004 15:22

Бил съм в заблуда и не съжелявам за написаното от мен защото наистина чрез спора се достига до истината!
Когато си купувах джама за голфа се бях разбрал с продавача да получа джам със т.н. система приплек за цена от 60лв.Докато отивах към мястото на срещата човека ми се обади и каза дали ще възникне проблем за мен от това че прозореца който ще ми донесе бил секурит и бил двуплекс!Аз му отговорих че възниква такъв при което той ми предложи срещу 70лв.триплекс.Разбрахме се и аз го купих.От тм идва цялата заблуда!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 18 юли 2008 9:34

За вас не знам колеги, но тая година смених ДВА пъти (няма грешка) на моя пасат комби стъклото на багажника.
изключително доволен съм от "кобрата". освен че ми го смениха и ми почистиха даже колата от прозорците.
Може да проявявам пристрастие защото първия път "майстора" ми допръсна стъклото в багажника (около 70% от целия прозорец) беше останал на рамката.

Върни се в “Passat”