Ограничения по време на криза - от какво бихте се лишили?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

От какво бих се ограничили по време на криза

По-малко ще карам колата, ще ползвам и друг транспорт
8
4%
Ще се лиша от друго, но ще си карам както и до сега
49
26%
Изобщо минавам на градски транспорт
3
2%
Ще работя повече, но ще си карам колата
30
16%
Хич не ми пука за кризата, за мен такава няма
59
31%
Ограничавам се във всичко, не се знае какво ще стане
41
22%

Общо гласове: 190
One
Автомобил:
Двигател:

Re: Ограничения по време на криза - от какво бихте се лишили?

Мнениеот One » Сря 25 мар 2009 9:57

На мен не ми тежи на бюджета да си карам колата
Но с удоволствие бих я зарязал ако имам удобен бърз градски транспорт - нервите в тез задръствания (най-вече нахалството и простотията на околните), които хабя са ми безценни.....
надам се като се разшири метрото един ден да съм жив да му се порадвам :):)
ианче използвам таз криза да намаля количествата на храната - да смъкна някое килце, че много натежах деебиш кризата : :)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Сря 25 мар 2009 9:57

Aneto написа:Например нашите заплати са си същите, както и преди нова година - промяна няма. Само че хората ги е страх да ги харчат - преди си позволяваха, а сега не.
Като се замисли човек - то от там е и кризата.
При същото ниво на доход, хората държат парите при себе си, не си позволяват да купуват стоки или да ползват услуги, лишават се да кажем от почивка някъде, а отиват на село и т.н. В резултат - търговците са принудени да се свият, не продават такива количества като преди, тези, които предлагат услуги - също. И в резултат - поръчват по-малки количества на производителите. А в този ред на мисли - производителите са принудени да свият производството, следователно и да уволнят част от хората си. С което пък безработните растат - доходи тези хора нямат, как тогава да купуват......... И се получава затворен кръг

И изобщо - мисля че това, което е сега у нас не е реална криза, а някакъв призрак, който ни плаши. Кризата е само в главите ни. И е въпрос на личен избор дали да й се поддадем

Ами то дефакто там е кризата...НЯМА ПАРИ.
От там няма заплати или поне началниците се свиват и са принудени да съкратят персонал.
Заплатите си стоят...няма купуване на стоки и от там фалити на малки магазинчета и т.н.
Няма търсене...

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Сря 25 мар 2009 10:00

One написа:На мен не ми тежи на бюджета да си карам колата
Но с удоволствие бих я зарязал ако имам удобен бърз градски транспорт - нервите в тез задръствания (най-вече нахалството и простотията на околните), които хабя са ми безценни.....
надам се като се разшири метрото един ден да съм жив да му се порадвам :):)
ианче използвам таз криза да намаля количествата на храната - да смъкна някое килце, че много натежах деебиш кризата : :)

ООО и аз с удоволствие в такъв случай бих си оставил колата в нас..., но кво да направя че работата ми е на 20 километра от вкъщи.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 25 мар 2009 10:01

единствения изход от кризата е да харчим, дори повече от преди ;) аз така и правя за сега.... :wink:

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Сря 25 мар 2009 10:35

kriss4 написа:Ще работя повече, но ще си карам колата.

:да:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 25 мар 2009 10:39

кризата при мене ще удари последно колата
проста такава ми е работата...
тая година на море трябва да ходя, заради детето, иначе аз не обичам-ще ходя
тяма да продължа ремонта на къщата
ще гледам да си плащам кредита
няма да си купя кола-отново и тая година
в чужбина може и да не ходя
абе връщам се в 2000 година
да сме живи и здрави
кризата тепърва идва, последни ще я усетят тия на заплати, първи тия дето бачкат сами за себе си

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Сря 25 мар 2009 10:43

Аз пък мисля да ида на море таяя година ,а също така и няколко пъти да забегна зад граница.Колата няма да я спра нищо че ми харчи около 17-18/100км.Ква криза кви 5лв :roll:
Работя за да живея.Имам още малко заемчета да оправя които мисля да преборя след макс 2 месеца (точно когато се стопли), а след това мисля да се отдам на живот дет се вика.Все пак за това са тия пари!!! Като стана семеен ше му мисля ,а на тоя етап мисля да се сцепя от пътуване и трошене по горите :drunk

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 25 мар 2009 10:44

rosen79 написа:Ние сме в криза от както се помня.От дълго време се лишаваме от доста неща.Аз не намирам разлика от сега и от преди няколко години.

И аз така :banghead: Иначе като погледна задръстванията и как хората се разхождат по моловете с пълни торби се чудя за каква криза говорят !

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Сря 25 мар 2009 10:45

Ограничавам се във всичко, не се знае какво ще стане!

И определено има разлика.Научих се да живея малко по-скромно...колкото до това, че кризата била само призрак мога да поспоря и то доста.Незнам как е в по-големите градове, но в Плевен кризата те натиска много силно за повечето хора е нещо като по време на война...всичко фалирва всички магазини са на 70-80% намаление и никой не влиза дори да види за кво става на вапрос пък да купи е абсурд.Това че хората непазаруват неозначава, че всички са се стиснали просто нямат възможност да пазаруват.

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Сря 25 мар 2009 10:49

Pichaga написа:кризата тепърва идва, последни ще я усетят тия на заплати, първи тия дето бачкат сами за себе си

абсолютно! освен ако вече не са уволнени. в различните заводи из провинцията, доста хора са освободени, питайте ги тях дали има криза :? да видите, какво ще ви кажат :evil: . следващия голям завод, който затваря напълно врати, е най-големия завод за хартия на балканите - Целхарт Стамболийски (сега Монди Пакинг, който са пред фалит). очакват се в моя град да има едни 300 човека, че и повече без работа и то почти наведнъж след около месец :shock
то е верно, че винаги сме били в криза, ама сега почва малко, по-малко да става нетърпимо :evil:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Сря 25 мар 2009 10:50

npachovski написа: ...

Всеки се ограничава, без значение в какво.
София си е лудница...много коли, големи задръствания - явно има пари за безнин, но това не е гаранция, че хората не са се лишили от нещо друго за да идат на работа - то това всъщност е темата.
Да, моловете наистина са пълни...но не всеки купува, само си правят хората душевни оргазми и това е.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 25 мар 2009 11:09

Хич не ми пука за кризата, за мен такава няма

и мисля че за многи хора няма ами ги е страх да си харчат парите но после еврото като дойде ще ги изяде.

затова :drunk

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Сря 25 мар 2009 11:31

Имам заем в много голям размер. Работя и се опитвам да уча. Но няма да се лиша от колата, щото работя през нощта, а транспорт тогава няма. Вчера се върнах от Германия, бях на почивка 4 дена да видя как живеят на запад. Еми извинете ама ако поне транспорта ни беше като тяхния нямаше да се кача на колата, освен ако не пътувах извън града... Лишавам се от алкохол, излизания за щяло и не щяло както и безсмислени разходи за нищо. Няма да се лиша от храна и кола, но това не означава, че си се возя с колата ей така за кеф да я разходя и ако мога да отида пеша за 20 минути не я използвам. България е в криза от както се помня. Вярно сега ще стане още по-зле. Ей за това искам да изчезна от тая държава, щото на запад поне знаеш за какво се бъхтиш и бориш макар и там да има криза, а тук всеки гледа да те мачка, да те излъже, да те прецака и всеки ти завижда. Няма такава злоба и омраза. Ама такъв ни е манталитета. Да не забравяме факта, че сега повечето като ги уволнят, ще мрънкат, ще пищят и ще си седят вкъщи, а няма да си намеря друга работа, макар и за 150-200 лева. Щото в тая наша държава (ако мога така да я нареча) всеки иска да е шеф без образование и да взима заплата 2-5000 лева. Еми не става така. Тъй че кризата е за мързеливите и наглите.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 25 мар 2009 11:37

Аз съм мързелив и КПД-то ми клони винаги към 0-ла и така ще продължавам!!Докато заплатите са ниски така ще е ! И какво му е лошото да взимаш над 2 бона като в някои страни това е жизнения минимум?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 25 мар 2009 11:38

Pichaga написа:кризата при мене ще удари последно колата
проста такава ми е работата...
тая година на море трябва да ходя, заради детето, иначе аз не обичам-ще ходя
тяма да продължа ремонта на къщата
ще гледам да си плащам кредита
няма да си купя кола-отново и тая година
в чужбина може и да не ходя
абе връщам се в 2000 година
да сме живи и здрави
кризата тепърва идва, последни ще я усетят тия на заплати, първи тия дето бачкат сами за себе си

Пичага прав си , ако имаш нужда нещо ще си помагаме :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”