Скърцане в жабката-РЕШЕНО
Скърцане в жабката-РЕШЕНО
Здравеите, имам следния проблем: когато запаля колата се чува някакво скърцане в жабката, много дразнещо. Не съм сигурен точно от какво се получи, но в началото беше само пукане,което почти не се чуваше.Понататъка постепенно се увеличи и сега вече е дразнещо скърцане.При по ниски температури скърцането беше по-силно ,но откакто се затопли времето е по-слабо.Колата ми е с дясна дирекциа (ДЕСЕН ВОЛАН) Vw Passat TDI PD (с две червени букви) 115 коня 2000 година.Надявам се да ми помогните, благодаря предварително 

Последна промяна от Maste-pro на Чет 28 май 2009 15:01, променено общо 2 пъти.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Скърцане в жабката
при мене само че на голф 2-а имаше същия проблем и се оказа че маркуча за неизразходвания бензин стържеше по купето отпреде
PuShE_ написа:при мене само че на голф 2-а имаше същия проблем и се оказа че маркуча за неизразходвания бензин стържеше по купето отпреде
Сигурен ли си, че е от този маркуч и това нещо сложно ли е ?
- PuShE_
- Контакти:
при мене беше от него,хванах го с една опашка към двигателя и шума изчезна,по-добре провери и тогава прави нещо защото при мене беше маркуча но при тебе може и др да е,гледай дали нещо опира в купето и от там да скърца 

Не знам как е при 5-тиците, но при 4-ките там е вентилатора. Да не скърца и стърже от него?
[quote="ValBo"]Не знам как е при 5-тиците, но при 4-ките там е вентилатора. Да не скърца и стърже от него?[/quot
Без да е пуснат климатроника го прави това.Още със самия старт на двигателя.
Без да е пуснат климатроника го прави това.Още със самия старт на двигателя.
- PuShE_
- Контакти:
запали колата тогава и се услушаи около двигателя да не е нещо от водна,хидравлична помпа или компресора за климатроника,някое съединение на турбината...щом при по-топло шума е по-малък може и някой лагер да е,пък може и нещо хлабаво под таблото да е...
PuShE_ написа:запали колата тогава и се услушаи около двигателя да не е нещо от водна,хидравлична помпа или компресора за климатроника,някое съединение на турбината...щом при по-топло шума е по-малък може и някой лагер да е,пък може и нещо хлабаво под таблото да е...
Ослушах се и шума е около трабите на климатроника
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Не се притеснявай, това е сериен проблем на пасатите (поне за 5.5). И при мен го има, нещо от климатика е, така съм чел по нета.
Колега моля те помогни ми ! Т'ва скърцане дразни.ДОбре,че тия пассати имат мощни тонколони та се разсейвам..

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Да живее търсачката 
И се радвам, че не съм единствения карък - същият шум го има и при мен, само че на угасен климатроник и неработещ двигател - т.е. само на контакт
Това, което може развинтената ми фантазия да си представи е, клапата за смяна на въздуха топло студено ако нещо не може да се намести
Други идеи ?

И се радвам, че не съм единствения карък - същият шум го има и при мен, само че на угасен климатроник и неработещ двигател - т.е. само на контакт

Това, което може развинтената ми фантазия да си представи е, клапата за смяна на въздуха топло студено ако нещо не може да се намести

Други идеи ?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм с голф 3 обаче моята кола няма жабка а въз.възглавница и като дам на контакт и като го махна се чува некакъв такъв шум леко тихо скърцане и немога да разбера отварял съм там и няма нищо и сори за спама ама някой знае ли какво е това,намира се точно зад айрбега
Като дадеш на контакт се чува някъв звук наистина,но при мен мисля, че се надува въздушната възглавница.Като угасне лампичката на таблото спира и звука.
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
при мен си е стабилен звука и продължителен дори след лампата 

Re: Скърцане в жабката-РЕШЕНО
Колеги, оказа се някакво счупено лагерче на клапана на климатроника или за въздуха в купето.Клапанчето неможело да се затвори и за това скърцало.При мен проблема е решен.Успех