Голф 2 гори та се не трае...
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 гори та се не трае...
Колеги! Моля за съвет колата ми гори доста, под доста имам в предвид 15-17 на 100 в града, колата е само на бензин 1.6 с карб 2е2 върви си доволно както в началото, ускорява не придърпва не тресе но с този разход не се трае.Вярно, че зимата всяка кола гълта повечко но според мен това не е нормално.Възможно ли е проблема да идва оттам, че работата ми е на десетина км. от нас и зимата никога не загрява до нормална работна температура преди да я угася.И имам чувството, че понякога като я покарам извън града да е загряла нормално пак харчи, по малко но доста според мен за този мотор. Моля за съвети, ако някой има идеи.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 гори та се не трае...
за бензин наистина е доста,на мен на газ ми лапа 13лтр. грацко,но съм с 15-ки джанти и 55кв. мотор и пак ми се струва много,даже и на газ,вярно,че карам все накъси разстояния от 2-3 км.,но знам ли....?
виж и центровката,качи я на един комп....
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
е добре центровката ама няма ли да повлияе на вървежа или на работата на мотора, защото аз не усещам разлика с преди години а и на какав комп да я закача като няма за каде да се свъже.?nikolai_an написа:за бензин наистина е доста,на мен на газ ми лапа 13лтр. грацко,но съм с 15-ки джанти и 55кв. мотор и пак ми се струва много,даже и на газ,вярно,че карам все накъси разстояния от 2-3 км.,но знам ли....?виж и центровката,качи я на един комп....
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
ами центровката е именно това-да се регулира максимално наи-добре съотношението на горивната смас,без да оказва влияние на вървежа при оптимален разход!ти си с карбуратор и така че мототестер(елкон) ще свърши работа,как ти е въздушния филтър,свещите....?
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Свещите и филтъра са на под 3-4000 км онзи ден ги проверявах добре са.
-
valeri_m
- Автомобил:
- Двигател:
Има стари елкони дето ги хващат тези работи по точно автомобилите без електроника,иди в някой стар сервис бившите" Тракии" ако ти говори нещо.и там ще ти го оправят ако ти се разхожда до Пловдив на Цариградско шосе на крастовището кв.Изгрев жк.Тракия има бензиностанция на Шел срещу нея има сервиз бившата"Лиляна Димитрова" търсиш Бат Жоро Корекома .За вървенето не се притеснявай ще земе да върви повече
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Добре тогава кажете ми що годе читаво място, където да не ми съдерат кожата и да ми центроват и регулират добре колата.Защото имам приятел със същия голф като моя на 4 места от големи сервизи до квартални гаражи никой не можа да му го центрова добре.Месрси предварително.
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
колега а помислил ли си да смениш и бензионстанцията.......налеи си в туба и тогава е засечи........щом си върви колата не е бараи...
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Напоследък сипвам на ОМВ, но и на други зареждам, като че ли с ОМВ бензин харчи повече, но пък е нормално ако лъжат в количеството.Иначе ги сменям регулярно бензиностанциите не зареждам на една само.Колкото до тубата аз се правя на луд въпреки че не дават бензинджиите ама ги издебна и заредя нарочно примерно в пластмасова туба от минерална вода 5 литра.Винаги има леко разминаване но това са грамове обясняват ми на бензиностанцията че на 10 литра е нормално +/- 2-300 грама отклонение разбира се в минус винагиGAZARA написа:колега а помислил ли си да смениш и бензионстанцията.......налеи си в туба и тогава е засечи........щом си върви колата не е бараи...
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
ами тогава отиди на едно елкомче
-
red rider
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
salamaleikum написа:Добре тогава кажете ми що годе читаво място, където да не ми съдерат кожата и да ми центроват и регулират добре колата.Защото имам приятел със същия голф като моя на 4 места от големи сервизи до квартални гаражи никой не можа да му го центрова добре.Месрси предварително.
viewtopic.php?f=13&t=29623
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”