за какво е този датчик???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

за какво е този датчик???

Мнениеот fox_vt » Сря 25 мар 2009 12:55

здравейте колеги на двг AHU 1,9тди от капака на клапаните има едно кръгло нещо mhihi дето излизат два маркуча единия отива в картера а другия влиза след дебитомера в въздуховодите дотук добре но точно там дето влиза има един датчик тай като го гледам термо датчик някой знае ли за какво е този датчик значи етос етка и аутодата не са и чували за такъв елемент не е датчика за intake air temp щот той е след кулера значи да уточня датчика е на малката тръба дето идва от капака на клапаните демек няма нищо общо с главния въздуховод и следователно не мери неговата темп

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: за какво е този датчик???

Мнениеот Dobromirski » Сря 25 мар 2009 18:10

Аз там имам не датчик, а "заготовка" за датчик. Демек пластмасова отливка , която много прилича на букса за датчик, но в действителност си е чисто и просто само пластмаса :)

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 25 мар 2009 18:22

Dobromirski написа:Аз там имам не датчик, а "заготовка" за датчик. Демек пластмасова отливка , която много прилича на букса за датчик, но в действителност си е чисто и просто само пластмаса :)

аз таман огледах по сериозно и наблюденията са ми следните:
1.като се погледне в тръбата не се вижда нещо да стърчи (както про повечето темп датчици за въздух)
2.датчика си има букса кабел на самия датчик има крачета няма начин да е заготовка
3.на кабела иде 12в на контакт и запалена (хмм не се сещам кат не е запалена и на контакт иде ли нещо пр че не )
4.съпротивлението му е 20-21ом коет ша рече половин ампер отива някъде (каде не се знай)
5.за да се смени датчика се сменя цялата тръба до турбото :shock :shock щот сякаш е отлят с нея (за тва не сам мн сигурен може да е залепен)
6.остава да мъкна с мене мултицета и да прая замервания по начесто да видя съпротивлението дали се мени
7.що аутодатата не знае за тос датчик и ако тряя да го сменя ко ша кажа в магазина "имам нещо дет всъщност не е там ама искам да го сменя колко струва" mhihi mhihi
причината да го захапя тоя датчик е че единия кабел беше скъсан но на мен по ми прилича да е срязан аз го запоих съответно но щом някой го е срязал значи неква мизерия е имало и тряя да разбера ква :lol:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 25 мар 2009 20:48

На моя 13 има само кабел с букса. И съм се чудел за кво може да е. :roll:

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 25 мар 2009 20:59

ам ха де се за нещо ша е ама :012: щом идва ток значи нещо се прай с него ако се мисли по друг начин например ако е Т датчик за какво му е на копа да знае с каква темп са картерните газове а това дали са картерни газове в смисъл от капачката на маслото подухва ама от щеката не пък нали маркуч ги свързва :? щом горе има налягане тряя и долу да има сещам се примерно и друго ако се закачи на вага запали се колата и се извади буксата няма ли да искочи нещо примерно че еди кво си било извадено то грешка едва ли ще излюпи mhihi mhihi

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Мнениеот djdaka » Сря 25 мар 2009 21:07

здравей, колегите от ауди форума имаха тема за този датчик и ще потърся линк за нея.
На моята AHF такъв датчик нямам.
Поздрави

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 26 мар 2009 12:33

значи асно е вече че не е температурен датчик нито сутринта нито на загряла кола си промени съпротивлението но може просто да е повреден айде нека колегите с AHU мотор да фърлят едно око дали при всички го има този датчик

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 27 мар 2009 19:28

айде бе хора никой ли няма такъв датчик толкова специалисти има в форума и никой да не знае за кво е той :предавам се

Върни се в “Дизелови агрегати”