Не правете така

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не правете така

Мнениеот niikoo_1 » Сря 08 мар 2006 0:44

Днес на бул. България след Била посока Бояна се завъртях на почти 360граудса. Причината за това беше моя келешлък и карането ми в "стил с вратите на страни" при скорост над 60км/ч и при едно от поднасянията навъртях повече от колкото требва обратен волан (скоростта също ми дойде повече) и ме върна много силно на другата страна и нямаше какво да направя освен да остана пътник в колата и га гледам как ще се завъртя и да въртя обратен волан без ефект.
Колите зад мен бяха много далеч, а пътя беше широк така, че нямах проблем. Мислъта ми е не правете глупости за да не си изпатите, колкото и да се обиграни все някога таланта ще ви изневери и ще се завъртите или излезнете от пътя, особено при по-висока скорост с каквато се движех.

Днеска си заслужих прозвищете Голфаджия без да имам Пернишка регистрация или тунинг по колата.
Адреналина ми се вдигна много, за първи път се завъртам с такава скорост и от не по мое желание.

Вземете ти си поука от моята глупост, утре сутрин като e в 7-8часа като няма коли по бул.Б-я пак ще пробвам само, че с по-ниска скорост да ми мине мерака, получава се много по яко отколкото с ръчна спирачка само, че изисква много по-голям майсторлък да балансираш колата в дживението наляво, надясно и направо. Трудното е да усетиш кога и колко да навиеш волана и колко газ да дадеш.

П.С Дане ми затрие някой глупавия пост, че няма да ми приятно. :oops:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 08 мар 2006 1:43

Радвам се че има и други ентусиасти в тоя форум, които обичат да си трошат колите и главите в името на спорта :twisted: Единственото условие е да не се застрашава сигурността на останалите :!: :!: :!:
Колега, щом е широко няма къде да избяга колата, само да няма цивилни :wink:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 08 мар 2006 1:46

Абе има има, ама някой не си признават . . .
утре ще има тестови изпитания на колата :wink:

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Сря 08 мар 2006 1:46

хехе....зареди тези екперименти си взимах носач и джанти :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
GTI-bega4ka
Автомобил: GOLF IV GOLF II GTI-1.8I
Двигател: AGR 2000 PB 1991

Мнениеот GTI-bega4ka » Сря 08 мар 2006 1:52

страшно е ако намериш готина дупка при тази скоростл :Mr Green Fun

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 08 мар 2006 1:56

За тия неща си трябват добро окачване, много хубави гуми и добри спирачки :wink: Да не забравяме и задкормилното устройство :D
П.П.Пишете докато модераторите спят, че като се събудят... :twisted:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 08 мар 2006 2:13

И аз да се набутам бързо.... :twisted:

Преди две години от такива изпълнения се врътнах на 720 в продължение на 40 метра, минах със счупен мигач и ожулени преден и заден калник :roll:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 08 мар 2006 5:34

В тази насока - къде може да иде човек да се позабавлява малко? Ей сега като се връщах от работа около 4:30 сутринта и като го гледам тоя пуфкаф снег много ми се искаше да се повръткам малко, ама не се сетих къде :dontknow: Полигона на зимния дворец го приватизираха :censored: , а за друго широко място не се сещам. Идеи :?:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 08 мар 2006 7:30

Бул. България посока Бояна след Билата - широко и има малко коли

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Сря 08 мар 2006 8:15

преди около месец на пътя Батак-Пещера на един завой токова завъртане стана ,че....
ама то аз си бях виновен, сняг нямаше ,но тъкмо беше почнало да замръзва към 17.00. и аз си карам надолу .но само с превключване на скоростите и идва един ляв завой. От 3 бутнах 2-ра и не се усетих ,че това е начина за дрифт... задницата тръгна да ме изпреварва отдясно. Успях само да навия волана и да чакам да се спре...непосмях да натисна спирачката... колата се плъзгаше перпендикулярно на пътия (демек с вратите напред).
добре ,че не идваше кола отсреща или... камион :? ...
и понеже ми е толкоз акъла, днес съм на поигона пред градския стадион :D

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: Не правете така

Мнениеот Даскала™ » Сря 08 мар 2006 8:39

niikoo_1 написа:
Днеска си заслужих прозвищете Голфаджия без да имам Пернишка регистрация или тунинг по колата.

Абе младеж,колко пъти съм ти казвал че не ти е в кръвта да правиш дрифтове :censored
Това си е запазена марка :wink:
Доказано е :deal

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 08 мар 2006 8:54

В Благоевград след 10 вечерта само това си правят десетина процента от и без това малкото коли по улиците .... пълен кеф, напред с вратите ..... наопред с багажника :) ама 60 км са мнооооогоооо, колата като се сурне слуша само Сър Нютон :) така че внимателно :)

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Сря 08 мар 2006 9:23

GTI-bega4ka написа:страшно е ако намериш готина дупка при тази скоростл :Mr Green Fun

Мдаа, точно това си намерих аз онзи ден.Реших де влезна с вратите в един завой и трееееес задна лява в ебаси дупката, странно че на джантата и гумата им няма нищо :roll:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 08 мар 2006 9:36

Миналия четвъртак на излизане от Своге посока София, един голфаджия (къф ти голфаджия, направо модератор) се запозна за пръв път с явлението аквапланинг и то в завой. Добре, че нямаше насрещно движение, защото дори и 2ра и газ до ламарина не успяха да върнат колата веднага в моята лента. Така че колеги НИКОГА не надценявайте както своите, така и възможностите на колата си на обикновен път.

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Re: Не правете така

Мнениеот GAD » Сря 08 мар 2006 9:37

niikoo_1 написа:Вземете ти си поука от моята глупост, утре сутрин като e в 7-8часа като няма коли по бул.Б-я пак ще пробвам само, че с по-ниска скорост да ми мине мерака, получава се много по яко отколкото с ръчна спирачка само, че изисква много по-голям майсторлък да балансираш колата в дживението наляво, надясно и направо. Трудното е да усетиш кога и колко да навиеш волана и колко газ да дадеш.
:oops:

Единственото което мога да кажа, когато ти чета поста е "Пази боже да не срещна такъв като тебе на улицата"...

Щото съм се нагледал на пишман шофьорчета като тебе, които си качват адреналина за сметка на нечие чуждо нещастие!!!

Факта че няма пострадали по никакъв начин не оправдава поведението ти на пътя!!!

Очевидно никакви изводи не си си направил, щом казваш, че пак ще пробваш днес сутринта, а поста ти не е никакво доброжелателно предупреждение, а само една плоска ФУКНЯ!!!

Бъди мъж! Признай си, че го написа, за да се изфукаш!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”