Здравейте момчета.Понеже ми предстои покупката на кола искам да попитам за ето този пасат : http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
Според вас заслужава ли си парите. Колебая се мехду него и http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details и между Венто.

Съвет за избор на Пасат - заслужава ли си парите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет за избор на Пасат - заслужава ли си парите?
Последна промяна от dobrin на Сря 25 мар 2009 22:42, променено общо 1 път.
Причина: По-конкретно заглавие!
Причина: По-конкретно заглавие!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Съвет за избор на Пасат - заслужава ли си парите?
Темата е по-скоро за ОФФ-Топик ама тя вероятно ще бъде преместена в много скоро време 
За Хонда-та нямам какво да ти кажа - нямам впечатления освен,че доста ги карат из София насам-натам.
За Пасат-а -> този двигател е 1.6 101к.с. и макар да е цели 101к.с. е доста убит на това купе и дори 1.8 90к.с. е доста по-динамичен.Отделно е пълен инжекцион - ако слагаш газова трябва да е газов инжекцио. Отделно този климатик ще го убие окончателно - 1.8 90к.с. умира с климатика камоли този. Ако гледаш Пасат гледай да е 1.8 моно 90к.с. или 2.0 115к.с. - двата подходящи и никак каризни двигатели...иначе може да вземеш и 2.0 16V и т.н. ама...доколкото виждам си търсиш някаква не крайно мощна кола.
Иначе Пасат-а е доста добър като данни освен двигателя -> последната година от производството на В4,доста екстри,добър цвят...ама без да се прегледа из основи не може да се твърди дали е в добро техническо състояние.

За Хонда-та нямам какво да ти кажа - нямам впечатления освен,че доста ги карат из София насам-натам.
За Пасат-а -> този двигател е 1.6 101к.с. и макар да е цели 101к.с. е доста убит на това купе и дори 1.8 90к.с. е доста по-динамичен.Отделно е пълен инжекцион - ако слагаш газова трябва да е газов инжекцио. Отделно този климатик ще го убие окончателно - 1.8 90к.с. умира с климатика камоли този. Ако гледаш Пасат гледай да е 1.8 моно 90к.с. или 2.0 115к.с. - двата подходящи и никак каризни двигатели...иначе може да вземеш и 2.0 16V и т.н. ама...доколкото виждам си търсиш някаква не крайно мощна кола.
Иначе Пасат-а е доста добър като данни освен двигателя -> последната година от производството на В4,доста екстри,добър цвят...ама без да се прегледа из основи не може да се твърди дали е в добро техническо състояние.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз това ме притеснява че е пълна инжекция, но все пак 100 коня защо при вкл. на клима да умира. Карах венто 75 коня и при вкл.климатик не си поплюваще, пък това все пак по мощно защо да умира 

Колега, не си падам много,много по тези работи но според мен даи още 1000 левчета и си вземи пассат B5 с десен волан.За 5500 сега можеш да си позволиш бензиновия двигател,че цените доста паднаха.Макар да е с дясна дирекция,колите от Англия имат положителен вот поне според МЕНЕ,но както искаш всеки има различно мнение.Успех в избора 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ми и аз искам Б5, но нямам още 2К да си взема.С десен волан неискам.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Тъй... :
Работен обем 1595 см3
Мощност 100 к.с. (101 е известен при нас)
При обороти 5600
Въртящ момент (Нм/Обороти) 145/3800 н*м
Работен обем 1781 см3
Мощност 90 к.с.
При обороти 5500
Въртящ момент (Нм/Обороти) 145/2500 н*м
Този 1.6 двигател го дават по-мощен като конски сили ама при по-високи обороти от 1.8 моно (вярно,само с 300 ама все пак)
Имат и еднакъв въртящ момнет от 145Нм ама при доста различни обороти го постигат...това ще да рече,че 1.6 би харчил повече и би се износвал повече от 1.8 моно понеже за да развие същата тяга трябва да достигне по-високи обороти....което е именно и плюса на 1.8 моно.
Венто-то е 1100кг а Пасат-а е 1350 собствено тегло....разликата е много осезаема като тяга на мотора.Компресора на климатика е 10к.с. и определено при Пасат се усещат при по-рязко ускорение или дори изпреварване....както на 1.8 така и на 2Е си се усещат...виж на VR-6 незнам
Личният ми съвет е да си вземеш именно В4 от тази година или 96-та ама не с този двигател а с 1.8 моно или с 2.0 пълна инжекция...далеч по-добре ще се държи на пътя.Не съм имал и не съм и карал даже Пасат с този мотор ама общото мнение,което е и моето е,че този двигател не е удачен и дава по-голям разход от 1.8 или дори 2.0 115к.с. понеже се тормози с това купе.
При В5 поддръжката е по-скъпа и затова по-добре си вземи кола за която имаш пари и можеш да извадиш още около 500-600лв да си я обслужиш в началото....наскоро говорих с един човек,който беше дръпанл заем за да си купи една А6-ца и се чудеше откъде пак да дръпне заем за да я обслужи...това не си е работа.
Аз карам В3,който е много подобен на В4 и са доста здрави машини....нищо лошо за В5 ама ангренажния ремък на Б3 или В4 с масов мотор струва 7лв и ролката е още 20лв...и имат по-малко нарочно чупещи се и скъпоструващи части (не казвам,че нямат понеже трябва да излъжа ама поне са по-малко
).Все пак - ако имаш възможност да събереш финанси и да поддържаш по-скъпа кола си взимай В5...далеч по-комфортна е от В3 или В4..ама всичко е въпрос на парици все пак.
Работен обем 1595 см3
Мощност 100 к.с. (101 е известен при нас)
При обороти 5600
Въртящ момент (Нм/Обороти) 145/3800 н*м
Работен обем 1781 см3
Мощност 90 к.с.
При обороти 5500
Въртящ момент (Нм/Обороти) 145/2500 н*м
Този 1.6 двигател го дават по-мощен като конски сили ама при по-високи обороти от 1.8 моно (вярно,само с 300 ама все пак)
Имат и еднакъв въртящ момнет от 145Нм ама при доста различни обороти го постигат...това ще да рече,че 1.6 би харчил повече и би се износвал повече от 1.8 моно понеже за да развие същата тяга трябва да достигне по-високи обороти....което е именно и плюса на 1.8 моно.
Венто-то е 1100кг а Пасат-а е 1350 собствено тегло....разликата е много осезаема като тяга на мотора.Компресора на климатика е 10к.с. и определено при Пасат се усещат при по-рязко ускорение или дори изпреварване....както на 1.8 така и на 2Е си се усещат...виж на VR-6 незнам

Личният ми съвет е да си вземеш именно В4 от тази година или 96-та ама не с този двигател а с 1.8 моно или с 2.0 пълна инжекция...далеч по-добре ще се държи на пътя.Не съм имал и не съм и карал даже Пасат с този мотор ама общото мнение,което е и моето е,че този двигател не е удачен и дава по-голям разход от 1.8 или дори 2.0 115к.с. понеже се тормози с това купе.
При В5 поддръжката е по-скъпа и затова по-добре си вземи кола за която имаш пари и можеш да извадиш още около 500-600лв да си я обслужиш в началото....наскоро говорих с един човек,който беше дръпанл заем за да си купи една А6-ца и се чудеше откъде пак да дръпне заем за да я обслужи...това не си е работа.
Аз карам В3,който е много подобен на В4 и са доста здрави машини....нищо лошо за В5 ама ангренажния ремък на Б3 или В4 с масов мотор струва 7лв и ролката е още 20лв...и имат по-малко нарочно чупещи се и скъпоструващи части (не казвам,че нямат понеже трябва да излъжа ама поне са по-малко

Здравей колега! Моята Б4 е със същия двигател 1.6 101 коня. Колегата zfa156 е напълно прав. Този двигател на това купе е много неудачен вариант. С една дума "невърви" особено ако се зададе някой баир. Сравнявам го с предния ми пасат б3 1.8 90 коня и определено втория имаше по-добра динамика. Така, че в случая с риск да си навлека гнева на колегите, ще те посъветвам да избереш Хондата. Един наистина много добър автомобил.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
stannii написа:Здравей колега! Моята Б4 е със същия двигател 1.6 101 коня. Колегата zfa156 е напълно прав. Този двигател на това купе е много неудачен вариант. С една дума "невърви" особено ако се зададе някой баир. Сравнявам го с предния ми пасат б3 1.8 90 коня и определено втория имаше по-добра динамика. Така, че в случая с риск да си навлека гнева на колегите, ще те посъветвам да избереш Хондата. Един наистина много добър автомобил.
Да го беше казал само ти - да ти се сърдят колегите...ама то за този двигател си е факт - за да го поддържаш на някаква скорост по баир трябва да слизаш на по-ниска предавка понеже въртящия момент е във високи обороти...което не е неприятно ама удря в разхода,бучи повече,трябва да ръчкаш повече скоростите и т.н...
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Само ще ти кажа че таз кола или не е 97г. или е удряна отзад,защото тези жълто-червените стопове са до 95г. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо явно другите мотори са читави и никои не продава пасат с такъв мотор, но ще търся няма начин.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
lyuboo написа:Нещо явно другите мотори са читави и никои не продава пасат с такъв мотор, но ще търся няма начин.
Колега ти непременно пасат седан ли търсиш? Комбита има по принцип повече/повече са произведени/ с мотор 1.8/90 к.с.
Миналите почивни дни минах да поразгледам автопазара на Горубляне и там имаше. Е не съм искал да ми отварят врати капаци и т.н., но се предлагаха на цена около тази която е автомобила от твоя първи пост. Единия пасат беше същия цвят/комби/ точно преди автовивката, която се пада горе долу в средата от дясно, като се движиш към Панчарево.
Темата вярно си е за друг раздел, но...
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
MITKO_DVD написа:Само ще ти кажа че таз кола или не е 97г. или е удряна отзад,защото тези жълто-червените стопове са до 95г.
Точно това щях да пиша ама си ме изпреварил. Даже моя е 95 по стъкла и е с опушените стопове така че този нещо не му е чиста работата

Ама като гледам и мигачите на калниците са жълти така че 100% колата не е 97ми набор ами е преди 95

-
- Автомобил:
- Двигател:
Dpop написа:lyuboo написа:Нещо явно другите мотори са читави и никои не продава пасат с такъв мотор, но ще търся няма начин.
Колега ти непременно пасат седан ли търсиш? Комбита има по принцип повече/повече са произведени/ с мотор 1.8/90 к.с.
Миналите почивни дни минах да поразгледам автопазара на Горубляне и там имаше. Е не съм искал да ми отварят врати капаци и т.н., но се предлагаха на цена около тази която е автомобила от твоя първи пост. Единия пасат беше същия цвят/комби/ точно преди автовивката, която се пада горе долу в средата от дясно, като се движиш към Панчарево.
Темата вярно си е за друг раздел, но...
Да не търся комби.Да не обидя някой но не ми харесват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
napster написа:MITKO_DVD написа:Само ще ти кажа че таз кола или не е 97г. или е удряна отзад,защото тези жълто-червените стопове са до 95г.
Точно това щях да пиша ама си ме изпреварил. Даже моя е 95 по стъкла и е с опушените стопове така че този нещо не му е чиста работата
Ама като гледам и мигачите на калниците са жълти така че 100% колата не е 97ми набор ами е преди 95
Незнам така пишат.Може 97 да е регистрирана което ме съмнява но....
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
lyuboo написа:napster написа:MITKO_DVD написа:Само ще ти кажа че таз кола или не е 97г. или е удряна отзад,защото тези жълто-червените стопове са до 95г.
Незнам така пишат.Може 97 да е регистрирана което ме съмнява но....
Щом толко си запален ела ти продам моя лаченяк