При минимална разлика в диаметъра на гумите има ли проблем?
При минимална разлика в диаметъра на гумите има ли проблем?
Ситуацията е следната - карам с гуми 175/65/R14, но предните вече са износени и трябва да се сменят. Понеже колата е дизел и е тежичка смятам че тези 175 и идват малко тесни и е нестабилна с тях. Затова мисля да сложа отпред 185/65/R14 като отзад си останат 175/65/R14. Според калкулатора за гуми разлика ще има в диаметъра от порядъка на 13мм което е допустимо. Но ме притеснява че ще са различни предните от задните и като височина и като ширина. Това ще доведе ли до някакви неблагоприятни последици или да сменям смело?
- gyleto
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PL 1991
Re: При минимална разлика в диаметъра на гумите има ли проблем?
Поне сложи по широките гуми отзад да има визия колата,карал съм и с двата размера нямах проблеми на голф 2 просто ще е смешно погледнато отстрани да си с широките отпред
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
колега проблем едва ли ще имаш ,но според мен твоят размер е 185/60/14
Напълно съм съгласен, но само заради летите джанти които не искам да изкривя по нашите хубави пътища съм решил да сложа по-високи гуми.
gyleto написа:Поне сложи по широките гуми отзад да има визия колата,карал съм и с двата размера нямах проблеми на голф 2 просто ще е смешно погледнато отстрани да си с широките отпред
Да като се замислих найстина от гледна точка на визията ще е по-добре да са отзад широките. То между другото тия тесните ще ги търкалям и това лято и догодина живот и здраве и тях ще смена с по-широки

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”