Tiguan Vs Qashqai или избор на SUV
Re: Tiguan Vs Qashqai или избор на SUV
Qashqai е кола с оригинален дизайн и завидно високо качество.Моят е автоматик и аз съм много приятно изненадан от ск.кутия.Опцията да вкл. сама 4х4 когато стартираш от място или когато си на хлъзгав терен работи чудесно,също и варианта с ръчно преключване на скоростите.Ако си много претенциозен може да забележиш че превкл.на 6 с леко закъснение но дори и така ми гори до 8,5-10/100 на смесен режим.Двигател от 2.0л турбо дизел прави колата невероятно пъргава.Удовоствие е да се кара,още повече че като знам колко ми струваше умирам от кеф всеки път когато я подкарам.Може за едни да е малка,други я намират за голяма .За мен тази кола във варианта 2.0 dCI CVT auto diesel е "като да вземеш най-доброто от 2-та свята : на дизела и на автоматичните ск.кутии" за без пари.Цитирам по памет мнение на хора които уважавам.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако си нормален или малко по нервен водач CVT-то е ужасно неприятна и мудна трансмисия, типично за всеки вариатор без значение от марката автомобила.
Това е скростна кутия за много спокойни хора или пенсионери, които обичат да се возят.
Та не питай от къде знам, карал CVT на различни автомобили и то тотално убива диманиката на един автомобил, ужасно мудно, усещането при вариатора образно казано, е че има "ластик" или "дъвка" м/у теб и мотора, разхода е с 2литра нагоре и ускорението от 0-100км/ч с почти 2секунди надолу.
А това да наречеш CVT или вариатор "най-доброто" от света на автоматиците няма да го комнтирам.
Всичко останали варианти за автоматици - трансмисии с два съединителя, секвенциални, класически автоматици с хидравличен преобразувател, роботизирани механични трансмисии и т.н. са по-добри от флегматични Вариатори.

Това е скростна кутия за много спокойни хора или пенсионери, които обичат да се возят.
Та не питай от къде знам, карал CVT на различни автомобили и то тотално убива диманиката на един автомобил, ужасно мудно, усещането при вариатора образно казано, е че има "ластик" или "дъвка" м/у теб и мотора, разхода е с 2литра нагоре и ускорението от 0-100км/ч с почти 2секунди надолу.
А това да наречеш CVT или вариатор "най-доброто" от света на автоматиците няма да го комнтирам.
Всичко останали варианти за автоматици - трансмисии с два съединителя, секвенциални, класически автоматици с хидравличен преобразувател, роботизирани механични трансмисии и т.н. са по-добри от флегматични Вариатори.

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
За автоматика на Кашкавала - не знам, но имам впечатления от DSG автоматика на Фолксваген. Става въпрос за Туарег,джипът ускоряваше изключително добре, без никакво прекъсване на тягата. Направо е супер кеф. 

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Тоарега е типтроник, не DSG 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както и Тигуана не е с DSG.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Като опция нямали я тази скоростна кутия.
Ако я няма значи тогава е било типтроник. Усещането е страхотно.
Ако я няма значи тогава е било типтроник. Усещането е страхотно.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, типтроник е. И като опция няма DSG. Явно не се погаждат с 4motion в Тигуана.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, защо му е на SUV /паркетник, градски джип/ DSG?
- GodLike
- Контакти:
защото до 100км/ч превключваш 6 пъти
А и след първия завой няма да си помислиш повече за ръчка - вервай ми 
M/у другото както каза и Добрин става въпрос за друг тип скоростна кутия, но е и DSG. 4motion + DSG няма, както няма и multitronik + quattro

M/у другото както каза и Добрин става въпрос за друг тип скоростна кутия, но е и DSG. 4motion + DSG няма, както няма и multitronik + quattro

Последна промяна от GodLike на Чет 26 мар 2009 18:55, променено общо 1 път.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
До 100км/ч може да превключиш само един път от 1ва на втора скорост.

- GodLike
- Контакти:
По принцип е възможно, но мисля разбра какво исках да кажа 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ееее, чак само един път е малко трудно, а пък и неефективно, но два пъти е точно. 
А иначе аз и до 60 км\ч мога да преврключа пет пъти...

А иначе аз и до 60 км\ч мога да преврключа пет пъти...

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Идеята е съвсем друга, според мен. DSG, като цяло, е дошъл на този свят с идеята за бърза и спортна смяна на предавките?!? Защо ще и трябва на кола/джип като Тигуана и Туарега, тази екстра, като по презумпция тези джипки са за спокойно градско/селско и леко неравно извънградско /да не кажеш оффроуд, че видиш ли някой се засилил да кара по чукарите/, тип планинско.
- GodLike
- Контакти:
Не е DSG, а 6 степенен типтроник. И съм сигурен, че ако покараш малко такова животно ще забравиш за ръчните скорости. Говоря съвсем сериозно! Плюс това автоматика е задължителна екстра за всяка по-голяма кола 

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
GodLike написа:
А ще поспоря за първото твърдение
Голф R32 - с DSG и 4motion (както Г4, така и Г5)

Даже и табелка има отзад DSG

Тази комбинация я има и в Пасат (пример пак R36) и в новата Шкода Супърб V 3.6

Виж за второто твърдение си напълно прав - говоря за Куатро + мултитроник.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”