Текстилен печат - оборудване
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rainheart
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1.6 ABU
Текстилен печат - оборудване
Здравейте колеги, искам малко професионални съвети! Значи въпросите ми са свързани с оборудване за печат върху тениски, в ограничени количества, седмично около 50-100 броя, някои в серии по 5, някои по 50. Тампонният печат ми се струва най-удачен за тези количества, но качеството ми се струва малко посредствено, поне на моделите, които видях. Принтерът и консумативите му режат глави, а трансферната хартия е с такова качество, че просто отпада на момента! В момент на криза и бюджетът е ограничен, така че да се разпростра с карусел и принтер за такива малки количества е малко неразумно. Очаквам съвети за отпимални разходи и добро качество, мерси предварително!
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Текстилен печат - оборудване
В такъв случай помисли и за варианта за outsourcing - говори с някой от големите фирми, които полагат печат върху тениски, да ползваш преференциални цени за печат, като си даваш свои тениски и лого - със сигурност ще се навият; аз съм си поръчвал тениски при едни до Сливница и Опълченска, само за печат взимат 5 лв, ти като правиш по 50-100 бр. на седмица, спокойно може да ти падне печата на половина сигурно, като си редовен клиент.
Последна промяна от emdless4 на Пон 23 мар 2009 12:47, променено общо 1 път.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
И аз се интересувам, чисто информативно...
- rainheart
emdless4 написа:В такъв случай помисли и за варианта за outsourcing - говори с някой от големите фирми, които полагат печат върху тениски, да ползваш преференциални цени за печат, като си даваш свои тениски и лого - със сигурност ще се навият; аз съм си поръчвал тениски при едни до Сливница и Опълченска, само за печат взимат 5 лв, ти като правиш по 50-100 бр. на седмица, спокойно може да ти падне печата на половина сигурно, като си редовен клиент.
Не се издържа на тази система! 2-3 месеца я ползвам и то само за изключителни поръчки, защото на мен като ми възложат нещо после чакам моя ред в другата печатница, пък накрая принтера забие, ситото се пре(^е, аператорът се разболее, цените ми вдигат, инфлацията се покачва, млякото поскъпва, тениските са се свършили или имат само спешъл едишън с армирана оплетка и кевлар, а моя клиент иска обикновена бг тениска 120 грама на квадрат, та хайде обиколки из всички други фирми да търся 3 тениски с определен цвят и плътност и после на трето място да ги нося за печат и на практика отстъпката ми отива за бенз и телефон и мисля да продължа съвместна работа само с един колега от форума, който е доста коректен, а другите истории сам да си ги изпълнявам. Имам един склад, откъдето си тегля готова продукция и си свиркам, само че народа търси нещо различно и се налага да се забавлявам и с тези неща.
- rainheart
Значи трябва ми малка производителност за 1 човек работно място, знам цената на качеството, но искам съвети, защото във фирмите, в които звънях за съвети ми предложиха карусел за 18к евро или принтер за 26к лева и други подобни невъзможни цени
Всеки като види начинаещ в тази област пробутва най-скъпото дори с цената да го загуби като клиент за по-скромна техника и цени

- stenly_r
- Автомобил: VW 1300
- Двигател: F
- Контакти:
Само пълноцветно ли?
Щото иначе вкарай 1000 кинта в термопресичка и половината работа е свършена.
Векторните неща на режещ плотер - при тия количества цената не е решаващ фактор.
За пълноцветните - част от тях на приннтерчето ( има читави медии), а за по-засуканите - пак навън.
Ако си ми наблизо може да се кооперираме...
Векторните неща на режещ плотер - при тия количества цената не е решаващ фактор.
За пълноцветните - част от тях на приннтерчето ( има читави медии), а за по-засуканите - пак навън.

- rainheart
stenly_r написа:Само пълноцветно ли?
Флекс и флок има къде да правя. Друг е въпроса, че освен термопреса трябва и плотер и става дълга и широка.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, заповядай на среща: http://www.adcom.bg

Аз работя тук, ако желаеш можем да продължим разговора на ЛС.

Аз работя тук, ако желаеш можем да продължим разговора на ЛС.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има принтери за печат директно на тениската, качеството е убийствено добро! Но и цената е много добра; 10000 евро за принтера
При тебе проблема е че са малко бройки и са все различни моделите.. значи единствения вариант е да го печата машина пълноцветно..
Трансфер според мене печатан на лазерен принтер, топла преса и това е. Качеството е добро като цветове, но трансфера ще се скапе за 1-2 месеца, няма начин.Просто трикото на тениската като се разтяга и напуква трансфера, и той пада с времето..
Но сега се сещам за друг вариант, има пак принтери които можеш да заредиш със сублимационни мастила, печаташ на принтера на хартия специална образа и после пак на преса го трансферираш.Тука разликата с трансферната хартия е че, мастилата при загряването стават летливи или незнам как да ти го обясня, но попиват в самите влакна, няма как да паднат с времето, те просто оцветяват самата тъкан.А при трансферната хартия печата се залепва само на повърхността и затова пада с времето.
Тези сублимационните принтери, можеш и на хартия а4 обикновенна да отпечаташ образа и пак се трансферира, знам го от опит
.
Тоия принтер е май около 3000 лева, за мастилата вече незнам какви са цените за литър..
Но пък е идеално и една можеш да отпечаташ и няма да си промени цветовете.

При тебе проблема е че са малко бройки и са все различни моделите.. значи единствения вариант е да го печата машина пълноцветно..
Трансфер според мене печатан на лазерен принтер, топла преса и това е. Качеството е добро като цветове, но трансфера ще се скапе за 1-2 месеца, няма начин.Просто трикото на тениската като се разтяга и напуква трансфера, и той пада с времето..
Но сега се сещам за друг вариант, има пак принтери които можеш да заредиш със сублимационни мастила, печаташ на принтера на хартия специална образа и после пак на преса го трансферираш.Тука разликата с трансферната хартия е че, мастилата при загряването стават летливи или незнам как да ти го обясня, но попиват в самите влакна, няма как да паднат с времето, те просто оцветяват самата тъкан.А при трансферната хартия печата се залепва само на повърхността и затова пада с времето.
Тези сублимационните принтери, можеш и на хартия а4 обикновенна да отпечаташ образа и пак се трансферира, знам го от опит

Тоия принтер е май около 3000 лева, за мастилата вече незнам какви са цените за литър..
Но пък е идеално и една можеш да отпечаташ и няма да си промени цветовете.
- rainheart
pit, това със сублимационните принтери е добра идея и без това ще взимам такъв за чаши примерно, мастилата са по 200-250 лева литъра. Въпросът е, къде мога да видя мостри на подобен печат, защото навсякъде практиката е лазерен принтер+трансферна хартия=боклук.
Друг е въпроса е примерно група Аззракгар като дойде и ми каже "искаме 40 тениски за промото ни и 10 ти да продаваш" доколко ще е рентабилен този вариант. За такива серии последно се замислям за тампонният печат, но още е само бегла мисъл
Друг е въпроса е примерно група Аззракгар като дойде и ми каже "искаме 40 тениски за промото ни и 10 ти да продаваш" доколко ще е рентабилен този вариант. За такива серии последно се замислям за тампонният печат, но още е само бегла мисъл

- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а защо не ги правиш на сито?
- rainheart
Ако си запознат дай цени на техника и консумативи. Навсякъде има само огромни карусели за хубави цени 

- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега rainheart, не се занимавай със сито, само ще се мажеш с боите.За сито ти трябва къде да снимаш ситата, и къде да ги миеш после, и то трябва не на течаща вода, ами на водоструйка, ако не искаш да ти се "омрежат" ситата, запушват се дупките с времето, също се появяват и "призраци" , това е от стария образ който си печатал преди това и ако мастилото е със силен пигмент остава ореол и се вижда на новия отпечатък...ама това само на големи равни оцветени участъци личи. Отделно са пасти, фоточувствителна емулсия, мазане, цапане, съхнене, наместване на цвят спрямо свят...не е истина
Затова принтер зареден със сублимационни мастила, той е широк 40 см.(поне за този който говоря, той е от евтините варианти Епсън) и хартията е на ролка, така че може безкрайно дълго, зависи от хартията колкото подадеш, има си отделно система се продава за подаване на мастило, за да може да сложиш направо литрови бутилки, а не да ползваш касетки и само да сменяш като луд
. Сега гледах и видях и евтини варианти за принтера, но там вече незнам как е с качеството и колко ще издържи принтера като здравина на механиката имам в предвид.
Сублимационния печат излиза почти двулицево, толкова добре попиват мастилата, разбира се зависи и от самата материя, ако е много плътна, няма да избие от към гърба. За мостра ще ти кажа къде да идеш да видиш готови отпечатани платове.
Затова принтер зареден със сублимационни мастила, той е широк 40 см.(поне за този който говоря, той е от евтините варианти Епсън) и хартията е на ролка, така че може безкрайно дълго, зависи от хартията колкото подадеш, има си отделно система се продава за подаване на мастило, за да може да сложиш направо литрови бутилки, а не да ползваш касетки и само да сменяш като луд

Сублимационния печат излиза почти двулицево, толкова добре попиват мастилата, разбира се зависи и от самата материя, ако е много плътна, няма да избие от към гърба. За мостра ще ти кажа къде да идеш да видиш готови отпечатани платове.
- rainheart
Колега pit, много благодаря за цялата информация и за личното съобщение! Сега следва въпросът, кои принтери са податливи на сублимационни мастила, защото сублимационните принтери са само А4 формат, говорих с доста официални и не толкова представители за Бг и имат само А4 и то само с предварителна заявка 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”