В България съотношението успели/неуспели е да кажем 20/80. това е проблема, и сега в кризата много от "изкуствените" работни места които и без това са без перспектива се закриват.... шивачи, строители, чистачи, банкови служители и т.н. това е кризата която се вижда в момента.
Ако ти си можещ, и амбициозен няма да има криза за теб

А знаеш ли колко работни места подържа безперспективното за теб строителство - почвам да изброявам - циментови заводи, транспортни фирми, нефтопреработващи предприятия, една камара лъскави мениджърчета с последни модели баварци, други строителни фирми, стъкларски заводи, майстори по дограми, фабрики произвеждащи строителни материали и още куп други и други. Всички тези хора остават на пътя, а не само строителната бригада на бай Танас.
Ако преди кризата съм в челната десятка на кволифицираните работници и шефа ми реши да съкрати производството на 100% какво ме топли най-добрия ли съм или най-калпавия. Защото тук в провинцията нещата не са никак розови. В по-горните си мнения писах бях дал пример, че прехваления завод Идеал Стандарт Севлиево, дето го даваха по телевизията като първото българско клъстерно производство в момента работи 2 дена в седмицата. И най-добрия работник взема 30-40% от предишната си заплата, а най-калпавия е на борсата и взима 50-60 лв по-малко, защото всички поръчки се отказват на 100% особенно от Русия. Там работят поне 1000 човека, а в спомагателните му производства поне още 2 пъти повече работници. И това е един от многото примери, които мога да ти дам за моя регион. В София все още сте добре, защото 90% от инвестициите в държавата се изливат при вас.