Здравейте, имам няколко проблема с моя Голф 4 1,6 SR 2000г, мн ще съм ви благодарен ако някой ми даде някакъв съвет. Та проблемите са следните:
1. При по висока скорост (над 100) при натискане на спирачката и ми тресе волана. За този проблем ми казаха че може би дисковете са ми за смяна, но искам да чуя мнение дали може и да е от друго.
2. Излиза ми съобщение на борда при всяко палене - SERVICE IN 3000 km (вече са 1300). Какво означава и как да го оправя.
3. Като карам на гладък и равен път се чува един звук някъде под краката на водача, все едно стърже някъде нещо. Какво би могло да е това ?
Няколко проблема с Голф 4 !
- ira_ivan77
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Няколко проблема с Голф 4 !
здрасти колега. аз съм със същата кола и година по 2 точка от въпроса ти мога да ти кажа аз как си реших проблема с това съобщение и вече не се е появило, макар че по долу става въпрос за изписването на друг текст на борд компа но все пак при мен повече не се появи, а именно:
Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV:
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL
4. Завъртата бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на
"дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея
се показва Service INSP ----
дано да съм полезен а по другите въпроси незнам причините може да са доста-използвай търсачката и най-сигурно сервиз и диагностика. поздрави
Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV:
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL
4. Завъртата бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на
"дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея
се показва Service INSP ----
дано да съм полезен а по другите въпроси незнам причините може да са доста-използвай търсачката и най-сигурно сервиз и диагностика. поздрави
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
1.Най-вероятно криви дискове, почти сигурно за смяна.
2.Трябва да си нулираш сервизния интервал като сменяш маслото, в Аутодатата пишеше точно как се прави не се сещам сега, не ти трябва Вагком
3.Нямам идея
2.Трябва да си нулираш сервизния интервал като сменяш маслото, в Аутодатата пишеше точно как се прави не се сещам сега, не ти трябва Вагком
3.Нямам идея
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за съветите... 2-ра точка вече я опрайх, малко по-различно е при мен обаче ми реши проблема.
При мен явно има само едно съобщение и само като задържах бутона, дадох на контакт и ми изписа SERVICE NOW... и след това вече не ми излизаше съобщението. 

- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
vwgolf4 написа:Мерси за съветите... 2-ра точка вече я опрайх, малко по-различно е при мен обаче ми реши проблема.При мен явно има само едно съобщение и само като задържах бутона, дадох на контакт и ми изписа SERVICE NOW... и след това вече не ми излизаше съобщението.
Да така си е,неизлиза по горе изброените надписи, а исписва SERVICE NOW, това се случи и при мен. Дори и така изписаното са въртиш или натискаш на часовника бутона,няма ефект никакъв. Пробвал съм го многократно.
Поздрави
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Освен дисковете провери и кормилните накрайници и шарнирните болтове,че там яко можеш да пострадаш...аз залагам на шарнири и/или кормилни накрайници...дисковете тресат при всяка скорост...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”