Проблем с остъклени тераси?!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Проблем с остъклени тераси?!
Имам съсед с който не се разбираме много, живеем в една и съща кооперация. Та този съсед иска да пуска жалба срещу остъклените ми тераси. (ал. дограма). Няма изградени стени само е остъклена терасата. Може ли от общината да ми тряснат акт за терасите? Хора от общината (мисля, че е с връзки съседа с тея от общината) казаха, че актовете за остъклените тераси са от 500 до 5000лв, ако имало пусната жалба. Трябва ли да се притеснявам. 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с остъклени тераси?!
Не съм запознат със закона, но ми е интересно на тоя кълвач по какъв начин му пречи остъклението???
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Да , трябва
Всяко едно изменение на фасадата на сградата , трябва да има подписи от съседите
Всяко едно изменение на фасадата на сградата , трябва да има подписи от съседите
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако се спазва буквата на закона всяко преустройство на фасадата /вкл. остъкляване/ трябва да е одобрено от съответната служба в общината така че теоретично може да се притесняваш,но на практика....едва ли !
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има законово основание да те санкционират.
По добре се разбери със комшиите ти.
По добре се разбери със комшиите ти.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
но нищо не ти пречи да ги узакониш , преди жалбата на съседа ти...
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Съседските войни са кофти нещо. По-добре да не си дърпате капите защото враждите остават дори след поколения...
Днес той ще ти пусне жалба, утре ти на него... друг път ще се сбиете, после ще се посъдите и така край няма да има.
Или се разберете мирно и тихо или хвани и му строши зъбите та да съкратиш страданието от дребните скандали до съдебните проблеми
Днес той ще ти пусне жалба, утре ти на него... друг път ще се сбиете, после ще се посъдите и така край няма да има.
Или се разберете мирно и тихо или хвани и му строши зъбите та да съкратиш страданието от дребните скандали до съдебните проблеми

- stavrev
- Автомобил:
- Двигател:
не мисля,че е кой знае какъв проблем остъкляването
щом няма тухли...тоя пък какво му пречи
В квартала ми почти всички северни тераси са остъклени, а някои иззидани с топлоизолация и разширени кухни съответно.Мисля,че ако въпросната тераса не е към главен булевард, а откъм малка уличка - не би трябвало да има проблем...
Успех колега
щом няма тухли...тоя пък какво му пречи

В квартала ми почти всички северни тераси са остъклени, а някои иззидани с топлоизолация и разширени кухни съответно.Мисля,че ако въпросната тераса не е към главен булевард, а откъм малка уличка - не би трябвало да има проблем...
Успех колега
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Историята е много дълга, имаме много жалби срещу него, просто си е мошенник човека! Но нещата няма да спрат до тук!!!
Ако някой може да помогне с някакво инфо или с нещо да ми пише на ЛС.
Нека темата да се заключи!

Ако някой може да помогне с някакво инфо или с нещо да ми пише на ЛС.
Нека темата да се заключи!
Последна промяна от Pichaga на Чет 26 мар 2009 21:15, променено общо 1 път.
Причина: колегата хулиган е много прав, за да направиш остъкляване по смисъла на ЗУТ е преустройство и се иска разрешение от общината и съгласие на съседите. Твоето се води незаконно строителство и подлежи и на глоби и на принудително премахване
Причина: колегата хулиган е много прав, за да направиш остъкляване по смисъла на ЗУТ е преустройство и се иска разрешение от общината и съгласие на съседите. Твоето се води незаконно строителство и подлежи и на глоби и на принудително премахване
Върни се в “ОФФ-Топик - други”