+/- За VW Jetta 1.9 TDI нова

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
shaggster
Автомобил:
Двигател:

+/- За VW Jetta 1.9 TDI нова

Мнениеот shaggster » Чет 26 мар 2009 20:37

Какви са + и - при покупката на този автомобил чисто нов. Като например поведение на пътя, комфорт в купето, двигателя издръжлив ли е и такива неща. Като цяло при покупка на чисто нов автомобил. Опит с немски возила почти никакъв.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: +/- За VW Jetta 1.9 TDI нова

Мнениеот morfei1 » Чет 26 мар 2009 22:56

Ами незнам какви са пюсовете, но знам какви са минусите (поне за мен)

-Висока първоначална цена, която се оскъпява допълнително с лизинга.
-Високо автокаско, което е свързано с първото
-Висока цена на обслужването на нов автомобил, понеже е нов и понеже си прунуден да я водиш в представителството от което си я взел. Цените са x2.

+Остава ти идеята, че караш нов гаранционен автомобил, който е поне 10-тократно по-добър, от който и да е втора употреба...., на който ти пръв ще пръднеш на седалката :Mr Green Fun . Скоро след покупката осъзнаваш, че и новите коли се трошът също толкова лесно, колкото и употребяваните, на нашите пътища :? .

Ако аз наливам всеки месец, парите които ти евентуално ще плащаш за по-скъпо каско, по-скъпо обслужване, лихва по лизинга и първоначално по-скъпата цена на автомобила, моята кола ще стане като нова, с тази разлика, че аз мога и да ги дам, а може и да ми се размине, докато при теб, задължително ще се разделиш с тях и което е най-лошото, ще трябва да се съобразяваш с това къде ще си правиш каското и гражданската и кога на VW БГ ще им е удобно да ти прегледат автомобила.

Щастлив съм, че не всички мислят като мен, защото автомобилните компании отдавна да са фалирали :Mr Green Fun

Това е моето мнение, което незначи, че е най-правилното. Кеф цена няма, ако те кефи да караш нова кола, и 100 човека да те убеждаваме, че втората ръка си е по оферта.... ефекта ще е нулев :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 26 мар 2009 23:45

1. Това е Фолксваген - как може да има минуси?
2. Сериозно - чисто нов автомобил, от класа на Джета, едва ли може да има сериозни минуси, говорим чисто технически. Аз, за 21 000 км на чисто нов дизелов автомобил, съм похарчил 420 лева за сервизно обслужване. И до 30 000 ще му е това най-вероятно, освен ако не успея да го счупя.
3. Написаното от колегата по-горе са чисто финансови съображения, които най-вероятно си съобразил, след като си решил да купуваш нов автомобил.
4. По темата има писано доста, прочети го.

shaggster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaggster » Пет 27 мар 2009 1:09

На мен ми е по-интересно не за парите, а като качество на изработка дали дава ефекти някаде примерно двигател, скоростна кутия и такива технически плюсове и минуси

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 27 мар 2009 7:06

Не вземай най-малкия дизел! Дай 3-4к повече, за да знаеш, че колата ти върви.
Иначе съм ссъгласен с morfei1 напълно. Най-големият минус за мен е, че трябва да я водиш в определен сервиз, доволен или не. Аз съм ОТВРАТЕН от сервиза на Шкода - Еуратек - няма такава насрана фирма. Дано при ФВ да е по-добре.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 27 мар 2009 9:06

morfei1 написа:Скоро след покупката осъзнаваш, че и новите коли се трошът също толкова лесно, колкото и употребяваните, на нашите пътища :? .

Напълно вярно и доказано. Колегата Шенко си купи пасат 6 2.0 ТДИ нов. Незнам точно кога но в гаранциония срок му даде късо дачика на една дюза и от там му изгоря ЕЦУ'то. Цитирам :
- Добре, че беше в гаранция цена на комп + труд = 6000 лв.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 28 мар 2009 18:53

Абе новата кола сие нова кола. Пак за Джетата сам 4ел добри отзиви така 4е :да:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 29 мар 2009 6:34

Ичо, не съм съгласен с "Абе новата кола сие нова кола". Много зависи от колата. Карам 15 годишен Пасат и Октавия на 6 месеца. Октавията я карам защото е служебна - за да отида от тук до там и обратно. Не ме кефи. Може би, ако вървеше малко повече щеше да е различно. Сега е просто кола. Безлична. Докато пасаторът си има ... характер. Когато ми е криво, излизам да го разтрия по пътя. Кефи ме. Това е третият ми Пасат Б3. МНОГО ме кефи. Това е МОЯТА кола.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Нед 29 мар 2009 11:38

То и аз карам 15 годишна б4 ама Баща ми кара 2 годишна Октавия която си му е ли4на кола.Еми да ти кажа има разлика спрямо стария б4.Ина4е и аз съм доволен от Пасата,но ако имам възможност бих си купил Нова кола :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 30 мар 2009 14:49

Може да се пише много по темата ,ама истината е ,че новите коли си дават дефекти и то много - оттук натаък нордната мъдрост дето "Няма по хубаво от новата кола" отдаван се е изпарила-примери съм виждал с очите си доста ,а в форума можеш да прочетеш бол.За парите дето даваш направо не ми се говори.Лично мое мнение - ако имаш по-малко от 80 к лева за лична кола си купи такава на старо.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 30 мар 2009 17:17

Rabbit_TDI написа:Лично мое мнение - ако имаш по-малко от 80 к лева за лична кола си купи такава на старо.

Ама как лееекичко дигна летвата.....от 80К нагоре :shock Дай боже секиму но ми се струва че в този случай 95% от хората ще карат коли 2-ра употреба :wink:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 30 мар 2009 20:54

Ако се експлоатира според наръчника за употреба, новата кола се отплаща на собственика си за първоначално вложените средства. Вярно е, че последните години автопроизводителите спестяват от тук оттам, но да се говори за голям спад в качеството - не мисля. Основно се спестява от материалите вътре в купето, и от някои възли и агрегати, които се сменят в комплект, ако сдадат багажа. Не е болка за умиране, при правилна екплоатация и налична гаранция. За 5 години сменям втора нова кола, имам някакъв поглед отблизо все пак. Сегашната ми кола, Кади Лайф, не мисля да я водя при дилъра, освен за гаранционен ремонт, ако се наложи, дано не се де ;). Ще си сменям консумативите сам. Така правех и с Джетата.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 31 мар 2009 17:36

Kalin72 написа: Сегашната ми кола, Кади Лайф, не мисля да я водя при дилъра, освен за гаранционен ремонт, ако се наложи, дано не се де ;). Ще си сменям консумативите сам. Така правех и с Джетата.

И ти признават гаранцията :shock Или си много гъст с шефа или дилърите са сменили политиката относно гаранцията понеже аз знам /а и не само аз/ че ако не караш колата когато трябва за да и сменят каквото трябва гаранцията отпада ! В противен случай никой нямаше да стъпи в техните сервизи за обслужване :wink:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 31 мар 2009 17:59

Гаранцията не ми я признават, поне така е в БГ. На други места по света няма проблем да си сменям сам консумативите на VW. И гаранцията да важи. Поинтересувайте се малко как стои въпроса в други страни, и ще разберете за какво говоря.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 31 мар 2009 18:24

Е щом можеш да закараш колата в чужбина ако се появи гаранционен проблем значи няма какво да те мислим,но понеже повечето караме само в рамките на страната този вариант хич не ни се връзва :wink: Пък и не ми се мисли ако например ми се скапе двигателя на новата кола на която в БГ не признават гаранцията понеже си сменям сам маслото колко ще трябва да платя за да я транспортирам например до Гърция за да ми я ремонтират,или те ще изпратят репатрак за тяхна сметка ????

Върни се в “Дизелови агрегати”