Ограничения по време на криза - от какво бихте се лишили?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ограничения по време на криза - от какво бихте се лишили?
При вас в София е все още страх като гледате телевизора вечер. Но в провинцията не е страх а си е истинска сеч. Ще ви дам един прост пример. Аз съм от Габрово с около 55-60 хил души-тук от нова година досега съм чул за най-малко 700-800 съкратени. Това съм го чул, а действителния брой е поне х 3. А два пъти повече хора стоят в неплатени или работят 2 дена в седмицата и вземат почти колкото е борсата. Това само страх и витаене ли е? В града няма завод, който да не е засегнат и всичките му работници да работят. Има малки фирмички, които все още не изпитват затруднения. Вече много мои познати са съкратени или са в неплатени. На един роднина шефа съкратил 1/2 от хората и казал, че месец Май ако е все така закрива фирмата и всички на улицата. Това са данни направо от кухнята а не от телевизора. Кризата е тук и сега. София е все още добре, защото големите фирми си откриват в столицата централни офиси и не работите предимно в производството. Но като секне производството кажете ми откъде ще се вземат заплатките ви. Замислете се. Друго, че инвестициите в тая държава се изливат предимно в София - факт. Аз не искам да има паника, но се замислете поне година напред, огледайте се. Следващия етап е инфлацията. Началото на 2010 ще е във вихъра си ако не се задържи производството с помощи от държавата, но държавата не взема адекватни мерки. В момента Орешарски е в паника, защото събираемоста за двата месеца на 2009 не са обнадеждаващи въобще. Сега от НАП тръгват да събират неплатените данъци и актове с полиция. Направо ще ликвидират и така изпитващите трудност фирми.
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искаш да кажеш НАП да опрости задълженията?
То хубаво тва,че има съкращения,но никъде не видях цифри,т.е няма информация за размера на заплатите,ако един фрезист,хамалин,шофьор и т.н взимат над 1000лв.... А и друго провинцията ,та провинцията,ами какви са цените в провинцията?Доста по надолу от оазиса в София.Да речем кебапче в София 80ст,кебапче във провинцията 30ст.,да не говоря за услуги,други хранителни стоки, особено данъци и т.н
А това,че комунистите построиха до всеки град ненужни заводи е друга тема и унищожиха природата на България...
То хубаво тва,че има съкращения,но никъде не видях цифри,т.е няма информация за размера на заплатите,ако един фрезист,хамалин,шофьор и т.н взимат над 1000лв.... А и друго провинцията ,та провинцията,ами какви са цените в провинцията?Доста по надолу от оазиса в София.Да речем кебапче в София 80ст,кебапче във провинцията 30ст.,да не говоря за услуги,други хранителни стоки, особено данъци и т.н
А това,че комунистите построиха до всеки град ненужни заводи е друга тема и унищожиха природата на България...
хора криза наистина има.просто още не е засегнала много от отраслите,но и това ще стане.наистина хората спират да си купуват черна и бяла техника,в следствие на това много хора са пуснати и неплатени отпуски...поне за 2-3 седмици около 10-15 мой приятели са съкратени от работа(което не ми се е случвало до сега).какво друго да кажа....дано се оправим иначе лошо ни се пише.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
BastunSelski написа:Искаш да кажеш НАП да опрости задълженията?
Не НАП да опрости задълженията а да ги отсрочи. Банките отсрочват заемите, а НАП отива с полицая и ти взема оборота. Има и други методи, с които хем парите да си вземеш, хем да не убиеш и без това берящия душа бизнес на някой човечец дето дава хляб на 5-6 човека.
Изказваш се неподготвен. Ти в провинцията ходил ли си, че приказваш пълни глупости. Де ги видя кебапчетата по 30 ст бре да ида да си взема? А хранителните стоки и дори дрехите са по-евтини от провинцията. Ако искаш да купиш нещо евтино може да го направиш, имате и дрехи за 1000+ лв но можеш и за 10-15 лева да си купуваш дрехи, докато тук не можеш да го направиш. Тук 1000 лв заплата я сънуваме само. За какви ненужни заводи говориш. Минаха повече от 20 години, а ти още комунисти сънуваш. "Ония" заводи отдавна ги няма. Говоря за нови фирми. Идеал Стандарт съществуваше ли при комунизма. Изобщо не си наясно какво говориш! Говоря за нови заводи. Ей сега природата няма да е унищожена - птички пеят, въздуха чист, хората гладни... Съвет от мен - мисли преди да тракаш по клавиатурата!!!
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
BastunSelski написа:..............................................
Пич,най-добре е да спреш да пишеш по темата наистина.Ти си за бисерите,мен.
ДА не би в провинцията бензина да е по 1 лев а газта по 30 стотинки за литър,ааа?????????
Билета за градския транспорт винаги се вдига първо в провинцията.Питейната вода винаги е по-скъпа в провинцията.
Хранителните продукти в едни и същи вериги магазини,да не им споменавам имената че да не се получи реклама но всички се сещате кои са,са винаги с малко по-високи цени в провинцията.
Единствените по-високи цени в София са тези на наемите,поддръжката на автомобил като цяло,и може би светския и културен живот.Но като махнем автомобила,киното ,театъра и кръчмите и дискотата,без които може да се живее,остават наемите.
Ако си заспал някъде в годините,събуди се,пиииич.че и избори идват,не е хубаво да гласуваш в неадекватно състояние.
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дори без да се старая http://dnes.dir.bg/2009/03/27/news42037 ... #sepultura
Ядох кебапчета във Видин за по 25 стотинки преди не знам си колко време...
Да просто завода вместо Девин е Солди и вместо Ленин е Стомана, а и ново създадените фирми като Телелинк,Токуда и прочее са точно с комунистически парици.
Ядох кебапчета във Видин за по 25 стотинки преди не знам си колко време...
Да просто завода вместо Девин е Солди и вместо Ленин е Стомана, а и ново създадените фирми като Телелинк,Токуда и прочее са точно с комунистически парици.
propparo написа:Хранителните продукти в едни и същи вериги магазини,да не им споменавам имената че да не се получи реклама но всички се сещате кои са,са винаги с малко по-високи цени в провинцията.
напротив точно обратното е

Наистина в провинцията е по-евтин живота, Бастуна е прав
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
BastunSelski написа: вместо Ленин е Стомана,
бъркаш понятията.
навремето беше металургичен комбинат сега почти всичко е изравнено със земята и претопено в единствената останала пещ.
за съжаление фирмите, които са на територията на Стомана не са български и кризата ги удари много лошо.
в София стандарта е по-висок както е написал колегата по-горе.
заплатите са по-високи а цените са по-ниски.
защото всички вериги магазини имат по няколко магазина в столицата а в по-малките градове няма.
и да има то е само един и държи монопол с по-високи цени.
на тема дрехи, обувки и пр. битови неща всички борси и складове са в столицата.
като пример давам Илиенци.
всички дребни провинциални търговци купуват от там и логично продават на по-високи цени... на потребителите с по-ниски заплати.
кривото е, че в провинцията кризата вече е факт.
още по-кривото е, че в столицата ще дойде скоро и с по-голям опустошителен ефект.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Заповядайте тогава в провинцията.
Колеги,разберете едно основно правило---не е важно колко струва едно нещо,важното е ти колко често можеш да си го позволиш.Остави цената,то и в София един квадратен метър жилищна площ е около 1600 евро а в Монако е 50 000 евро,но съм сигурен че тази година в Монако са продадени повече апартаменти отколкото в София.
Кажете го на баба ми със малко под 200 лева пенсия че живота в провинцията е евтин.
Много елементарно звучи.
Колеги,разберете едно основно правило---не е важно колко струва едно нещо,важното е ти колко често можеш да си го позволиш.Остави цената,то и в София един квадратен метър жилищна площ е около 1600 евро а в Монако е 50 000 евро,но съм сигурен че тази година в Монако са продадени повече апартаменти отколкото в София.
Кажете го на баба ми със малко под 200 лева пенсия че живота в провинцията е евтин.
Много елементарно звучи.
Това че баба ти в провинцията получава под 200 лв не означава, че животът там не е по-евтин, защото и бабата в София получава толкова, ама пазарува при по-високи цени.
Факт е, че в по-малките градове е по-евтин животът, какви обаче са заплатите, е друг въпрос - логично е и те да са по-ниски, все пак трябва да има някаква връзка между двете неща.
Факт е, че в по-малките градове е по-евтин животът, какви обаче са заплатите, е друг въпрос - логично е и те да са по-ниски, все пак трябва да има някаква връзка между двете неща.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Абе някой знае ли в провинцията колко е маникюра
Че така и така се отделихме от темата, поне да бъдем полезни на колежката 

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Парите като понятие за някой се изчерпват с кирливите хартиики в джоба с който се ядат кебапчета.
Е харчете си ги тея пари.
Найстина има и хора с ниски критерии за живот. На тях няма какво да им обяснявате за предприятия и колко им е криво на работодателите. тях ги интересува да си вземат заплатите, а парите от къде идват никой не си прави труда да си го обясни
В България обикновенно простия бачкатор винаги е с по скъп телефон от началника си, та няма какво да се коментира повече

Е харчете си ги тея пари.
Найстина има и хора с ниски критерии за живот. На тях няма какво да им обяснявате за предприятия и колко им е криво на работодателите. тях ги интересува да си вземат заплатите, а парите от къде идват никой не си прави труда да си го обясни

В България обикновенно простия бачкатор винаги е с по скъп телефон от началника си, та няма какво да се коментира повече

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ане, къде си Ане
Виж от Президенството(
) какво инфо дадоха:

Виж от Президенството(

МАНИКЮР,НОКТОПЛАСТИКА
Гел върху естествени нокти,изграждане на нокти
СУПЕР ЦЕНИ!!!
Маникюр-8лв.
Декорация-0,50,1лв.
Ноктопластика-30лв.
Салон за красота Ванеса,кв.Тракия срещу бл.96Б(пресечката срещу училище Д.Матевски)

- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
zaro написа:
АбсолЮтно.И по дискотеките поръчва скъпи питиета в стил виж ме кой съм аз,а във форумите се говори за кебепчета от 30 стотинки.Тея евтини кебапчета и хора с такова мислене ни изядоха главите последните 20 години.
Пичовете с кебапчето и евтиния провинциален живот--усещам ви че сте на около 18 години,ергенчета и все още мама меси тати носи.Не е срамно-в БГ е така.
Ама събудете се,стига с тая София стига с тая провинция.Отляво на регистрационния номер на колата на всички във цветното каре пише BG--разберете го най-после.Стига евтини примери и то от хора с жълто около устата още.
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И пак само празни приказки!!Много ясно ,че кебапчето е институция,че то печели изборите бре!
Хайде за мене няма криза и заплатата ми е в интервала [950-1000]лв. Сега обаче да не се окаже,че тия дето викат има Кризаааааааа взимат по-големи пари....
А да и бабата взима 120 лева пенсия и живее в Софията.
Хайде за мене няма криза и заплатата ми е в интервала [950-1000]лв. Сега обаче да не се окаже,че тия дето викат има Кризаааааааа взимат по-големи пари....
А да и бабата взима 120 лева пенсия и живее в Софията.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”