Ограничения по време на криза - от какво бихте се лишили?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

От какво бих се ограничили по време на криза

По-малко ще карам колата, ще ползвам и друг транспорт
8
4%
Ще се лиша от друго, но ще си карам както и до сега
49
26%
Изобщо минавам на градски транспорт
3
2%
Ще работя повече, но ще си карам колата
30
16%
Хич не ми пука за кризата, за мен такава няма
59
31%
Ограничавам се във всичко, не се знае какво ще стане
41
22%

Общо гласове: 190
Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Re: Ограничения по време на криза - от какво бихте се лишили?

Мнениеот embi4a » Пет 27 мар 2009 11:42

Luper написа:Това че баба ти в провинцията получава под 200 лв не означава, че животът там не е по-евтин, защото и бабата в София получава толкова, ама пазарува при по-високи цени.
Факт е, че в по-малките градове е по-евтин животът, какви обаче са заплатите, е друг въпрос - логично е и те да са по-ниски, все пак трябва да има някаква връзка между двете неща.

Не си никак прав, ама никак. В София има и скъпо, но има и евтино.
Ел енергията е еднаква по стойност. Водата при нас е 2,00 лв с ДДС - много по-скъпа. Парното ни е по-скъпо - Ковачки държи ТЕЦа на въглища, газ нямаме, съответно нямаме метан. Горивата са същите по цена. Градския транспорт е 1,00 лв билетчето. Хляба тук е 1,00 лв, кисело мляко 0,70-1,00 с ДДС. Месото е 8-10 лв. свинското. Примери още искаш ли, за да разбереш, че в провинцията не е никак евтино. За дрехите и за Илиянци няма да говоря, защото търговците купуват от там и няма как да е по-евтино при нас. По-скъпо при вас са наемите, такситата при вас са по-евтини. Само, че в София 1000 лв е нормална заплата, а тук богоизбранни вземат толкова. А на колегата дето споменава кебапчета по 0,25 лева ще го посъветвам - ела тук да живееш. Нямаме трафик, кражби няма. То защото София е по-скъпо цяла България се изсипа в един град. Айде стига глупости, моля!!!

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 27 мар 2009 11:44

Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 27 мар 2009 11:45

golfer написа:
Ludia, по-добре не пиши повече по темата защото пишеш наизуст.
расъждаваш като нормален софийски ...тинейджър.

ок, спирам да говоря наизуст... :wink: :lol:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 27 мар 2009 11:51

Ludia написа:
golfer написа:

Добре ще направиш - вземи прочети някоя книжка.

Потребителски аватар
wo0feR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wo0feR » Пет 27 мар 2009 11:55

аз криза не усещам. пари и работа имам, бензина е евтин цените като цяло падат само бирата дето е скъпа ама ще го преживея :drinking:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 27 мар 2009 12:07

embi4a написа:
Ludia написа:
golfer написа:

ахахахахахаха кой ми го казва :lol: :lol: :lol: човека който пише "фалирват" :bowdown :lol: :lol: :lol:
нещо на лични нападки ми заприлича, ама ми дреме ;)
емибич, само с четене не става, в Габрово би трябвало да го знаете, ама.....

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Пет 27 мар 2009 12:09

И мен кризата не ме хванала още,единственото нещо по което мога да съдя че има криза е това,че не ми увеличават заплатата.Упех на всички. :beer

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пет 27 мар 2009 12:17

Като толкова знаете,тогава дайте решение за избягване от кризата. А и дайте цифрите да видим какво е криза за вас? Ама мълчите!!. Тука ми заприлича на бгмама дето пак спорих с едни бетонни глави :banghead: и те ми казаха :"Ходи си карай Голфа" хаахах .Та и тука ходи да четеш книга хаахахах.

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пет 27 мар 2009 12:21

Темата поне аз колкото я разбрах беше за това кой как усеща кризата и ограничава ли разходите си по някакъв начин, а не за упражниние на задочните студенти по икономика.
За влиянието на кризата върху текущата сметка го пише във всеки анализ от началото и.
Тя не е отраслова криза
Единствения изход за България е строга фискална политика и финансова дисциплина.
дали ще се случи засега има някои индикации.
Аман.

Последна промяна от reinhard на Чет 18 мар 2010 10:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 27 мар 2009 12:23

BastunSelski написа:И пак само празни приказки!!Много ясно ,че кебапчето е институция,че то печели изборите бре!
Хайде за мене няма криза и заплатата ми е в интервала [950-1000]лв. Сега обаче да не се окаже,че тия дето викат има Кризаааааааа взимат по-големи пари....
А да и бабата взима 120 лева пенсия и живее в Софията.

мдаа, взимам повече пари
но само разходите ми на месец по ипотеки, карти, осигуровки са повече от 1000 лева :)
криза има и за този, който взима 200 лева и за този който взима 10 000 лева

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 27 мар 2009 13:14

Pichaga написа:
BastunSelski написа:И пак само празни приказки!!Много ясно ,че кебапчето е институция,че то печели изборите бре!
Хайде за мене няма криза и заплатата ми е в интервала [950-1000]лв. Сега обаче да не се окаже,че тия дето викат има Кризаааааааа взимат по-големи пари....
А да и бабата взима 120 лева пенсия и живее в Софията.

мдаа, взимам повече пари
но само разходите ми на месец по ипотеки, карти, осигуровки са повече от 1000 лева :)
криза има и за този, който взима 200 лева и за този който взима 10 000 лева

пичага, ок, прав си тук :да: обаче, то е ясно че човек се разпростира според чергата си... колкото повече взимаш, толкова повече харчиш... но ако единственото отразжение на кризата в/у теб, мен, бай 'Уй е да не си купувам пушка за 4000Е или кола за 150 000Е - сори, ама това не е съвсем криза ;)
И ако в долно уйно е имало завод за тоалетна хартия за износ у гърция и са работили 50 човека, когато гърците почнат да си бършат гъетата с вестници, е ясно че 'ората от горно и долно уйно ще останат безработни.... кое е неестественото ?

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 27 мар 2009 13:24

Ludia написа:
embi4a написа:
Ludia написа:
golfer написа:

ахахахахахаха кой ми го казва :lol: :lol: :lol: човека който пише "фалирват" :bowdown :lol: :lol: :lol:
нещо на лични нападки ми заприлича, ама ми дреме ;)
емибич, само с четене не става, в Габрово би трябвало да го знаете, ама.....

Няма лични нападки, колега. Ама не се опитвай да ме изкараш невежа, защото съм написал една дума грешно, а вземи вникни в същината на дискусията :wink: Едва ли не твърдението ти е, че тази криза е нещо много хубаво и ще направи естествен подбор на работните места. Ако ти си прав не би трябвало САЩ и ЕС да наливат трилиони долари да спасят погиващите си икономики, нали? Защо да спасяват банки и огромни концерни като Дженеръл мотърс, AIG, които и без криза работят на загуба, а камо ли при рецесия. А те съветвам да прочетеш книжки, за да придобиеш представа и да видиш в историята колко пагубни за света са били действията на хора мислещи като теб.:wink: Нищо лично към тебе нямам, не се познаваме и може да си супер печен тип, но твърденията ти са отчайващо катастрофални-добре че не си министър на икономиката mhihi Айде бъди здрав :beer И да не ми направиш забележка, че съм написал "Айде" вместо Хайде mhihi

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 27 мар 2009 13:31

Ludia написа:И ако в долно уйно е имало завод за тоалетна хартия за износ у гърция и са работили 50 човека, когато гърците почнат да си бършат гъетата с вестници, е ясно че 'ората от горно и долно уйно ще останат безработни.... кое е неестественото ?

Пак се изказа неподготвен - за кой ли път!!! Неестественото е, че губят работата си не 50 човека, а стотици хиляди в рамките на 5-6 месеца. Радвай се, че не си сред тях!!!
И не се пише "гъетата" на книжовен български език :deal mhihi

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 27 мар 2009 13:36

Лудия, не си толкова луд...
Така е...
обаче казваш всеки според чергата си...
имам си приходи, имам си разходи 2005 съм си преценил нещата, живея си горе-долу сносно...едно по едно нареждам нещага, взимам кредити, бачкам, плащам ги...1998 година почнах от нулата-без кола, без апартамент, без нищо....
идва време да си купя НАЙ-СЕТНЕ и аз кола :mrgreen: , да не карам тая на жената, щото си отгледах детето с корса
викам си 10 000 за кола мога да дам и почвам да търся -Фау ве, шкода, сеат е тоя род коли около 2000 година
и идва 2008 ноември, дигат ми лихвата по кредита-с доста, клиенти почват да бавят плащанията с доста време, други спират да плащат-спират дейност...аз оставам със същите разходи, ако не и по-големи, приходите намаляват, бачкам същото..., за кола забравяме на тоя етап...за други неща също
ей това е частния случай на кризата, има и много по-зле, аз никога и никъде не съм се оплаквал, но такива са фактите
ей я на кризата при мене, кризата при другите е подобна и е отражение на кризата изобщо-липса на пара, достатъчно
всеки, който казва за мене няма криза, за мен работи взима некви пари, но най-големия му разход е каското на колата...
това е моята камбанария :mrgreen:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 27 мар 2009 13:41

офффф 'айде не се опитвай да ми натрапваш твоето мнение, или колко много си прав, а ?
моето мнение си е мое, не те задължавам да ми отговаряш на всеки пост, даже ако въобще не отговаряш, ще съм ти благодарен, защото не ми се губи време в четене на грешно написани лични нападки ;) а дали съм неподготвен, не си ти човека, който да определи ;)
четно ти казвам, че не ми се спори с теб - ти имаш твое мнение, аз мое. не се опитвай да ме убедиш в каквото и да било ;)
deal ?

Последна промяна от vasstop на Пет 27 мар 2009 13:44, променено общо 1 път.
Причина: Мнението ти няма нищо общо с темата и може да бъде пуснато на ЛС. Считай го като предупреждение.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”