Г3 2000куб, 16В или Г4 1,8, Турбо
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
Sir T написа:не гоним .. просто защото колегата пусна снимка и аз да не остана назад![]()
иначе какво чакаш - до долу!Надявам се моя след някое друго подобрение да слиза и до другите цифри
Eдин мой приятел има а3 с двигател като твоя и затваря километража(260) без да е пипано нищо....Абе то на повечето такива турбота уж нищо не им е пипано, ама на повечето турбините надуват над нормалното налягане

- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf 3 1.8 написа:Eдин мой приятел има а3 с двигател като твоя и затваря километража(260) без да е пипано нищо....Абе то на повечето такива турбота уж нищо не им е пипано, ама на повечето турбините надуват над нормалното налягане
странно .. принципно не би трябвало да го пълни! На моя приятел с А4 1.8Tq след като го чипоса чак отива до 260. Преди не го правеше?!
Има някаква измама .. я гуми, я чип ..
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
drift написа:Аз на Октавия Лаурин и Клемент(с най-многото екстри) с 16-ки съм се возил с 230 ама нямаше повече къде(пак кретени отпред).Иначе и моята е със стандартните гуми Continental Super Contact 195/65/15.
Браво бе! Така значи... ние, дето се движим според ограниченията сме кретени, а? От такива изказвания ми писна вече... голям си състезатил бе... Нямам думи направо.

По скоро някой друг е кретенът, който кара с 230, а не хората, които се стремят да спазват горе доле нормална скорост...
Хора, ВРАЗУМЕТЕ СЕ!!!! Миналата седмица си карам с 50 и ми изскача някакъв пред мене, изобщо не го видях, добре, че съм с нови дискове и накладки, та някак си успях да намаля значително...
Дори на магистрала да си, максимума корост е 130!!! Прочетете закона!!!! Все от някъде трябва да започнем да спазваме закона и правилата! Но явно тука в тая шибана държава никой не иска да има ред и дисциплина... на 97% им е добре в тоя абсолютен хаус и безхаберие. КАКВОТО СИ ГО НАПРАВИМ САМИ, ТАКОВА ЩЕ Е БИТИЕТО НИ!!!! Защо не искате в тая държава да има ред и толерантност между всички?
Много ги обичам такива гъзари като тебе, които ми светкат , за да се махна от платното, за да може те да хвърчат с по 200-и нагоре!!! И другите, за които е голям кеф "да си винаги пръв на светофара" и пререждат останалите в стил "маршруткаджия"... и цял куп други такива "рейсъри", които карат мощни автомобили и си мислят, че за тях правила няма...
Разберете, че се самоизтрепваме и изчезваме като нация!!! Повече хора загиват от катастрофи, отколкото на война при нас! И то все от превишена скорост. И не с 20-30 км/ч, ами с ей такива космически скорости - 170-200-250...
VW_FEN написа:[......Разберете, че се самоизтрепваме и изчезваме като нация!!! Повече хора загиват от катастрофи, отколкото на война при нас! И то все от превишена скорост. И не с 20-30 км/ч, ами с ей такива космически скорости - 170-200-250...
...що ли ми се струва, че съм писал някъде за това, и затова кой е воновен в крайна сметка за всичките ни проблеми

Последна промяна от One на Сря 08 мар 2006 13:58, променено общо 1 път.
- drift
- Автомобил: Skoda Octavia TDI
- Двигател: AHF 1999
1-во тази скорост съм я развил в продължение на 3-4км. за да тествам,всеки като си купи кола я тества
2-ро много добре знам законите и съм си карал през цялото останало време с 130км/ч и ако някъде се наложи да изпреварва най-много 150км/ч.
3-то в града си карам съвсем нормално защото ткаива идиоти дето се силят в града не мога да ги дишам.
4-то може би си КРЕТЕН,но не ако караш според ограничението,а ЗА ВТОРИ ПЪТ ПОВТАРЯМ:Ако когато видиш(или не видиш)в огледалото за обратно виждане,че идва кола която от окло 300метра ти присветка с фарове,но въпреки това с умрялата жигула(такава беше в моя случай),решиш да изпревариш и да ме засечеш!!!Така,че ми писна да обяснявам по 100пъти за МЕН не са КРЕТЕНИ тези които спазват ограниченията а ТЕЗИ КОИТО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ДРУГИТЕ НА ПЪТЯ!!!!!!
2-ро много добре знам законите и съм си карал през цялото останало време с 130км/ч и ако някъде се наложи да изпреварва най-много 150км/ч.
3-то в града си карам съвсем нормално защото ткаива идиоти дето се силят в града не мога да ги дишам.
4-то може би си КРЕТЕН,но не ако караш според ограничението,а ЗА ВТОРИ ПЪТ ПОВТАРЯМ:Ако когато видиш(или не видиш)в огледалото за обратно виждане,че идва кола която от окло 300метра ти присветка с фарове,но въпреки това с умрялата жигула(такава беше в моя случай),решиш да изпревариш и да ме засечеш!!!Така,че ми писна да обяснявам по 100пъти за МЕН не са КРЕТЕНИ тези които спазват ограниченията а ТЕЗИ КОИТО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ДРУГИТЕ НА ПЪТЯ!!!!!!
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
1. Никога не съм тествал пасата на максимална скоростпрез тези три години откакто го имаме, защото е лудост за мене да подлагам себе си и близките ми на излишни рискове!
2. Като знаеш законите, спазвай ги! Къде са 130-150, къде са 230????
Да вдигнеш 150 на магистралата, за да изпревариш някой, разбирам, ама ти сам казваш, че си тествал колата. Знаеш ли какво става при пукане на гума с такава скорост? То и със 150 пак същия ефект - ще си късметлия ако оживееш. Пред мен точно един фукльо се обърна... карах с около 130-140. Мина ме като че ли бях спрял. И на 200-300 метра след като ме изпревари,така му се вдигна предницата и се обърна, щото и аз се видях в чудо какво става и се шашнах... та беше голяма разправия, гъзарчето беше в кома и такива работи, не ми се говори направо. Беше с някакво А4. И той е тествал нещо като тебе... вероятно дали има късмет.
3. Аз не мога да дишам всякакви идиоти, които не спазват ограниченията и правилата за движение по пътищата, независимо къде се намират!!!! Защото като се качиш в автомобила, поемаш голяма отговорност! Но много хора това нещо не го осъзнават.
4. Ти трябва да се съобразиш с по-маломощната кола, защото човека с нея не може да се изтегли бързо като теб, с многото коне, не може да изпревари толкова бързо като теб! Винаги съм се съобразявал с другите, особено с лади, москвичи, каквито и да са, и те са хора! Много пъти давам път на такива коли, защото знам, че не могат да ускорят бързо и да се включат в движението! При което почти всички ми присветкат с авариики в знак на благодарност. Явно аз съм единственият, който се съобразява с тях.
И освен това, искаш другите да се съобразяват с теб, а ти не се съобразяваш с тях. Е няма начин така да стане. Трябва да има толерантност! Теб те е яд, на това, че ти е убил скоростта. Ами иска да изпревари и понеже си мисли, че си далече, предприема действия. Защото си мисли, че ти караш с нормална скорост и ще го настигнеш чак като приключи маневрата. Това, че ти караш с 230 си е изцяло и напълно твой проблем. Не искам да те обиждам, или да се заяждам, но не понасям някой да ми светка с фарове в стил "махай се от пътя, че летим с 250, костенурко". На два пъти щях да се разправям с некви С-класи, добре, че майка ми все ме спира... иначе ще ме натупат, ама поне и аз ще счупя на някого зъбите... Просто веднага хвръквам, щом ми светне някой!
Защо имате такъв мерак за високи скорости? Нима животът ви е по-маловажен отмалко адреналин в кръвта??!?!?!?
2. Като знаеш законите, спазвай ги! Къде са 130-150, къде са 230????
Да вдигнеш 150 на магистралата, за да изпревариш някой, разбирам, ама ти сам казваш, че си тествал колата. Знаеш ли какво става при пукане на гума с такава скорост? То и със 150 пак същия ефект - ще си късметлия ако оживееш. Пред мен точно един фукльо се обърна... карах с около 130-140. Мина ме като че ли бях спрял. И на 200-300 метра след като ме изпревари,така му се вдигна предницата и се обърна, щото и аз се видях в чудо какво става и се шашнах... та беше голяма разправия, гъзарчето беше в кома и такива работи, не ми се говори направо. Беше с някакво А4. И той е тествал нещо като тебе... вероятно дали има късмет.
3. Аз не мога да дишам всякакви идиоти, които не спазват ограниченията и правилата за движение по пътищата, независимо къде се намират!!!! Защото като се качиш в автомобила, поемаш голяма отговорност! Но много хора това нещо не го осъзнават.
4. Ти трябва да се съобразиш с по-маломощната кола, защото човека с нея не може да се изтегли бързо като теб, с многото коне, не може да изпревари толкова бързо като теб! Винаги съм се съобразявал с другите, особено с лади, москвичи, каквито и да са, и те са хора! Много пъти давам път на такива коли, защото знам, че не могат да ускорят бързо и да се включат в движението! При което почти всички ми присветкат с авариики в знак на благодарност. Явно аз съм единственият, който се съобразява с тях.
И освен това, искаш другите да се съобразяват с теб, а ти не се съобразяваш с тях. Е няма начин така да стане. Трябва да има толерантност! Теб те е яд, на това, че ти е убил скоростта. Ами иска да изпревари и понеже си мисли, че си далече, предприема действия. Защото си мисли, че ти караш с нормална скорост и ще го настигнеш чак като приключи маневрата. Това, че ти караш с 230 си е изцяло и напълно твой проблем. Не искам да те обиждам, или да се заяждам, но не понасям някой да ми светка с фарове в стил "махай се от пътя, че летим с 250, костенурко". На два пъти щях да се разправям с некви С-класи, добре, че майка ми все ме спира... иначе ще ме натупат, ама поне и аз ще счупя на някого зъбите... Просто веднага хвръквам, щом ми светне някой!
Защо имате такъв мерак за високи скорости? Нима животът ви е по-маловажен отмалко адреналин в кръвта??!?!?!?
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_FEN написа:Пред мен точно един фукльо се обърна... карах с около 130-140. Мина ме като че ли бях спрял. И на 200-300 метра след като ме изпревари,така му се вдигна предницата и се обърна

М/у другото не се пени толкова много ще си докараш нервно разтройство .. нито ще накараш останалите да спазват правилника, нито ще намалиш катастрофите по пътищата! Единственото, което остава за твоя сметка са нервите!
Всеки има свой собствен стил на каране. Моето мнение е, че няма нищо лошо в бързото шофиране, стига то да не е рисково и човек да може да владее автомобила.
Водя школа за безопасно шофиране тук в България и това, което виждам е, че идват хора, професионални шофьори, с по 15 000км на месец, които са свикнали да завиват като си хващат волана "бакшишката", изключват от скорост като се позасилят, натискат спирачки в завойте, при рискова ситуация те скачат на спирачките, при поднасяне на колата, отново скачат на спирачките, като в 90% от случайте това не е най-добрия вариант. Това е в пъти по-опасно при скорост със 120, отколкото да караш с 200 на магистралата! Аз карам с 200 по магистралата и смея да твърдя, че съм много по-безопасен на пътя, от колкото чичото с Опел Кадет, които прави изпреварване 2 мин., към който трябва да сме толерантни, за разлика от бързата кола, бавната се кара по-трудно и трябва повече преценка при изпреварване, спиране и т.н. Лошата част е, че голям процент от българските шофьори карат по този начин и това е в голяма част причината за катастрофите по пътищата.
В крайна сметка живота ни е по-ценен от 10те или 15 мин, с които ще скъсим пътуването си! За по-бързото каране съм, но съм много против рисковото каране!
- drift
- Автомобил: Skoda Octavia TDI
- Двигател: AHF 1999
Аз съм съгласен,с теб по абсолютно всички точки,няма да се извинявам че ме засърбял карака и няколко километра съм карал с повече километри за дапробвам.Моя приятел с другата октавия е КРЕТЕН и съм му го казвал хиляди пъти и не се возя с него от доста в неговата кола-той няма акъл последния път разбрах друг приятел го беше и снимал как с 180км/ч кара и си зарежда ваучера на телефона.
Що се отнася до по-гадните коли съобразявам се доста с тях.Просто този както карах и вече почти го изпреварих той реши че ще изпреварва!!!!
По фрапиращ случай ми е преди 1 месец отивам до Дупница-пътя на там не е много хубав,но имаше един участък на който се виждаше на около километър напред че няма коли(в насрещното) и тръгваме аз и една друга кола пред мен да изпреварваме колоната при което още на половината изпреварване на първата кола ония набива спирачки(другия изпреварващ) и аз по него(добре че колата ми спира) и спирам на половин метър и се чудя защо спира тоя като няма коли отсреща а то един дядо спрял с лада седмица отстрани на пътя и тоя си помислил полицаи и скачай на спирачките след което аз му давам мигач,че ще го изпреварвам тръгвам и тоя пред мене БУМ пак ще изпреварва и той(въобще не ми обърна внимание)
Така,че аз съм напълно съгласен с теб,но просто не беше за да видиш какво направи тоя с жигулката!!
Що се отнася до по-гадните коли съобразявам се доста с тях.Просто този както карах и вече почти го изпреварих той реши че ще изпреварва!!!!
По фрапиращ случай ми е преди 1 месец отивам до Дупница-пътя на там не е много хубав,но имаше един участък на който се виждаше на около километър напред че няма коли(в насрещното) и тръгваме аз и една друга кола пред мен да изпреварваме колоната при което още на половината изпреварване на първата кола ония набива спирачки(другия изпреварващ) и аз по него(добре че колата ми спира) и спирам на половин метър и се чудя защо спира тоя като няма коли отсреща а то един дядо спрял с лада седмица отстрани на пътя и тоя си помислил полицаи и скачай на спирачките след което аз му давам мигач,че ще го изпреварвам тръгвам и тоя пред мене БУМ пак ще изпреварва и той(въобще не ми обърна внимание)
Така,че аз съм напълно съгласен с теб,но просто не беше за да видиш какво направи тоя с жигулката!!
- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sir T написа: Моето мнение е, че няма нищо лошо в бързото шофиране, стига то да не е рисково и човек да може да владее автомобила.
Водя школа за безопасно шофиране тук в България ..... За по-бързото каране съм, но съм много против рисковото каране!

Ти явно караш кола на някаква магистрала, която не я знам. С прекрасна, равна, гладка настилка, със задължителните навсякъде телени огради, с 5 ленти в едната посока и т.н.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ей така стана... Ти ако щеш си вярвай. Но едно е да си говорим тук и да се съмняваме, съвсем друго е да го видиш на живо и да ти се качи сърцето в главата от страх и да не знаеш какво да правиш...
Аз пък не съм чувал за школата ти по "майсторско шофиране"... Бе тука всички станаха майстори и изведнъж по-бързото каране не било по-страшно... Да бе, ти карай с 200, пък ще те видим как ще овладееш колата. Ако ще и три школи да ръководиш, никога не можеш да предвидиш нещата както трябва когато караш с над 160-170. Интересно е какво ги учиш тези майстори на волана, които идват при теб - ооо, ма нема проблеми, карането с 200 е здравословно...
И така като те слушам, просто си личи, че си забравил, че всички сме хора. Този човечец с кадета няма пари като теб да си купи нова и лъскава количка, и се налаа да си кара старата. Какво лошо има в това да караш с 90 например и да го изчакаш да изпревари, и готато приключи, тогава ти да го изпревариш.
Виждам, че по повечето точки сме горе-долу на едно мнение. Но просто не мога да приема, че бързото каране е безопасно.
Кажи къде е тая школа, дай координате, да дойда и да ми преподадеш няколко майсторски урока
Или тя не е направена за простосмъртните с по-малко от 90 коне, а само за хора с изтребители над 150 коне... щот явно всички карате с по над 200 и кусур 

И така като те слушам, просто си личи, че си забравил, че всички сме хора. Този човечец с кадета няма пари като теб да си купи нова и лъскава количка, и се налаа да си кара старата. Какво лошо има в това да караш с 90 например и да го изчакаш да изпревари, и готато приключи, тогава ти да го изпревариш.
Виждам, че по повечето точки сме горе-долу на едно мнение. Но просто не мога да приема, че бързото каране е безопасно.
Кажи къде е тая школа, дай координате, да дойда и да ми преподадеш няколко майсторски урока

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”