Относно Вип брадър...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Относно Вип брадър...

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 27 мар 2009 9:09

Започваме да се опитваме от всичко да правим бизнес като хамериканците, но по доста по-извратен на начин от тях. :screwy Всичко трябва да е далавераимпекс. Да, да ама не :!: :!: :!: Както казваше един ТВ образ от близкото минало. Цивилизована държава скоро няма да стане. Песимистично, но факт. Изображение

Колкото до даренията и благотворителност - за тях не се тръби наляво и надясно, а се правят анонимно. И така, че да послужат точно там където трябва. Така според мен ще е най-добре...

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 27 мар 2009 9:17

Шоу така се прави- с пари. Естествено че на участниците им се плаща, лошо няма. И в комерса няма нищо лошо.
Отностно благотворителността инициативите са интересни, школи за деца таланти, спортни площадки. Дано да се направят.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 27 мар 2009 9:24

Роси, това което написа е така. Няма лошо. Но много ме съмнява да се направи нещо с тия инициативи. Това е основния проблем.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 27 мар 2009 9:32

Една от идеите за благотворителност е парите, които даваш да са освободени от данъци.
СМСите не са, слагат си ДДС и не им пука.
Над 50% от сумите от тези СМСи отиват за операторите и всякакви други ...
Всичко това е възможно обаче само ако хората се хванат на въдицата и пращат, понеже е лесно, а пък и всички разчитат на добротата на простия човечец.
Аз лично СМС не пращам, не искам да храня гушите на някои с псевдо-дарителски наклонности...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 мар 2009 9:39

vasstop написа:Една от идеите за благотворителност е парите, които даваш да са освободени от данъци.
СМСите не са, слагат си ДДС и не им пука.
Над 50% от сумите от тези СМСи отиват за операторите и всякакви други ...
Всичко това е възможно обаче само ако хората се хванат на въдицата и пращат, понеже е лесно, а пък и всички разчитат на добротата на простия човечец.
Аз лично СМС не пращам, не искам да храня гушите на някои с псевдо-дарителски наклонности...

Васко е до болка прав!

Потребителски аватар
musito_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musito_ » Пет 27 мар 2009 9:51

според мен учасниците са в къщата главно за ПР-реклама.сигурно голяма част от парите ще отидат не само за техни хонорари ами и за техните нужди в къщата.вярно е че има доста спонсори,но с тяхния глад както за храна така и за алкохол едва ли някой ще им смогне.никога няма да взема хонорар за такова нещо при положение,че влизам с благотворителна цел.хубаво е това с детските школи обаче като се замисля има много други по нуждаещи се деца....не знам просто нямам вяра на тези неща вече :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 27 мар 2009 9:53

Васко е прав, но за казуса редно ли моб операторите да усвояват пари от благотворителни кампании със смс. Аз не съм чел договора между продуцентите на брадъра и операторите и няма как да зная какви са условията. Но например по Българската Коледа която се прави от президенството, там операторите не прибират пари. Може и тук да е така, може и условията да са различни. И все пак подпомагнето чрез смс е най достъпния начин. И тук във форума има такава тема, дори и със статус важна.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 27 мар 2009 10:09

много добре знаете че всичко в България се прави за пари.
никой няма да се хване без пари и даже да губи пари от хонорари
азис за една седмица колко вади ?
софи само петък вади сигорно 3-4 бона.

:beer

Потребителски аватар
ivo penkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo penkov » Пет 27 мар 2009 10:21

Във в-к"Уикенд"от миналата седмица прочетох точно за тези хонорари.Та според вестника хонорарите на всичките участници възлизат на около седемстотин хиляди лева,така че за каква благотворителност може да става дума.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 27 мар 2009 10:27

Закона за даренията отдавна го промениха---вече няма данъчни облекчения при такива актове.При условие че това беше масовата причина всички едри и средни бизнесмени да даряват,правете си извода сега колко го правят.
Вие мислите че всичко се прави заради парите които ще изкара това шоу.Всъщност помислете малко по-надалеч.Вижте кои са вътре.Вижте как хитро са вплетени интереси от всякакъв характер---политици,певци,певачки,хора от модата и какви ли не са събрани вътре.На предаването му е платено и то доста добре за да са всички тези вътре.Не се заблуждавайте че продуцентите са платили--да не са луди от къде ще избият тези пари.
Целта на Нова телевизия и по скоро собственика и продуцентите е да използват и в бъдеще че тези хора са били в това рекламно,предизборно шоу ии да извлекът дивиденти от всякакъв вид,най вече и политически.
Най-добрият бизнес в България е политиката--никога не си на загуба.
За съжаление публиката на такива предавания са главно подрастващи.Те отрано са манипулирани по начин който не е полезен за никой.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пет 27 мар 2009 10:30

Yamaha_R1 написа:много добре знаете че всичко в България се прави за пари.
никой няма да се хване без пари и даже да губи пари от хонорари
азис за една седмица колко вади ?
софи само петък вади сигорно 3-4 бона.

:beer

участия на азис са по договаряне но не по малко от 10 000 лв и то с много уговорки под предтекст че, вече не ходи по участия.

софка взима за участие от 6000 до 8000 лв

целия биг брадър е една голяма цигания :idea:

Потребителски аватар
musito_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musito_ » Пет 27 мар 2009 10:35

абе дайте им само пиене и ядене...друго нещо полезно не видях...браво на всички!супер мнения ,май мислим едно и също!

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пет 27 мар 2009 11:06

Аз пък съм съгласен с rosy това, че така се прави. За да има щоу, трябват пари. нормално е след като се приспаднат разходите от приходите, тогава да се казва колко ще се дари. Другото е демагогия и популизъм. Вече с харченето на отделените пари и аз има резерви. Основната част отиват за показност, не да необходими неща. Това е лошото.
Някой спомена, че дарителство се прави без да се шуми около това - да, ама не. В БГ само трябва да се шуми. Знам за хора, отделили от собствените си пари (не от СМС-ите на зрителите) и дарили огромни суми директно за нуждаещите се, в резултат на което условията на живот на тези нуждаещи се са се подобрили. Та такива хора после биват заклеймени като престъпници, новобогаташи (не знам защо в БГ това е обида) и т.н. И си мисля, ако те бяха вдигнали шум покрай даренията си и вкарваха половината от сумите в ПР, дали сега нямаше да са меценати, обществено отговорни и т.н. Сигурно, но нуждаещите се щаха да получат наполовина по-малко средства.....
Та в този ред на мисли, какво ни е наред в БГ та дарителството и милосърдието да е?

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 27 мар 2009 11:20

Забелязали ли сте, че като обявават различните благотворителни теми, например за децата с таланти казват - 400000лв. от вашите пари ще отидат за децата с таланти.
Как се определят, по колко пари ще отидат за различните теми.
И ако накрая даренията са повече от всички обявени пари, които ще се дадат за различните теми, разликата къде отива. :?:
Иначе подкрепям такъв начин за благотворителност, дано само да не бъде опорочен.
Аз за себе си съм решил - пращам по един СМС, са всяка благотворителна кампания, която се обявава в периода през тези 8 седмици на Вип брадър.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 27 мар 2009 16:11

Никакви SMS-и не съм пращал и няма да пращам. Тия нашите охлюви не заслужават. Аз по принцип и телевизия не гледам, вестници почти не чета. То няма и за какво...

Само едно мога да кажа - тези които наистина знаят, могат и са наистина хора на място, няма нужда до го демонстрират показно и рекламно. Няма нужда да се бият в гърдите - видите ли аз съм голям благотворител и благодетел и тн. Добрите хора си помагат дори и без да подозират за това, а злите умишлено действат един срещу друг...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”