Не правете така

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 08 мар 2006 9:41

nero написа:... един ляв завой. От 3 бутнах 2-ра и не се усетих ,че ...

Хехе миналата зима си карам аз спокойно по пътя за Шуменското плато,и си вали хубав снежец,зад мен са един приятел с омега 2.5 v6 (170к.с добър дрифт правели :roll: ) и с една лада 2105 1300s,замисълът беше 'да опъваме ръчни на платото' и както си пътувахме спокойно изведнъж пред мен един хуууубав десен завой,ама един широк,даже с разширение защото има чешма,от трета втора и сичкотото газ на волфа ,ефектът беше много як докато не взех да виждам какво става от другата страна на завоя,а там три женки седят на средата на пътя и гледат как ще ги смачкам,никаква реакция от тяхна страна,стоят си разпределени като кегли за боулинг и си чакат...пълен ляв,ръчната и бам в една огромна пряспа,беше над метър широка и я пробих до мантинелата,ама поне се отървах само с уплаха.Излязох извиних се ,те незнаеха какво става още :| ,както и да е продължихме си пътя, на платото си правехме шоуто,но от тогава съм решил в града или извън него,където има вероятност да има коли или хора глупости - да не правя,защото на завоя вместо трите жени,можеше да ме чака...снегорин например :horror:
И още нещо от подобни изпълнения преди почти година, се въртях 6-7 пъти през таван :screwy

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 08 мар 2006 9:45

Еййй не сте добре хора....
Аз от келешлък преди 3 години с голфето се качих на една бобуна, и закантарих колата...слава богу нищо ми нямаше... нито на таратайката....

От тогава ръчната и повече газ давам, само ако съм сигурен, че усещам колата на пътя, и с не повече от 20 км...

верно е кеф и тръпка...
Ама оня рогатия само това чака...

Майна и на колата.. ламарини.. ми я си представи, че некой заблеян човечец седи некъде и ти не го виждаш.. до последно...

Ми я си представи че може да е майка с дете..

Ми я си представи, че твоето дете се разхожда някъде иииии.....

Ами само я си представи...

Ей го горе НИМ, качваш се , и се почваш... сутрин само дървета и снег....

Invisible
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Invisible » Сря 08 мар 2006 9:50

И аз така веднъж се опитах да се правя на майстор,ама колата като занесе и като закчи някъде на сухо и такъв въргал да настане замалко.От тогава експериментите сам ги ограничил.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 08 мар 2006 9:52

wili98 написа:Еййй не сте добре хора....
Аз от келешлък преди 3 години с голфето се качих на една бобуна, и закантарих колата...слава богу нищо ми нямаше... нито на таратайката....

От тогава ръчната и повече газ давам, само ако съм сигурен, че усещам колата на пътя, и с не повече от 20 км...

верно е кеф и тръпка...
Ама оня рогатия само това чака...

Майна и на колата.. ламарини.. ми я си представи, че некой заблеян човечец седи некъде и ти не го виждаш.. до последно...

Ми я си представи че може да е майка с дете..

Ми я си представи, че твоето дете се разхожда някъде иииии.....

Ами само я си представи...

Ей го горе НИМ, качваш се , и се почваш... сутрин само дървета и снег....

освен дървета и сняг има и по някой друг самотен полицай....не веднъж са ме предупреждавали да не се въртя там.даже ме знаеха по едно време и ми викаше един "пак ли ти бе бате ходи на паркинга на Симеоновския лифт там е по спокойно че след малко ше дойде президента и ше ни глобяват" :lol: на мен любимото ми място е не на широко и едноообразно а на пътя за алеко по малките часове на денонощието.забавно е.ама вече си начесах крастата и мисля да стегна ръчната и да я ползвам за мирни цели.стига толкова пързаляне.иначе там е купон щото са павета и през ноща и рано сутрин леко се заросява дори когато не е зима...и става идейно.пък и коли не минават най много себе си да пратя в некой пропаст.иначе в града никога.страх ме е за самия себе си.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 08 мар 2006 9:52

Каскадьори :smackbum

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 08 мар 2006 9:55

За опасно опасно си е ама няма друг такъв кеф ускорението като те удари странично като тръгнеш с вратите напред :)

А това място е идеално за целта ... цяла зима си играя здраво :)

Изображение

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Сря 08 мар 2006 10:09

Запомнете това лице! Ако го срещнете на път знайте, че зад него се крие потенциален убиец!

...същия като онзи от пловдивсия тунел, който уби четирима!

Не разбирам защо всички му ръкопляскате!

Зад уж доброжелателното "не правете така" се крие единствено желание да се изфука какъв "голям шофьор" е!

Бъди мъж! Признай си, че го написа, за да се изфукаш!

[img]мод.%20едит%20(vasstop)[/img]

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 08 мар 2006 10:14

GAD написа:...

Приятелю, укроти топката. И на мен може да не ми харесва, но не се вживявай в съдник на другите. Според мен последното ти мнение е адски некоректно!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 08 мар 2006 10:15

Абре за кво става въпрос ... човека горе се е врътнал на празен път .. а оня в тунела е карал ТТ-то със 150 (ако е същата случка) ... хайде да внимаваме със сравненията .... всеки някога е правил нещо за което после е мислил че е била глупава постъпка ...... на всеки може да се случи нещо което да му провали живота ... така че призовавам за спокойствие, внимание и реално оценяване на нещата.... :) Мир :)

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Сря 08 мар 2006 10:36

Разликата обаче е, че нашият герой тук заключава, че пак ще пробва, което ме навежда на мисълта, че това не е прсто инцидент, а манталитет на каране!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 08 мар 2006 13:59

GAD написа:Разликата обаче е, че нашият герой тук заключава, че пак ще пробва, което ме навежда на мисълта, че това не е прсто инцидент, а манталитет на каране!

Абсолютно съм съгласен с тебе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Стига сте се правили на състезатилели!!!!!!!!!
Има си Божурище за тая работа. Въртете се колкото искате там.То си е полигон.
ЗАПОМНЕТЕ ГО ХУБАВО!!! ДОБЪР ШОФЬОР Е НЕ ТОЗИ, КОЙТО УСПЯВА ДА ОВЛАДЕЕ КОЛАТА СЛЕД ОПАСНА СИТУАЦИЯ, А ТОЗИ, КОЙТО ИЗОБЩО ПРЕДВИЖДА КАКВО ЩЕ СТАНЕ И НЕ СЕ НАБУТВА В ТАКИВА КОФТИ МОМЕНТИ!!!!!!!
Абе, да му се не види, тука имало много състезатели! Що не записахте Автомобилизъм в НСА????? Сега щяхме да имаме сигурно участие в WRC наред с Льоб и компания...
Който има голямо желание, никога не е късно да отидете и да видите как седят нещата. Поне ще карате с висока скорост легално и ще се въртите в завойте с вратите напред пак само на състезания.
Абе, ние тука станахме, като tuning.bg - сбирщина псевдо рейсъри, с неизживяно детство и излишък от енергия...
Хубаво поне, че си разбрал, че всичко става за части от секундата и човек нищо не може да направи, освен да гледа како става... а дори не може да го осъзнае.
Недей да правиш повече такива работи!!!!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 08 мар 2006 14:49

Nikoo_1,май направи грешка че пусна такава тема.
Примерно аз се опитах на НИМ да въртя куклето ма неможах и няма да пробвам никъде втори път.
vwtuner,момчето е доста обиграно,ама много му помагат кецовете mhihi
За всичко си трябва майсторлък :wink:
Важно е Голфето да върви напред добре :lol:

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Сря 08 мар 2006 14:52

За мен това поведение по пътищата е явление...

Работата е там, че докато всички ние не развием непоносимост към подобни меко казано глупави изпълнения - те ще продължат...

След като VWclub претендира за сериозен и отговорен форум, в него този псевдо-състезателен стил на управление не е бива да се поощрява!!!

Така мисля!

Съжалявам, но това момче, няма как да го похваля!!!

Искам правилно да ме разберете... Не съм против каскадите, но като спорт, а не по улиците, по които ежедневно пътуваме...

...Защото всеки има право да рискува, но единствено СОБСТВЕНАТА СИ КОЖА...

Факт е, че основния дял ПТП стават заради НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ И АГРЕСИВНО ШОФИРАНЕ!!!

VW_FEN - благодаря ти за подкрепата!

Vesko191425
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vesko191425 » Сря 08 мар 2006 15:05

О-ли-ли Мамини бъзльовци :cry: . Защо се притеснявате толкова много :evil: , достатъчно е да му кажете ДА НЕ ПРАВИ ПОВЕЧЕ ТАКА :!: . Все пак си е каскада :lol: Вие правилно казвате, ама нищо не може да направите по-въпроса. ДОКАТО ИМА КОЛИ И ЧОВЕК ГИ УПРАВЛЯВА, ЩЕ ИМА ИНЦИДЕНТИ. ЧОВЕКА ГРЕШИ. :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 08 мар 2006 15:11

Vesko191425 написа:О-ли-ли Мамини бъзльовци :cry: . Защо се притеснявате толкова много :evil: , достатъчно е да му кажете ДА НЕ ПРАВИ ПОВЕЧЕ ТАКА :!: . Все пак си е каскада :lol: Вие правилно казвате, ама нищо не може да направите по-въпроса. ДОКАТО ИМА КОЛИ И ЧОВЕК ГИ УПРАВЛЯВА, ЩЕ ИМА ИНЦИДЕНТИ. ЧОВЕКА ГРЕШИ. :wink:

Щото идеята е да стигаме от т.А до т.Б не да се избиваме...

Пък нека съм пъзльо.... щом така ти харесва...
Аз с кола герой няма да стана..... има други начини.. къде къде по-хуманни

щом ти можеш успех...
дане докато някой става "герой" с автомобил, да не се замеси твой близък....

и помисли малко преди да се качиш и да "геройстваш"..... може някой да пострада безвъзвратно...!

ама то .. "Сит на гладен не вярва"

Само забравих да кажа...
Шофьорските грешки сигурно допринасят за 1/10 от катастрофите....

А колко стават заради геройства....?
Колко заради арогантност?
Колко заради глей ся кво прави моят автомобил?
Глей го са ша му покажа аз на този?

И да добавя, че докатъ съм карал голф2 и стм возел себе си, доста от тези които са ми се правили на герои, са излизали извън пътя или са се маали в бордюрите..... просто щото не са попаднали на човека дето да му се правят....

Щото всеки има праг на търпимост... а моя е нисък...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”