От какво зависи возията?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: От какво зависи возията?

Мнениеот plamen032 » Вто 24 мар 2009 19:11

слагай максимално високи гуми даречем на 65,70 та и на горе (само да не опират и с по малък цолаж на джантата 13 , 14 .Попмпи на 1.8 и ще усетиш приятна разлика . Може да се получи някаква минимална разлика в километража или малко по-бавно да набира, но возията е чувствително по-добре.
а иначе возията най-много зависи от амортисьори и пружини... но гумите и джантите хич не са за пренебрегване

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 24 мар 2009 19:25

plamen032 написа:слагай максимално високи гуми даречем на 65,70 та и на горе (само да не опират и с по малък цолаж на джантата 13 , 14 .Попмпи на 1.8 и ще усетиш приятна разлика . Може да се получи някаква минимална разлика в километража или малко по-бавно да набира, но возията е чувствително по-добре.
а иначе возията най-много зависи от амортисьори и пружини... но гумите и джантите хич не са за пренебрегване

Да сложи 185/70/13 на кола която е 195/50/15 не виждам дали е даже възможно, не че не е но от гледна точка на стабилност ..

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Вто 24 мар 2009 22:31

пфффф....мноого ми е болна тази тема. death
аз като си купих колицата возеше като параходченце.мекичко,няма да лопне,няма да тропне абе идеална работа.мина вече година и 2-3 месеца и около 20-21к.км и ми е мъка....мъъъъка ама голяма мъка.все като се кача на нея и все я мисля.не е чак толкова зле колкото я описвам.малко преувеличавам ама ми е мъка.отзад на амортисьорченцата прахоуловителченцата са сол.сол соленичък.волана се разтропа.по паваж като я карам ми се реве.ходих на майстор.натяга нещо затяга,вика гоооотов си.качвам се аз,на първия завой щях да се пребия както бият шкембе у довар.завивам аз,пускам волана колицата си продължава да завива...докато асимилирам какво става тираджията срещу мен му се бяха накъдрили мустаците.абеееее май ще хвана сам самичък и ще си сменя всичко де що става за смяна по предница-накрайници вътрешни,външни,шарнири,втулки на носача,лагери.аааа като казах лагери,давам пример:засили съм се аз със 130-140,и сега си правя експеримента.натискам сравнително силно педала на спирачката.Първите няколко метра добре,спира.После като се започне едно бучене ама бучене.колата си спира ама бучи много.макладки ли са,някои лагер ли е.казва ли ти някой.Пък и ти смееш ли да питаш?пфффф мога да си пиша цяла вечер.Живи и здрави

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 26 мар 2009 11:31

Перфектни са колите бе, има си естествено износване на цялата рейка, рециклирането на хидравликата тва не го оправя, ще има леки хлабини няма начин, и така и иначе, си минават за бетон и е нормално, не е нещо опасно... пускаш радиото малко по-силно и караш :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 26 мар 2009 11:35

StS написа:
plamen032 написа:слагай максимално високи гуми даречем на 65,70 та и на горе (само да не опират и с по малък цолаж на джантата 13 , 14 .Попмпи на 1.8 и ще усетиш приятна разлика . Може да се получи някаква минимална разлика в километража или малко по-бавно да набира, но возията е чувствително по-добре.

Да сложи 185/70/13 на кола която е 195/50/15 не виждам дали е даже възможно, не че не е но от гледна точка на стабилност ..

195/50/15 а пък на капачката пише 175/70/13 или 185/60/14 mhihi На гти и спорт модификациите неможе да лепнеш по-малки джанти де, то всичко опира до спирачките mhihi

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 26 мар 2009 12:17

аз също съм на мнение че всичко идва от амортисорите и пружини но най вечееееее пътищата преспокойно с нашите пътиша можеме да разбиваме камъни в бъбреците почти безболезнено :banghead:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 26 мар 2009 19:37

hooligan_sk написа:
StS написа:

195/50/15 а пък на капачката пише 175/70/13 или 185/60/14 mhihi На гти и спорт модификациите неможе да лепнеш по-малки джанти де, то всичко опира до спирачките mhihi

Не мога да разбера защо се ебавате с колегата! Естествено, че никой няма да сложи джанта 13 цола на кола дето требе си е сток с 15! Колегата искаше да каже, че колкото е по-висока гумата возията е по-мека! А вие, инженерите от Фолксваген, професори такива, дето цял живот сте се занимавали с автомобили и сте най-големите специалисти по всичко го нахранихте като за световно!

По темата - според мен возията зависи на първо място от вида на окачването, после от амортисьори и пружини, тегло на автомобила и т.н. А скърцането на пластмасите е ясно откъде идва - от дупките естествено! Спасение по БГ пътищата едва ли ще намерим скоро... здрави да сме!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 26 мар 2009 21:22

Aбе във форума пълно с теми "Как да сваля колата" , "С кои амортисьори е по устойчива" ,"Колко най-големи джанти мога да събера"," и други подобни пък после що тропали колите ! Аз пък по-желязна кола от Г4 не съм карал,вече почти 100К по българските пътища и разликата в "тропането" откакто я взех е минимална, вярно че съм смени някои неща по окачването но за тези километри дето съм минал и на нова кола щяха да са за смяна какво остава за кола над 250К :wink:

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NORX » Чет 26 мар 2009 21:45

Ами щом возията си е същата и само потропва до "дупчиците" провери опорите макферсон... Само за това се сещам

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Пет 27 мар 2009 12:31

Всичко колега е заради хубавите ни пътища,и моята 4 ка преди да я покарам из Бг беше супер но за 1 година 30к навъртях и почнаха малко да ми скърцат корите.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 27 мар 2009 13:53

при мен зависи от сферите :Mr Green Fun

Последна промяна от batmilko на Пон 30 мар 2009 9:17, променено общо 2 пъти.
Причина: и от дупките! - от дупките зависи дори и возията на каруците. БМ

Потребителски аватар
komm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот komm » Пет 27 мар 2009 18:15

batmilko написа:при мен зависи от сферите :Mr Green Fun

Някой карал ли е френска кола. След Ситроена вече две години и половина не мога да свикна с Голфа. :roll:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 27 мар 2009 20:17

komm написа:
batmilko написа:при мен зависи от сферите :Mr Green Fun

Някой карал ли е френска кола. След Ситроена вече две години и половина не мога да свикна с Голфа. :roll:

Карал съм френски коли и по една кофти случайност продължавам да карам, макар и рядко. По-добре е да не продължавам... както да пиша така и да карам...

Потребителски аватар
GTI 16v DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTI 16v DOHC » Пет 27 мар 2009 20:38

С тея наще пьтища за 2 месеца ми са разлопа цялото окачване :( ама ко да напрая, сега ша сменям задни амортисьори и малко тампони и пак газ :roll:

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Съб 28 мар 2009 2:38

GodLike написа:по нашите пътища всички 10 годишни коли скърцат :wink:
Аре само да не е тъй :wink: Само Голфовете скърцат или като цяло VW. Сега ще ме нахраните ама аз си знам от личен опит. До скоро карах Голф е нема такова скъцане. Корите кво ли не ги правих дунапрен слагах, и кво ли не еми скърца и скърца. Ела да те кача в маздата да видиш нема тропне нема хлопне. Повече Голф няма да си купя !!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”