слагай максимално високи гуми даречем на 65,70 та и на горе (само да не опират и с по малък цолаж на джантата 13 , 14 .Попмпи на 1.8 и ще усетиш приятна разлика . Може да се получи някаква минимална разлика в километража или малко по-бавно да набира, но возията е чувствително по-добре.
а иначе возията най-много зависи от амортисьори и пружини... но гумите и джантите хич не са за пренебрегване
От какво зависи возията?
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: От какво зависи возията?
plamen032 написа:слагай максимално високи гуми даречем на 65,70 та и на горе (само да не опират и с по малък цолаж на джантата 13 , 14 .Попмпи на 1.8 и ще усетиш приятна разлика . Може да се получи някаква минимална разлика в километража или малко по-бавно да набира, но возията е чувствително по-добре.
а иначе возията най-много зависи от амортисьори и пружини... но гумите и джантите хич не са за пренебрегване
Да сложи 185/70/13 на кола която е 195/50/15 не виждам дали е даже възможно, не че не е но от гледна точка на стабилност ..
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
пфффф....мноого ми е болна тази тема.
аз като си купих колицата возеше като параходченце.мекичко,няма да лопне,няма да тропне абе идеална работа.мина вече година и 2-3 месеца и около 20-21к.км и ми е мъка....мъъъъка ама голяма мъка.все като се кача на нея и все я мисля.не е чак толкова зле колкото я описвам.малко преувеличавам ама ми е мъка.отзад на амортисьорченцата прахоуловителченцата са сол.сол соленичък.волана се разтропа.по паваж като я карам ми се реве.ходих на майстор.натяга нещо затяга,вика гоооотов си.качвам се аз,на първия завой щях да се пребия както бият шкембе у довар.завивам аз,пускам волана колицата си продължава да завива...докато асимилирам какво става тираджията срещу мен му се бяха накъдрили мустаците.абеееее май ще хвана сам самичък и ще си сменя всичко де що става за смяна по предница-накрайници вътрешни,външни,шарнири,втулки на носача,лагери.аааа като казах лагери,давам пример:засили съм се аз със 130-140,и сега си правя експеримента.натискам сравнително силно педала на спирачката.Първите няколко метра добре,спира.После като се започне едно бучене ама бучене.колата си спира ама бучи много.макладки ли са,някои лагер ли е.казва ли ти някой.Пък и ти смееш ли да питаш?пфффф мога да си пиша цяла вечер.Живи и здрави
аз като си купих колицата возеше като параходченце.мекичко,няма да лопне,няма да тропне абе идеална работа.мина вече година и 2-3 месеца и около 20-21к.км и ми е мъка....мъъъъка ама голяма мъка.все като се кача на нея и все я мисля.не е чак толкова зле колкото я описвам.малко преувеличавам ама ми е мъка.отзад на амортисьорченцата прахоуловителченцата са сол.сол соленичък.волана се разтропа.по паваж като я карам ми се реве.ходих на майстор.натяга нещо затяга,вика гоооотов си.качвам се аз,на първия завой щях да се пребия както бият шкембе у довар.завивам аз,пускам волана колицата си продължава да завива...докато асимилирам какво става тираджията срещу мен му се бяха накъдрили мустаците.абеееее май ще хвана сам самичък и ще си сменя всичко де що става за смяна по предница-накрайници вътрешни,външни,шарнири,втулки на носача,лагери.аааа като казах лагери,давам пример:засили съм се аз със 130-140,и сега си правя експеримента.натискам сравнително силно педала на спирачката.Първите няколко метра добре,спира.После като се започне едно бучене ама бучене.колата си спира ама бучи много.макладки ли са,някои лагер ли е.казва ли ти някой.Пък и ти смееш ли да питаш?пфффф мога да си пиша цяла вечер.Живи и здрави
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Перфектни са колите бе, има си естествено износване на цялата рейка, рециклирането на хидравликата тва не го оправя, ще има леки хлабини няма начин, и така и иначе, си минават за бетон и е нормално, не е нещо опасно... пускаш радиото малко по-силно и караш 

- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
StS написа:plamen032 написа:слагай максимално високи гуми даречем на 65,70 та и на горе (само да не опират и с по малък цолаж на джантата 13 , 14 .Попмпи на 1.8 и ще усетиш приятна разлика . Може да се получи някаква минимална разлика в километража или малко по-бавно да набира, но возията е чувствително по-добре.
Да сложи 185/70/13 на кола която е 195/50/15 не виждам дали е даже възможно, не че не е но от гледна точка на стабилност ..
195/50/15 а пък на капачката пише 175/70/13 или 185/60/14
На гти и спорт модификациите неможе да лепнеш по-малки джанти де, то всичко опира до спирачките 
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
аз също съм на мнение че всичко идва от амортисорите и пружини но най вечееееее пътищата преспокойно с нашите пътиша можеме да разбиваме камъни в бъбреците почти безболезнено 

- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligan_sk написа:StS написа:plamen032 написа:слагай максимално високи гуми даречем на 65,70 та и на горе (само да не опират и с по малък цолаж на джантата 13 , 14 .Попмпи на 1.8 и ще усетиш приятна разлика . Може да се получи някаква минимална разлика в километража или малко по-бавно да набира, но возията е чувствително по-добре.
195/50/15 а пък на капачката пише 175/70/13 или 185/60/14На гти и спорт модификациите неможе да лепнеш по-малки джанти де, то всичко опира до спирачките
Не мога да разбера защо се ебавате с колегата! Естествено, че никой няма да сложи джанта 13 цола на кола дето требе си е сток с 15! Колегата искаше да каже, че колкото е по-висока гумата возията е по-мека! А вие, инженерите от Фолксваген, професори такива, дето цял живот сте се занимавали с автомобили и сте най-големите специалисти по всичко го нахранихте като за световно!
По темата - според мен возията зависи на първо място от вида на окачването, после от амортисьори и пружини, тегло на автомобила и т.н. А скърцането на пластмасите е ясно откъде идва - от дупките естествено! Спасение по БГ пътищата едва ли ще намерим скоро... здрави да сме!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Aбе във форума пълно с теми "Как да сваля колата" , "С кои амортисьори е по устойчива" ,"Колко най-големи джанти мога да събера"," и други подобни пък после що тропали колите ! Аз пък по-желязна кола от Г4 не съм карал,вече почти 100К по българските пътища и разликата в "тропането" откакто я взех е минимална, вярно че съм смени някои неща по окачването но за тези километри дето съм минал и на нова кола щяха да са за смяна какво остава за кола над 250К 
Ами щом возията си е същата и само потропва до "дупчиците" провери опорите макферсон... Само за това се сещам
- vw_manqk
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко колега е заради хубавите ни пътища,и моята 4 ка преди да я покарам из Бг беше супер но за 1 година 30к навъртях и почнаха малко да ми скърцат корите.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
при мен зависи от сферите 

Последна промяна от batmilko на Пон 30 мар 2009 9:17, променено общо 2 пъти.
Причина: и от дупките! - от дупките зависи дори и возията на каруците. БМ
Причина: и от дупките! - от дупките зависи дори и возията на каруците. БМ
batmilko написа:при мен зависи от сферите
Някой карал ли е френска кола. След Ситроена вече две години и половина не мога да свикна с Голфа.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
komm написа:batmilko написа:при мен зависи от сферите
Някой карал ли е френска кола. След Ситроена вече две години и половина не мога да свикна с Голфа.
Карал съм френски коли и по една кофти случайност продължавам да карам, макар и рядко. По-добре е да не продължавам... както да пиша така и да карам...
- GTI 16v DOHC
- Автомобил:
- Двигател:
С тея наще пьтища за 2 месеца ми са разлопа цялото окачване
ама ко да напрая, сега ша сменям задни амортисьори и малко тампони и пак газ 
Аре само да не е тъйGodLike написа:по нашите пътища всички 10 годишни коли скърцат
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”