Налягане на маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
snairl
Автомобил: GIV 4Motion
Двигател: AZJ 2003

Налягане на маслото

Мнениеот snairl » Съб 28 мар 2009 11:54

Колеги от скоро имах следния проблем: Зумера за маслото се вкл. при каране извън градско. Пълната тема можете да намерите тука http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=133758&start=0

Та след много майстори и капацитети и доста време прекарано в нетя проблема го хванах по един доста прост и елементарен начин. Вързах една лампа от + на акумулатора на датчика за високото налягане и следях оборотите на двигателя - кога почва да свети лампата. Ето и моите резултати:

Масло Куттенкулер 10w40:
студен авт. - 800 оборота - лампата светва
70гр.(градско) - 1400 оборота
>70-80гр - >1800 и от време на време зумера се вкл.

Масло Visco 15w40 (препоръчано ми от мастера дето сменя маслата)
студ. авт. - постоянно вкл.
70гр. - 1200-1400
>70 - 1600

Изглежда, че при по високи температури маслото не дава налягането. От друга страна ме интерисува нормално при загрят двигател (поне 70-80 гр.) на колко оборота трябва да има 1.8 бара? По книжка зумера сработва на 2150оборота.

Ако някой е правил подобни меренета или има информация моля да сподели.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Налягане на маслото

Мнениеот emo-gar » Съб 28 мар 2009 20:50

Прегледай темите на колегата joker,цели трактати са отделени на система за ранно предупреждение
P.S не се притеснявай ако някои са в "стихотворна" плетка :D ,вземи ги на сериозно

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 28 мар 2009 21:05

Аз до скоро карах с Agip 15w40 . Като стана вече на 7-8 хиляди км. при по-продължително каране с 130-140 км/ч и след това намаля на 80 да речем светваше лампата и пищеше зумера. Но само и единствено при такива обстоятелства - правих си доста експерименти . Сега сложих Aral 15w40 ,пищенето спря пък ще видим до кога ....

Потребителски аватар
snairl
Автомобил: GIV 4Motion
Двигател: AZJ 2003

Мнениеот snairl » Нед 29 мар 2009 14:57

днес реших да направя следното: за да запазя вискозитета на маслото реших да сложа добавка. Не се сещам каква избрах (неква немска не Моли) но пишеше точно: за по-добро смазване, за запазване вискозитета на маслото при високи температури и т.н.
Да ама не, ефекта беше доста минимален: лампичката светваше на 1400 оборота т.е. правя налягане 1.8 на 1400 оборота - а целта ми е това налягане да го имам на обороти празен ход или най-много на 1000.

Т.е. тази добавка май не струва. Некой ползвал ли е такива добавки - да сподели.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 01 апр 2009 12:02

snairl написа:Колеги от скоро имах следния проблем: Зумера за маслото се вкл. при каране извън градско. Пълната тема можете да намерите тука http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=133758&start=0

Та след много майстори и капацитети и доста време прекарано в нетя проблема го хванах по един доста прост и елементарен начин. Вързах една лампа от + на акумулатора на датчика за високото налягане и следях оборотите на двигателя - кога почва да свети лампата. Ето и моите резултати:

Масло Куттенкулер 10w40:
студен авт. - 800 оборота - лампата светва
70гр.(градско) - 1400 оборота
>70-80гр - >1800 и от време на време зумера се вкл.

Масло Visco 15w40 (препоръчано ми от мастера дето сменя маслата)
студ. авт. - постоянно вкл.
70гр. - 1200-1400
>70 - 1600

Изглежда, че при по високи температури маслото не дава налягането. От друга страна ме интерисува нормално при загрят двигател (поне 70-80 гр.) на колко оборота трябва да има 1.8 бара? По книжка зумера сработва на 2150оборота.

Ако някой е правил подобни меренета или има информация моля да сподели.

По каталог при 2000 об налягането трябва да е 2.0 и повече бара!!!Налягането се мери само на 2000 об...там са референтните стойности!!!За съжаление при това описание вероятно проблемът ти е сериозен(май на биелни и основни лагери ми прилича..или маслена помпа..)...ама защо никъде не пише какво ти е налягането на маслото....че от там се тръгва първо!!!!
Защо не пробваш моя метод с индикаторната лампичка...

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Сря 01 апр 2009 19:45

joker,в мнението над теб е писал за лампата.колегата говори точно за този метод,а не за лампата на таблото.За жалост и аз съм на същото състояние.вчера свалих главата и картера.Биелните лагери бяха поизносени,но не до такава степен,че да губи маслото оттам.помпата изглежда като нова.единствения недостатък,който открих е че четвъртата пета на разпределителния вал беше леко надрана,но не вярвам да губи толкова налягане оттам.

Garvana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garvana » Сря 01 апр 2009 21:51

колега смени си датчиците и всичко ще си дойде на място по 7-8 лв е бройката за високо и ниско налягане ако говорим за АБС АДЗ мотори а на Колегата с Вентото едно към едно бяха моите проблеми смених датчиците и всичко е на 6

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Пон 06 апр 2009 0:23

ето че и аз имам същия проблем с маслото... светкането на зумера се появи след смяната на маслото..... :screwy
сега съм решил 1-во да сменя маслото едва след това ако не се оправи този проблем ще сменям датчиците.... избрал съм масло 20w50 на Valvoline 27лв 4литра от туба

колега snairl и мен зумера пискаше само извън градска и при напан над 2 км в баир...
оправяше се сме като натисна саединителя и леко подам газ до 3000 об и се оправя за 10 , 20 секунди до 1 мин освен ако баира не е свършил... ще пиша какво ще става след смяната на маслото :kissy: :wink: :wink:

golf 3 1.8 ABS 90ph

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Пон 06 апр 2009 17:50

G3 написа:ето че и аз имам същия проблем с маслото... светкането на зумера се появи след смяната на маслото.....

Ако искаш може да се хванем на бас, че ако сложиш хубав маслен филтър ще се оправи проблема!
Търсете проблема в това което сте правили последно mhihi

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пон 06 апр 2009 21:03

колегата е адски прав за филтъра :idea: слагайте маркови неща да го е*а :!:
Моя случай е следния като я взех и смених маслото и забелязах че като паля притракават клапаните и не при всяко палене ама нямаше логика, другото беше че като запали гасне лампата за секунда и се пали след това и пак гасне :screwy
А с хубаво масло карам мотул 6100 10в40 :screwy и така няколко месеца или 4000 км не можах да го хвана от какво иде :banghead:
И по темата сега проблема беше от филтъра установих го след като реших профилактично да го сменя с МАН а стария беше Филтрон :не:
Подяволите не слагайте тази марка филтри :bishop на МАН филтъра го взех 9.10лв не си заслужава на причиневате това на колата си за 2лв икономия как съм се излъгал тогава не знам :banghead:

чета форума редовно и не съм попаднал на мнения относно филтроните

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”