Значи имам следния проблем: Оня ден отивам до магазина и като се върнах колата просто не искаше да запали!Акумолатора си е пушка, стартера върти идеално, но колата неще да запали след има няма 5 минути запали.И това ми се случва за 3-ти път, сутрин на студено няма никакъв проблем с паленето, нямам газова.Колеги помагайте, че не ми харесва тая работа...(очаквам сериозно съдействие от колегата "radotom" щото следя темите му от доста време и...
Проблем с 2Е понякога не пали!
Проблем с 2Е понякога не пали!
1-во с оправданията не намерих нищо с търсачката.
Значи имам следния проблем: Оня ден отивам до магазина и като се върнах колата просто не искаше да запали!Акумолатора си е пушка, стартера върти идеално, но колата неще да запали след има няма 5 минути запали.И това ми се случва за 3-ти път, сутрин на студено няма никакъв проблем с паленето, нямам газова.Колеги помагайте, че не ми харесва тая работа...(очаквам сериозно съдействие от колегата "radotom" щото следя темите му от доста време и...
)
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Re: Проблем с 2Е понякога не пали!
Искаш да кажеш, че на топъл мотор прави магарията, така ли? Ако само тогава прави така, може би трябва да провериш темп. датчик. Аз имах подобен проблем-на студен мотор не пали(акумулатор, зап.система и стартер в отлично състояние), на топъл не ще. Оказа се въпросния датчик. Смених го с/у 34лв.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
щом го прави когато и скимне доста трудно ще го хванеш може да е бобина,хлабава връзка и още 1000 неща наи добре или чакаи да изхлопа напално или диагностика ако покаже нещо но едвали.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Bosh0 написа:...(очаквам сериозно съдействие от колегата "radotom" щото следя темите му от доста време и...)
Уфффф... Тоя пустиняк само ви лъже, вие му вярвате!
Ма нейсе!
Начи- една от възможните причини наистина е температурния датчик. Да казва, че колата е още умряла от студ, а тя на практика да е достатъчно прогрята и да дави.
Същото би се получило при кофти връзки при някоя от буксите (датчик - компютър), както и окисление на кабелчетата в самите кабелни обувки на буксите (окис м/у кабелчето и самата буксичка)
В такъв случай датчика ще си отчита нормално, но добавеното съпротивление от лошата връзка ще лъже компа с големи стойности на съпротивлението, което отговаря на ниска температура.
Това е много вероятно, особено щом не го прави постояно.
Възможно е и да изпуска 5-ата дюза. Но тогава определено щеше да има оплакване от колосален разход.
Не знам доколко е вероятно, но ако регулатора на налягането е блокирал и не смъква до предвидените 3 бара също е възможно да задави.
Последното, което ми хрумва за момента- виж в дистрибуторната капачка дали няма пръски масло. Ако попада масло на Хол-датчика - корпуса му хич не се спогажда със смазките! Един колега имаше подобна грижа при палене
Тогава виновник е семеринга под делкото.
radotom написа:Bosh0 написа:...(очаквам сериозно съдействие от колегата "radotom" щото следя темите му от доста време и...)
Уфффф... Тоя пустиняк само ви лъже, вие му вярвате!
Ма нейсе!![]()
Това нещо не го разбрах
А иначе ви благодаря на всички колеги утре ще и направя един оглед
Ако някои има нещо да допълни чакам
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Bosh0 написа:
Това нещо не го разбрах![]()
Бош0, това беше за мен, бре!
Лъжа ви, че разбирам нещо, па вие ми вярвате...
Иначе- до къде стигна с оглеждането?
да знам какво да лъжа нататък
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”