Двигатели 2.0 8V, прилики и разлики ?
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Двигатели 2.0 8V, прилики и разлики ?
Здравейте колеги, имам следното питане.Каква е разликата между следните двигатели: 2Е, AGG, ABA, 3А, AEG.Всичките са 2.0 cc, 8 клапана, 115 к.с. но виждам че имат разлика във въртящият момент.Интереса ми е конкретно към AGG мотора, защото имам оферта за такъв, който искам да закупя за един мой проект.Ще съм благодарен за всякакво инфо 
- Mamaligar
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Двигатели 2.0 8V, прилики и разлики ?
аз съм с АГГ двигател и знам само че едната разлика е в управлението на дюзите.При АГГ-то всяка дюза се уяравлява отделно.
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
Mamaligar написа:аз съм с АГГ двигател и знам само че едната разлика е в управлението на дюзите.При АГГ-то всяка дюза се уяравлява отделно.
Намерих една таблица от която виждам че максималния му въртящ момент започва от 2600 об. за разлика от другите при които оборотите са 3200.
Доволен ли си от двигателя ? Аз имам бус Каравел 1986 г. и преди година го ъпгрейтнах от воден боксер на дизел 1.9 ТД ААЗ от голф 3.Да ама мина време и започна да ме дразни, по-бавно се наема, по-малка максимална скорост, единствения + е разхода на гориво.Намерих един колега от Сливен, който се е отъркалял с Голфа си и го разпродава на части.Неговия двигател е AGG и сигурно ще го спазаря за следващия ъпгрейт.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Mamaligar написа:При АГГ-то всяка дюза се управлява отделно.
Което хич не е малко По-добро смесообразуване, по-добро горене и потенциално по-нисък разход.
Липсва 5-а дюза (за студен старт) - по друг начин обогатява сместа. Май и смукателния колектор е с малко по-различна дължина и дупката в развъртането м/у 2 500 и 3 000 оборота е избегната (не съм сигурен в това твърдение!)
Педала на газта не е с жило- ЕРГО: лесно му се намира круиз-контрол, нещо не-лошо за бус, предполагащ дълги преходи из Родината
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
radotom написа:Mamaligar написа:При АГГ-то всяка дюза се управлява отделно.
Което хич не е малко
По-добро смесообразуване, по-добро горене и потенциално по-нисък разход.
Липсва 5-а дюза (за студен старт) - по друг начин обогатява сместа. Май и смукателния колектор е с малко по-различна дължина и дупката в развъртането м/у 2 500 и 3 000 оборота е избегната (не съм сигурен в това твърдение!)
Педала на газта не е с жило- ЕРГО: лесно му се намира круиз-контрол, нещо не-лошо за бус, предполагащ дълги преходи из Родината
Ето го бусчето, след китосването и изпъването му наляхме две ръце течен кит и контролна боя, после търкане, днес му пръснахме две ръце основа 5+1, утре я изглаждаме иии понеделник вторник сме в камерата за боядисване.Избрал съм два цвята страхотен металик, като го боядисам ще кача снимки.

След като го оборудвам мисля да му сложа новия двигател, само дето имам малко притеснения относно електрониката.Колата е с вграден имобилайзер и не знам дали ще запали без него.Ако някой е правил такова прехвърляне да сподели кое къде и как се закача като жици, още по-добре ще е ако има и схема защото електрониката най-много ме притеснява.Относно газта, мисля че е с жило, поне на снимките които ми изпрати пича така ми изглежда.

Ето и нещата които съм решил да взема от голф-донора, ако нещо пропускам допълвайте:
Комплект двигател с компютър и алтернатор, въздушен филтър с дебитомер, изпускателен колектор с ламбда сонда.Понеже дълбочината на резервоара ми не позволява да ползвам оригналната помпа, мисля да сложа една универсална външна помпа за горивото.Предполагам че няма да е проблем, другия вариант е да намеря оригинална външна помпа, но не знам дали ще работи без вътрешната както е в оригинал ?
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Сигурен ли си че това е AGG? Не откривам никъква външна разлика с ADY.
Иначе евала за проекта
.
Иначе евала за проекта
.Re: Двигатели 2.0 8V, прилики и разлики ?
моят ADY е същия като снимания, по къс смукателен колектор, стъпково моторче в ротора на дроселовата клапа, дебитомера ми е HItachi, не е Bosch с клапа.
- Mamaligar
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
ето го и моя АГГ двигател.за година и половина нямам грижи с него кефи ме че се рязка още от 2500 оборота и няма никакъв смисъл да го натискам до прекъсвач
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
DoH_KuXoT написа:моят ADY е същия като снимания, по къс смукателен колектор, стъпково моторче в ротора на дроселовата клапа, дебитомера ми е HItachi, не е Bosch с клапа.
И този в с Хитачи
За съжаление кутията на въздушния филтър е счупена и ще трябва да търся друга.

- PACH
- Bus Master
- Контакти:
[quote="Mamaligar"]ето го и моя АГГ двигател.за година и половина нямам грижи с него кефи ме че се рязка още от 2500 оборота и няма никакъв смисъл да го натискам до прекъсвач
А един приятел ме разубеждава "не съм доволен от управлението на АГГ двигатея.Симос е и не е надежно.Постоянно имам някакви ел.проблеми по тази кола.И ЕКУ-то е много чувствително към определени датчици,като ламда сонда,дебитомер и дросел.При Диджифант-а май е по-добре.Ще минавам на АБФ май..."
А един приятел ме разубеждава "не съм доволен от управлението на АГГ двигатея.Симос е и не е надежно.Постоянно имам някакви ел.проблеми по тази кола.И ЕКУ-то е много чувствително към определени датчици,като ламда сонда,дебитомер и дросел.При Диджифант-а май е по-добре.Ще минавам на АБФ май..."
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”