Проблем Дросел Клапа ПОЛО 1.4 16в

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
lazar8809
Автомобил:
Двигател:

Проблем Дросел Клапа ПОЛО 1.4 16в

Мнениеот lazar8809 » Нед 29 мар 2009 17:44

колеги имам много голям проблем с дросел клапата.при спряло положение капачето на клапата играе и колата се тресе цялата.ходих на чистене после на адаптация но не се оправи.казаха ми да си купя друга клапа, намерих такава втора ръка но и с нея е същото.после в друг сервиз ми казаха че проблема идва от електронния блок възможно ли е това, защото на мен не ми се вярва.ако някои е има същия проблем нека помогне.

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Дросел Клапа ПОЛО 1.4 16в

Мнениеот Vextor » Нед 29 мар 2009 18:54

lazar8809 написа:колеги имам много голям проблем с дросел клапата.при спряло положение капачето на клапата играе и колата се тресе цялата.ходих на чистене после на адаптация но не се оправи.казаха ми да си купя друга клапа, намерих такава втора ръка но и с нея е същото.после в друг сервиз ми казаха че проблема идва от електронния блок възможно ли е това, защото на мен не ми се вярва.ако някои е има същия проблем нека помогне.
след като си взел клапа и проблема остава ще сменяваш компа :beer аз имах същия проблем . Ако имаш някои познат със същото поло го помоли да му пробваш компа и виж дали ще се оправи :beer

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 30 мар 2009 10:19

На мен също не ми се вярва проблема да е в компа. Клапата втора ръка с която си пробвал от работеща кола ли е свалена или от морга? Ако е от морга каква е гаранцията, че е по-здрава от твоята.

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Сря 01 апр 2009 19:40

lazar8809 написа:колеги имам много голям проблем с дросел клапата.при спряло положение капачето на клапата играе и колата се тресе цялата.ходих на чистене после на адаптация но не се оправи.казаха ми да си купя друга клапа, намерих такава втора ръка но и с нея е същото.после в друг сервиз ми казаха че проблема идва от електронния блок възможно ли е това, защото на мен не ми се вярва.ако някои е има същия проблем нека помогне.
Прилича ми на прекъснат кабел, газта ти е елекронна нали .

gorivo1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gorivo1 » Чет 02 апр 2009 18:41

леле яко си се омешал. кой ти прави адаптацията ? напълно възможно е и старата да си е работила бе . прегледа ли маф сензора и температурния датчик и те командват . имал съм случаи когато те лъжа и става същото. компа се задръства от информация и тогава се ебава дросел клапата

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 02 апр 2009 19:46

gorivo1 написа: компа се задръства от информация и тогава се ебава дросел клапата
:screwy

както и да е.
16в са с компир марели. в световен мащаб мотор АЕЕ страда от тая шантава италианска електроника. не може да се разбира с клапата...
решение не е да се сменя-ефект=0...
адаптацията е неуспешна-оттам идват проблемите. КТС единствено я лъже тая електроника по спомен...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”