Зумер за налягане на маслото на МК3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Re: Зумер за налягане на маслото на МК3

Мнениеот koew » Нед 29 мар 2009 18:19

snairl написа:Бобо и при мен проблема е подобен, само че карам максимум 120-130 (все пак колата е 1.4) та от тази скорост намалям някъде до 60-70 и след като дигна 80-90 светва. Проверявах датчици (т.е. сменях), кабели - нейсе. Нормално пробвам датчика за високо налягане с пробна лампа бачка (т.е. дава маса).
Бях я дал на един "майстор" ама той ми окасил интегралата в таблото и затворил датчика за ниско налягане през лампата на таблото.
Та след този майстор си оправих таблото, но немога да намеря зумера каде го е откъснал.

Както и да е карам с 10W40 и аз си мислех че след като загрее маслото по-малко мазни. Въпроса е че на място този проблем го няма.

Та причините според мен може да са следните:
1/ Незиправни датчици - сменени
2/ Кабелите дават на маса - проверени
3/ Дефектна интеграла - малко вероятно тъй като на място проблема го няма
4/ Некачествено(менте) масло - много вероятно
5/ Подпушване на мазителната система - на място щеше да го има същия проблем
6/ Износена маслената помпа - малко вероятно, на място след форсаж го няма проблема

Хайде някой ако го знае от къде иде този проблем да свирка. Почти съм сигурен, че половината голфове в Ямбол са с окасени табла :) минали през същия този майстор.

Та ако има желание някой колега може да дръпне кабела на датчика за високото и да се обади от къде се чува зумера - дали е в таблото или е долу при бушоните.

Само за информация, зумера пищи само като го няма високото налягане, за ниското светва лампата постоянно.

:012: Цитат - "Системата за ранно предупреждение ЗАПОЧВА ДА РАБОТИ при достигане на 2000 оборота. Тези обороти се регистрират от интегралната схема. Ако а в същото време тя НЕ Е получила сигнал от датчика на масления филтър (т.е. налягането е под 1.8 bar и датчикът не е затворил контактите си) след около 15сек схемата задейства лампата за маслото, която започва да мига и към зумера, който започва да звъни, не много силно но страшно изнервящо.

При сработване на системата за ранно предупреждение добре е да се направи диагностика. Препоръчвам ви следното: ! ? ! ? ! ?
-Проверете изправността на самата система като откачите кабела на датчика на масления филтър (при повечето модели е жълт).
-Запалете двигателя и вдигнете около 2200 оборота. След около 10-15сек. лампата на маслото трябва да светне, а зумерът да започне да звъни. При връщане кабела на мястото му или опирането му към "маса" лампата и зумерът трябва да спрат. "

Потребителски аватар
snairl
Автомобил: GIV 4Motion
Двигател: AZJ 2003

Мнениеот snairl » Нед 29 мар 2009 21:31

Колега това е правено, проблема е че при студен двигател държи 1.8бара на 800оборота, а като загрее едвам ги прави на 1600оборота. Маслото е сменяно + слагана добавка.

Какво остава: биелни лагери или маслена помпа?????

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Нед 29 мар 2009 21:47

snairl написа:Колега това е правено, проблема е че при студен двигател държи 1.8бара на 800оборота, а като загрее едвам ги прави на 1600оборота. Маслото е сменяно + слагана добавка.

Какво остава: биелни лагери или маслена помпа?????

за жалост без сваляне на картера няма да се разминеш.дано е нещо външно,че и аз съм със абсолютно същия проблем

Потребителски аватар
snairl

Мнениеот snairl » Пон 30 мар 2009 6:14

За жалост така е колега poni, тия дни ще пробвам да сваля маслената помпа и след това ще решавам какво да правя.
То и не останаха други причини - да му се невиди и късмета :cry:

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пон 30 мар 2009 6:34

не е лошо преди да падне долу картера да сипеш друго масло .15/40 и да не е валволин,че много дървета има

Потребителски аватар
snairl

Мнениеот snairl » Пон 30 мар 2009 9:49

Това защо? то маслото го сменях оня ден да има няма 10км с него. Смятам да го събера и да си го налея пак.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пон 30 мар 2009 18:21

утре свалям главата за гарнитура и така или иначе ще изтърся долу и картера.при мен симптомите са абсолютно същите като при теб.а за биелните лагери не се сваля двигателя.

Потребителски аватар
tisho79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho79 » Сря 01 апр 2009 20:37

колеги и аз съм със същия проблем вече така я карам 3г.на кво не се наслушах....гледам да не я карам много по маистори че то едно специалисти мале мале

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Сря 01 апр 2009 20:51

свалих и главата и картера.и нищо фрапатно.всичко си е в нормите.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Сря 01 апр 2009 20:56

имах преди време и джета и венто с подобни проблеми- всичко се оправяше след як удар с юмрук в/у таблото на километража-вероятно окъсяване на връзки

та ,по тоя повод си мисля- не всичко се дължи на датчици или пък на биелни лагери

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Сря 01 апр 2009 21:02

утре,ако остане време ще меря налягането на маслото.аз я почнах почнах отпред назад-първо лагерите и тогава ще меря налягането.остана да проверя датчика за високо налягане и самото налягане

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”