ниски обороти - регулиране
ниски обороти - регулиране
колега дайте съвет относно регулирането на ниските обороти. Колата е Голф 3 , 1.6, 75 к.с. 1997. Държи ги около 650. как се регулират? Има ли вариант освен с компютър?
обороти
бензин. значи ако е заводски така- ок, ама н етрябва ли да са поне 750 - 800. Иначе са стабилни - не играят. незнам
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: обороти
lars74 написа:бензин. значи ако е заводски така- ок, ама н етрябва ли да са поне 750 - 800. Иначе са стабилни - не играят. незнам
Трябва да са 650+-50.Няма място за притеснение.Важното е да са стабилни.
Re: ниски обороти - регулиране
батка начи аз съм със 1.6 75 и са ми на 900 ама понякога на мокро време като я пусна по инерция и ми падат до 700 и пак се качват на 900 и ми казаха в сервиз(не знам как се пише точно) ламбда сонда 

- PostMortem
- Автомобил:
- Двигател:
Моите са същите:
студена - 1000
след 2-3мин - 750
като загрее напълно към - 550-600
студена - 1000
след 2-3мин - 750
като загрее напълно към - 550-600
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
поне пишете кода на моторите 

- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-вероятно за АЕЕ става въпрос и това са му проектните обороти ... така че СПОКО ...!

-
Golf3_97
- Автомобил:
- Двигател:
И аз сам 1.6 75 к.с. АЕЕ 97г., и на мен ми даржи сащо 650 оборота, само че боквално си прави каквото си иска. Понякога е страшен ,обаче понякога ми гасне при паркиране , както си стои перфектно но обороти и изведнаш почват да му се заиграват оборотите или пак като тръгна да спирам някаде и падат оборотите. Най често го прпави докато загрее или пак много като загрее.Ходих два пъти на диагностика само,че първият пят ма Дунев и нищо, врътна делкото искара 10 км. и пак сащото после на друг "майстор" и нищо не ми каза. Смених бобината,капачката на делкото,палеца,кабелите,свещите горивен филтар и пак нищо,отказах се от всичко и всички и си карам така .Като ми изгасне паля и трагвам и така!
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf3_97 написа:И аз сам 1.6 75 к.с. АЕЕ 97г., и на мен ми даржи сащо 650 оборота, само че боквално си прави каквото си иска. Понякога е страшен ,обаче понякога ми гасне при паркиране , както си стои перфектно но обороти и изведнаш почват да му се заиграват оборотите или пак като тръгна да спирам някаде и падат оборотите. Най често го прпави докато загрее или пак много като загрее.Ходих два пъти на диагностика само,че първият пят ма Дунев и нищо, врътна делкото искара 10 км. и пак сащото после на друг "майстор" и нищо не ми каза. Смених бобината,капачката на делкото,палеца,кабелите,свещите горивен филтар и пак нищо,отказах се от всичко и всички и си карам така .Като ми изгасне паля и трагвам и така!
Колега при мен е точно същата история и ми гасне чат пат по 100% идентичен начин ..., а днеска открих и че като припомпам спирачката намясто дакажем 7 - 8 натискания и колат след 1 - 2 секунди след припомпването тръгва да гасне ряско и падат оборотите и присветват лампите на таблото ... странно явление тепърва ще го нищя
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
spectrum написа:Колега при мен е точно същата история и ми гасне чат пат по 100% идентичен начин ..., а днеска открих и че като припомпам спирачката намясто дакажем 7 - 8 натискания и колат след 1 - 2 секунди след припомпването тръгва да гасне ряско и падат оборотите и присветват лампите на таблото ... странно явление тепърва ще го нищя
Стоповете дърпат доста ток...товари се генератора,двигателят... и това е основното.
Освен това вакуума за сервото се взима от колектора.
Свободен ход на 1.6 моторите:
AEK - 800 - 880
AFT - 840 +,- 40
AKS - 840 +,- 50
ABU - 800 +,- 50
AEE - 650 +,- 50
AEA - 800 +,- 50
Шофирайте внимателно!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”