Веско, не ти е за пръв път да се изказваш неподготвен...послушай, прочети какво ти пишат другите, помисли и чак после пиши....
п.с. тъй като съм пенсионер и си казвам винаги мнението, също съм против такива екстрици по пътищата, идват ми много
Не правете така
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не виждам нищо лошо ако знаеш какво правиш и не пречиш на останалите. В случая с нико - трябва да се поупражняваш на някой полигон, преди да правиш опити по бул. България.
При взимането на завой с 'вратите напред' най-лесно е да контрираш с обратен волан - идва ти отвътре. Трудно е да прецениш момента, в който да върнеш, и той е малко преди колата да е спряла да поднася - още тогава трябва да почнеш да връщаш, защото иначе е късно и си видял резултата. Отделно при по-дълъг завой трябва постоянно да контрираш/изправяш, за да поддържаш движението на врати. Всичко това се постига с тренировки - никой не се е родил научен. Но на полигон, а не по улиците. Аз си позволявам отвреме на време това дори и в София, дори и със 60-70км/ч съм взимал на сняг завоя от НДК към 5-те кюшета (но нямаше коли, с изключение на паркиралите бакши, и то беше вечер), но си я поднесох още преди завоя и стана перфектно, НО съм го правил и преди. И пак има доста голям риск, правил съм го 1-2 пъти само, щото ме е шубе.
Тва го правех навремето, вече съм 'поулегнал', карам доста по-спокойно
При взимането на завой с 'вратите напред' най-лесно е да контрираш с обратен волан - идва ти отвътре. Трудно е да прецениш момента, в който да върнеш, и той е малко преди колата да е спряла да поднася - още тогава трябва да почнеш да връщаш, защото иначе е късно и си видял резултата. Отделно при по-дълъг завой трябва постоянно да контрираш/изправяш, за да поддържаш движението на врати. Всичко това се постига с тренировки - никой не се е родил научен. Но на полигон, а не по улиците. Аз си позволявам отвреме на време това дори и в София, дори и със 60-70км/ч съм взимал на сняг завоя от НДК към 5-те кюшета (но нямаше коли, с изключение на паркиралите бакши, и то беше вечер), но си я поднесох още преди завоя и стана перфектно, НО съм го правил и преди. И пак има доста голям риск, правил съм го 1-2 пъти само, щото ме е шубе.
Тва го правех навремето, вече съм 'поулегнал', карам доста по-спокойно

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
GAD написа:За мен това поведение по пътищата е явление...
Работата е там, че докато всички ние не развием непоносимост към подобни меко казано глупави изпълнения - те ще продължат...
След като VWclub претендира за сериозен и отговорен форум, в него този псевдо-състезателен стил на управление не е бива да се поощрява!!!
Така мисля!
Съжалявам, но това момче, няма как да го похваля!!!
Искам правилно да ме разберете... Не съм против каскадите, но като спорт, а не по улиците, по които ежедневно пътуваме...
...Защото всеки има право да рискува, но единствено СОБСТВЕНАТА СИ КОЖА...
Факт е, че основния дял ПТП стават заради НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ И АГРЕСИВНО ШОФИРАНЕ!!!
VW_FEN - благодаря ти за подкрепата!
много некоректно постъпваш според мен.ВСЕКИ има право на избор и на мнение....свободна държава сме.но да го съдиш така.....тъпо е.и да му слагаш снимки и тн личното ми мнение е че прекаляваш нито си му баща нито аз съм му адвокат.има си закони има си полицаи за тази работа.тука сме заедно за да си помагаме споделяме и тн а не да се съдим.щом той така е преценил жив и здрав да е.ти като му сложиш снимката и напишеш хората да се пазели от него какво постигаш?!?!той може би ще се откаже ли?!да не сме в детска градина.секи решава кога какво и как да прави.щом някой реши да поема риск той си носи отговорността.и аз не съм съгласен с много изцепки на юзери но не съм аз човека който ще съди и ще държи сметка на някого.мисля си че за всички ни се отнася.живи и здрави и не се стягайте толкова.са и мой снимка публикувай и ме нарочи за съучастник......

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мале какво е станало тука не е истина.
Значи да кажа пак карах по пътя за бояна т.е края на бул. България преди отбивката за НИМ и за околовръсното, там няма пешеходци, нямаше и коли зад мен и е широко и право и без завой и поднасях колата с т.нар скандинеивийън флик рязко на ляво и после на дясно и колата почва да оре със задницата става много яко. Пътя е прав без завой с три ленти и има перфектна видимост. Направих го, защото условията бяха перфектни, а сняг скоро едва ли ще има повече и ми се искаше да го пробвам това с по-висока скорост. Колата я суках доста, но накрая както казах нея удържах и се завъртях от страни може да е изглеждало даже и контролирано завъртане.
Има хора дето не ме познават и ме коментират, първо карам почти винаги внимателно и когато реша да правя глупост се съобразявам като гледам да няма никой и карам по бавно.
Да ГАД написах го за да се похваля (но целта не е да ми се правиш на мъж), ако това ще те успокой - не съм застрашил никого, нямам ПТП на чукам на дърво от както съм зел книжка така, че явно съм внимателен.
Просто иска да споделя усещането и адреналина, които нямат равни. Попринцип ходя на паркинга на Била до нас като има сняг рано сутрин и там пробвам. А това дето написах, че ще пробвам пак виж детайлите 7часа сутринта на отново празния бул.Б-я и да те успокоя не го пробвах това тая сутрин. Значи има много шофьори, на които като им поднесе колата и не знаят какво да направят и най-често пипат спирачката и става мазалото. Всичко това, което съм направил ми е помогнало да науча и да почна да усещам колата, което на два пъти вече ми помага. Едни път ми тръгна колата на недозавиване и щях да се кача на бордюта, но практиката опита от дрифтването ми помогна и дръпнах веднага ръчна и спасих шарнира и джанта, а това можеше и да е човек.
Другото, което е имам близък роднина блъснат от автомобил и знам доста добре за последствията.
Айде с мир, препорчъвам, които не е пробвал тези работи да ги пробва на някое празно място (НИМ, Камбаните, Късно вечер към 3-4часа и рано сутрин когато няма трафик), това ще му помогне да опознае колата си по-добре и ще види, че няма нищо страшно.
Идеята на заглавието "не правете така" е хората да не опитват точно този номер със скорост 70км/ч, защото автомобила се удъража доста трудно, изисква се доста майсторлък да балансираш автомобила, да дадеж навреме точната доза обратен волан, газ и т.н и човек без много (дори да е обигран пак става белята) опит е лесно да се завърти. Също това завъртане при тези условия на пътната настилка може да се получи при задминаване и прибиране обратно в лента.
Значи да кажа пак карах по пътя за бояна т.е края на бул. България преди отбивката за НИМ и за околовръсното, там няма пешеходци, нямаше и коли зад мен и е широко и право и без завой и поднасях колата с т.нар скандинеивийън флик рязко на ляво и после на дясно и колата почва да оре със задницата става много яко. Пътя е прав без завой с три ленти и има перфектна видимост. Направих го, защото условията бяха перфектни, а сняг скоро едва ли ще има повече и ми се искаше да го пробвам това с по-висока скорост. Колата я суках доста, но накрая както казах нея удържах и се завъртях от страни може да е изглеждало даже и контролирано завъртане.
Има хора дето не ме познават и ме коментират, първо карам почти винаги внимателно и когато реша да правя глупост се съобразявам като гледам да няма никой и карам по бавно.
Да ГАД написах го за да се похваля (но целта не е да ми се правиш на мъж), ако това ще те успокой - не съм застрашил никого, нямам ПТП на чукам на дърво от както съм зел книжка така, че явно съм внимателен.
Просто иска да споделя усещането и адреналина, които нямат равни. Попринцип ходя на паркинга на Била до нас като има сняг рано сутрин и там пробвам. А това дето написах, че ще пробвам пак виж детайлите 7часа сутринта на отново празния бул.Б-я и да те успокоя не го пробвах това тая сутрин. Значи има много шофьори, на които като им поднесе колата и не знаят какво да направят и най-често пипат спирачката и става мазалото. Всичко това, което съм направил ми е помогнало да науча и да почна да усещам колата, което на два пъти вече ми помага. Едни път ми тръгна колата на недозавиване и щях да се кача на бордюта, но практиката опита от дрифтването ми помогна и дръпнах веднага ръчна и спасих шарнира и джанта, а това можеше и да е човек.
Другото, което е имам близък роднина блъснат от автомобил и знам доста добре за последствията.
Айде с мир, препорчъвам, които не е пробвал тези работи да ги пробва на някое празно място (НИМ, Камбаните, Късно вечер към 3-4часа и рано сутрин когато няма трафик), това ще му помогне да опознае колата си по-добре и ще види, че няма нищо страшно.
Идеята на заглавието "не правете така" е хората да не опитват точно този номер със скорост 70км/ч, защото автомобила се удъража доста трудно, изисква се доста майсторлък да балансираш автомобила, да дадеж навреме точната доза обратен волан, газ и т.н и човек без много (дори да е обигран пак става белята) опит е лесно да се завърти. Също това завъртане при тези условия на пътната настилка може да се получи при задминаване и прибиране обратно в лента.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Kozunak написа:...
Абе всеки сам си решава... но аз не искам някой друг да реши вместо мене кога ще си отида от тоя свят! Като те натресе някой, това ти ли го решаваш? Не - решил го е другия, благодарение на възможността всеки сам да си решава кво ще прави. Е хубаво. Не искам да се заяждам и пак казвам, хубаво е, че нико го е рабрал поне и няма да го прави на друго място освен на полигон.
Но просто не е допустимо за мен да се прави така по пътищата, ако ще и само ти да си и да няма в този момент никакви коли.
В крайна сметка демокрацията (която ние разбираме абсолютно на криво) означава свобода, но свобода, при която всеки сам трябва да има самосъзнание и сам да си налага ограничения - да се замисли - това ако го направя, добре ли ще е, няма ли да е добре, опасно ли ще е, няма ли да е опасно... Това е. Но в БГ явно не е възможно да се получи

Играйте си с други работи

- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
аз от няколко месеца карам Голф и много нестабилен на сянг ми се струва...днес по един и същи път минах(София-Своге и обр.)-сутринта сняг,сняг...и едвам карам с 40км/ч и на някой завой се унасяше,та чак обратен волан навивах...на връщане вече нямаше сняг,но беше мокро и карах с 80км/ч по същите завой...проблема да не ми е в гумите???или и други се онасяте?
- FreAk
- Автомобил:
- Двигател:
maistora_1 написа:аз от няколко месеца карам Голф и много нестабилен на сянг ми се струва...днес по един и същи път минах(София-Своге и обр.)-сутринта сняг,сняг...и едвам карам с 40км/ч и на някой завой се унасяше,та чак обратен волан навивах...на връщане вече нямаше сняг,но беше мокро и карах с 80км/ч по същите завой...проблема да не ми е в гумите???или и други се онасяте?
по скоро са гумите
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,
Добре известният рали състезател от близкото минало - Павел Жеков скоро направи "Училище за рали пилоти" в Сливен, има подготвени автомобили (може и с личен, но не си струва), има си макадамова писта и там разни други екстри. Ако има желаещи, мога да проуча точно как стои въпроса или поне да взема координати
Така поне мераклиите да правят "мурафети" на пътя, ще имат подготовка 
Добре известният рали състезател от близкото минало - Павел Жеков скоро направи "Училище за рали пилоти" в Сливен, има подготвени автомобили (може и с личен, но не си струва), има си макадамова писта и там разни други екстри. Ако има желаещи, мога да проуча точно как стои въпроса или поне да взема координати

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”