Колеги спешно ми е нужна помощ - скъсах жило на съединител, но не мога да монтирам новото - от тия саморегулиращите се.
Ето каква е историята:
жилото се скъса вчера, в София, жк. Надежда на Ломско шосе; мястото е близо до Хали Надежда - там имаше един магазин за авто части, от където си взех ново жило. Вчера цял ден се мъчих да го монтирам, но не успях. Търсих сервиз в района - пак нищо - всички бяха затворени.
Молбата ми е, някой ако е монтирал такова жило и знае как става да дойде да помогне - срещу съответното заплащане разбира се.
Или ако знаете някой майстор, дайте телефон.
От Пловдив съм и не ги знам софийските сервизи, пък и не ми се набутва за пътна помощ, при положение, че жилото може да се сложи и на място.
Колата е Vento, 1.8, 1991
ако имате някаква идея моля звъннете на 0889 648069 - Ицо
Помощ - монтаж жило на съединител
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Re: Помощ - монтаж жило на съединител
Не ти трябва сервиз на място можеш да се справиш ако малко разбираш от механика.Махаш кората където са предпазителите,откопчаваш таблото с предпазителите от ляво и дясно има бели щипки и го повдигаш нагоре да излезе от стойката си и го пускаш да виси на кабелите,откачаш за всеки случай + на акумулатора,после има една пластмаса предпазна м/у педала и таблото и нея откопчаваш,ако трябва малко извиваш стойката на таблото на ляво за да бръкнеш с две ръце към върха на педала на съединителя,ще видиш как е захванато жилото към педала с едно цилиндрично тяло което се пъха от дясно на ляво като жилото сочи към таблото на горе за да влезе в процепа на захвата.След като го закрепиш към педала отиваш от вън на вилката на ск.кутия,там е лесно има правоъгълно тампонче отдолу пак с пластинка и контричка за пъпката на жилото.Ще ти трябват клещи плоски яки за да огънеш пластината и после като вкараш пъпката на жилото да стегнеш пластината за да не излезе пъпката на жилото.След всичко това проверчваш закрепването към педала и към вилката и тогава освобождаваш жилото от белите скоби за да заеме мястото и да се саморегулира само.Успех. 
... благодаря за инфо-то колега; това е едно от най-смислените описания на начина за монтиране на жилото във форума ...
тая сутрин ме дръпнаха до един сервиз на бул. Силвница и К. Величков; оставих колата и чакам да ми звъннат
за всеки случай, така ли трябва да станат нещата
тая сутрин ме дръпнаха до един сервиз на бул. Силвница и К. Величков; оставих колата и чакам да ми звъннат
за всеки случай, така ли трябва да станат нещата
Малко тегава е работа,но с повече спокоиствие ще се справиш.Аз наи-много ядове брах докато откача старото жило от педала, справих се с една дръжка
от крик която е с формата на буквата Г.Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”