проблем с температурни датчици
- MADZABAR
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с температурни датчици
Онзи ден ми гръмна тройника на охладителната течност. След като ми го смениха имам проблем с показанията на таблото - отчита ми 70 градуса а е добре загряла. Сега как мога да си проверя дали не са объркали местата на датчиците и съответно кабелите. Колата ми е б3 1989 бензин 1.6 карбуратор. Ако някой може да ми помогне с цветовете на датчиците и правилните им места на разположение. СЕГА при мен са ОТГОРЕ отпред ЧЕРВЕН, към двигателя отгоре ЗЕЛЕН, отдолу ЧЕРЕН. Така ли трбва да бъде.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: проблем с температурни датчици
Направи снимка как е в момента! Важно е къде са вкарани буксите(в кой датчик) ,а не къде са местата на датчиците в тройника!
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
места на датчици и кабели няма как да се объркат щото буксите са с поводи и могат да се вкарат само по един начин
иначе както казва колегата щракни да видим кой датчик къде е .... да не са объркали нещо при поставянето ....

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
hristov_GL написа:места на датчици и кабели няма как да се объркат щото буксите са с поводи и могат да се вкарат само по един начининаче както казва колегата щракни да видим кой датчик къде е .... да не са объркали нещо при поставянето ....
Да,по един начин могат да се вкарат ама всяка букса става и за другите му датчици

Може да е сменен и самия датчик с нов и той да не мери вярно - сменяни ли са и датчиците?
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Да, буксите не могат да се объркат, в смисъл че няма как да влезе по друг начи. Ако са сменяни датчиците е много вероятно да е дефектен особено ако е от 20-ина лева. хубав датчик мисля е над 50.
По принцип и на мен при смяна на течността за около месец датчика започва да показва друго.
По принцип и на мен при смяна на течността за около месец датчика започва да показва друго.
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
или най вероятно палачорите да са набутали буксите набързо по схемата "ръгай кат абориген пак то че тръгне" и да са объркали цялата картинка .... само едно мога да ти кажа датчика който е за перката има 2 входящи кабела и от него излизат два за перката (бърза и бавна степен) така че той е единствения с 4 кабела .... другия на тройника е с 2 ма не се сещам кви цветове ... (то не че ше ти помогне ...) но мисля че третия датчик има най тънки кабели .... апффф що ли не отида да вида до колата да е** :@