Скърца ми педала на съеднинетеля, насоки ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
GALERIA
Автомобил:
Двигател:

Скърца ми педала на съеднинетеля, насоки ?

Мнениеот GALERIA » Вто 31 мар 2009 19:04

От 2-3 дни ми скърца педала и се усеща едно стържене.НЕ е от лагера защото си стърже и на изгасен мотор.Нямам помпи и други екстри.Жилото е на гайка 10-ка. Преди няма и 3к км е сменен съединител компл. (сакс) и жило на същата марка. Свалях пръсках с WD мазах с грес и масло жилото и пружината на вилката, самата вилка, оста на която е закачен педала и дупката в която влиза жилото в купето и мам*а му продължава да си стърже и да скърца при отпускане.Иначе си отделя перфектно . Давайте съвети какво да правя ? ?? :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
radomirsl
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърца ми педала на съеднинетеля, насоки ?

Мнениеот radomirsl » Вто 31 мар 2009 19:34

Провери дали жилото е поставено където трябва и дали не закача и трие някъде. При мен беше так допреди два дни. При натискане на педала жилото триеше, мисля, в маркучите на охладителната система и някаква друга тръба, но след като го преместих под маркучите всичко се оправи.

Потребителски аватар
GALERIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GALERIA » Вто 31 мар 2009 19:35

става въпрос за ИБиза (поло) тя има държаччи и си минава точно където му е пътя ... няма от къде другаде

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Краси Кунчев » Пон 25 май 2009 14:34

99% гаранция,че скърцането идва от самия педал на съединиъеля.Сваляш педала и го гресираш,също и неговата ос и го поставяш обратно.

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Пон 25 май 2009 16:59

Краси Кунчев написа:99% гаранция,че скърцането идва от самия педал на съединиъеля.Сваляш педала и го гресираш,също и неговата ос и го поставяш обратно.

Именно :)
За съжаление повече ибизи са така :)
Има тема в seat-bg.com и е описано стъпка по стъпка как става смазването ;)
успех

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 25 май 2009 18:54

има си и една опора на самата броня на жилото, която опора е една висяща тенекия, която с времето се кърши , и после се прави втулка на стругар, и се слага на купето откъм двигателния отсек, после от вътрешната страна се слага някакъв еластомер като опора на педала в свободне положение ...

Потребителски аватар
padre
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот padre » Пон 25 май 2009 19:53

колеги и аз имам същия проблем със скърцането на съединителя.И на загасен двигател пак си скърца,а по интересното е че като си загрее колата почва да скърца повече и се усеща на самия педал.Работата е там че при мен се чува и при двигателя като вдигна капака,което ме навежда на мисълта че сигурно не е от педала,а колата е поло 93г.Между другото преди 1 година като си смених съединителя като се надявах да изчезне тоя бъг ама уви :?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 25 май 2009 20:57

padre написа:.....

100% същият проблем го имах и аз на същото поло. Не е от жилото,не е и от педала. След 40 000 км това скърцане ми изчезна, а се появи след 15 000 км от смяната на съеденителя ми. Междувпрочем аксиалният ми лагер през всичките тия километри виеше ,ама след като бях сменял съеденител 2 пъти през 1000 км се зарекох ,че докато не спре да върви колата съеденител няма да отварям и май спечелих mhihi (след тия 40 000 скърцащи киломера mhihi )

Потребителски аватар
TheBoss
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 9A

Мнениеот TheBoss » Пон 25 май 2009 21:42

И при мене го имаше този проблем. Аз го отсстраних като взех машино масло и смазах педала и жилото с него. Вече повече от половин година не се е обаждало. :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 25 май 2009 22:09

TheBoss написа:.....

Късметлия, ама при нас беше друго щото звука се увеличава при загрял двигател. Всъщност скърцането започва след като загрее лостчето на скоростната кутия ,което се издърпва от педала на съединителя. След безброй опити с жилото и педала да се справя със скърцането,накрая демонтирах жилото от онова лостче и с един прът го натиснах...еми изскърца си по същия начин...нещо отвътре е

http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/PO/199 ... 9/1789933/

На снимката ,ей тая втулка ли е кво е дето е с номер 7 е на 3 уши , като отварях съденителя и в двато случея (дори и в случея с 1000дато километра едното и ухо все беше скъсано ,предполагам ,че от там се получава някакво изместване и ей ти скръц-скъц (ама само хипотези....)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”