Губи мощност Golf3 1.6
Ако само това са ти оплакванията на Голфа нищо му няма.Ти какво очакваш от кола със 75 к.с.,която при това си я карал и на неподходяща предавка за случая.Че ти с 80 км/ч си някъде с около 2000 об.мин.Въртящия ти момент достига максимума си на 2600 об.мин/ако става въпрос за Голф 3 с ABU/,освен това 5-та предавка е слабичка /за да ускориш по баир ти трябва по-ниска предавка/и дори по книжка го дават да си достига макс.скорост на 4 та.Освен това го караш и с гаден бензин-независимо,че го дават ,че може да върви с 92 окт.по-добре го карай с 95 или 100 окт. и ще върви по-добре.
Ами преди това съм карал Ауди100 (82 година
) и тая животинка си драпаше на 5-та скорост по такива баири, при все че е и дизел... Верно по-голям двигател ама и 2 пъти по-тежка. Затова се пищисах, бензинова кола не съм карал преди и немах идея дали трябва да е така просто ...
Благодаря на всички, модераторите може да заключват, ако искат, то май няма повече к'во да се каже 

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с 1.6 ABU 75 к.с. Колегата VW 16V е абсолютно прав за държанието на колата и за бензина - наливам само 95. По пътя м/у Ловеч и Плевен има един сериозен наклон, който минава от там по-често прекрасно знае за кое място говоря - в посока към Плевен. Ако съм се ускорил добре предварително /до около 120км/ч/ и не застигна товарен или соц. автомобил - няма проблем да остана на 5-та и да поддържам над 100км/ч до горе. Падна ли по някаква причина под 80км/ч и съответно оборотите отидат под 2000 - по-добре 4-та. На 5-та натискаш, колата лапа гориво, но ускорение - почти никакво.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”