предварение и закъснение на искрата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Lamzi
Автомобил:
Двигател:

предварение и закъснение на искрата

Мнениеот Lamzi » Пон 30 мар 2009 20:34

първо на ниски обороти вървеше много добре, обаче на високи ми чукаше аванса и не вървеше... след намесата на уж някакъв маистор ми чука аванса в ниските обороти а на високите не, как трябва да завъртя делкото за да върви добре на високи обороти но и на ниски? казвали са ми че може да върви малко по добре ако има по голямо предверение от това което дават в завода... :oops:

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Re: предварение и закъснение на искрата

Мнениеот RS1 » Пон 30 мар 2009 22:01

Lamzi написа:първо на ниски обороти вървеше много добре, обаче на високи ми чукаше аванса и не вървеше... след намесата на уж някакъв маистор ми чука аванса в ниските обороти а на високите не, как трябва да завъртя делкото за да върви добре на високи обороти но и на ниски? казвали са ми че може да върви малко по добре ако има по голямо предверение от това което дават в завода... :oops:

Завърташ го според диагностиката. Не си играй на око ако не действа като стробоскоп де :P

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Вто 31 мар 2009 5:31

намери си приятел който има стробос и сам си го направи /да ти покаже/...на маховика има бележка и ввъртш делкото в една или противоположна посока докато светкавицата ,по точно беллеката на маховика я придърпаш на цнтър...преди години имах бенз. голф и съм го правил.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Вто 31 мар 2009 7:01

Потребителски аватар
Lamzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lamzi » Вто 31 мар 2009 10:25

там е проблема че белега на маховика не отговаря на белезите на разпределителния и коляновия вал

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Вто 31 мар 2009 12:20

Lamzi написа:там е проблема че белега на маховика не отговаря на белезите на разпределителния и коляновия вал

nа маховика трябва да има белег за горна мъртва точка и той съвпада с белег на разпр. вал. другия белег е преди г м т и той е именно авансовия.

Потребителски аватар
Lamzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lamzi » Вто 31 мар 2009 19:44

мастера дет ми прави центровката я направи по белега на маховика но каза че по този начин делкото е прекалено много завъртяно в краино положение а и по този начин ми чукаше аванса във високите обороти, после ми направи центровката по белега на коляновия вал и аванса не чукаше но колата не върви добре.

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Вто 31 мар 2009 21:29

kъде ти се намира делкото ?

Потребителски аватар
Lamzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lamzi » Вто 31 мар 2009 22:13

на главата от дясно

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Вто 31 мар 2009 22:37

пти мен делкото беше на блока и го нагласих в най-доброто му положение
след като бях наглсил коляновия вал и разпределителния на бележки ...сложих
една свещ в лулата на 1 ви зилиндър дадох на контакт и започнах да въртя колелото / зъбното/ което върти делкото и надолу масл. помпа и щом прескочи искрата спрях и врътнах напред още един зъб защото искрата трябва да прескача преди буталото да е на ГМТ...ипри това положение зацепих ремъка...после със стробоскопа финната настойка

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Вто 31 мар 2009 22:50

Lamzi написа:там е проблема че белега на маховика не отговаря на белезите на разпределителния и коляновия вал

Това означава ли,че коляновият и разпределителният вал са на белези?Ако не са ги нагласи и тогава си играй с делкото.Доколкото знам 0-та на маховика винаги си се движи заедно с белега на коляновия вал,защо при теб се разминава?! А "чукане на аванс" обикновено се чува от ниски обороти и затихва във високите,при които повечето предварение рядко е излишно.

Потребителски аватар
Lamzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lamzi » Вто 31 мар 2009 23:05

разпределителния и коляновия вал са точни на белези само на маховика белега е 1см. по на дясно. А един приятел току що ми каза че щом аванса ми чука до 2000 оборота и после спира съм имал по голямо предверение на искрата и ако съм сложил 100 октана гориво трябвало да върви много тая кола...

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 01 апр 2009 0:30

Lamzi написа:разпределителния и коляновия вал са точни на белези само на маховика белега е 1см. по на дясно.

е как така са точни а на маховика 1см на дясно ? ами то маховика е монтиран върху коляновия вал! я иди на презацепване на ремъка !

Потребителски аватар
Lamzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lamzi » Сря 01 апр 2009 1:14

и ако сложа маховика на белег не идва отпред на коляновия вал

Потребителски аватар
kiko946

Мнениеот kiko946 » Сря 01 апр 2009 1:24

Lamzi написа:разпределителния и коляновия вал са точни на белези само на маховика белега е 1см. по на дясно. А един приятел току що ми каза че щом аванса ми чука до 2000 оборота и после спира съм имал по голямо предверение на искрата и ако съм сложил 100 октана гориво трябвало да върви много тая кола...

гледа се белега на маховика и никои друг ...шаибата отпред не гедай ...отвиваш първи цилиндър свеща и прикарввввваш бутало на грна М Т...бележката коятосе открие на маховика е важна и донагласяваш по нея вече точнои тогава разпр.вал също на бележката и тогава за цепваш.
пс; -при теб делкото е захванато за тазпределитения вал и е още по лесно;-повтарям;-като качиш буталото в горна М Т която бележка съвпадне е верната.ако преди това е правен ремонт на амбриажа и нещо е объркано възможно бележките да не съвпадат...при мен двете бележки на маховика и на шайбата отпред съвпаднаха

Последна промяна от kiko946 на Сря 01 апр 2009 9:17, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”