Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
av4e83
Автомобил:
Двигател:

Re: Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Мнениеот av4e83 » Вто 31 мар 2009 22:55

искам и аз да си кажа мнението по темата!!!
колеги карах мотор до миналата година лятото,тогава го продадох.искам да ви кажа 4е няма зна4ение дали караш мотор с 130-150к.с.или кола с 80-90к.с.ако си прост и не мисли6 постоянно с главата си,докато у4астваш в движението то резултатът един по4ернени семейстаискам да кажа 4е ми са се слу4вали глупости и с мотора и с колата(в смисъл не по моя вина)за това ви призовавам за толерантност.нека който бърза да си бърза нищо няма да ни стане ако ги пуснем да минат пред нас.
а на колегите с мотори:по-бавно в града бе хора замислете се ако някой си отвори вратата да се изхра4и а вие карате със 100км :083:

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Вто 31 мар 2009 23:07

един единствен път съм карал мотор през живота си и са отрепах хем не бях сам на мотара а ме учеха да карам , потроших са целия с малак скорост а какво остава с 100км/ч наистена катастрофите с мотори е абсолютна тяхна грешка

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 01 апр 2009 7:28

Вчера отново имах близки срещи с мотористи, наистина не всички са за затвора, но отрицателната случка някак ми се наби в главата...
Първия случай - в района на Орлов Мост бях в най-лява лента на бул. Евлоги и Христо Георгиеви. Видях моторист със скутер, който минаваше в най-ляво, прибрах си страничното огледало и човека мина и ми махна за благодарност. След това потегли и не създаде предпоставки за ПТП.
Вторият случай - улицата, която излиза срещу входа на Централни софийски гробища - две хлапета на някакъв спортен мотор с мощен рев задминаха всички на 1см. от колите в насрещното платно, след това на входа на гробищата завиха наляво към надлез Надежда и мотора се подхлъзна и падна. Аз бях сред първите коли на светофара, като завих наляво спрях и излезох да им помогна да станат, самоче те се изправиха доста бързо, реших че са ок и се прибрах в колата и продължих. Малко след това въпросните 2-ма, ще си позволя да ги нарека келеши, профучаха на 1см. от моята кола изненадващо за всички, така и продължиха нататък, шмугайки се между 3 ленти с коли.... Чудя се, както изникнаха така ненадейно, ако бях мръднал малко, заобикаляйки дупка, какво ли щеше да се случи....

Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stavrev » Чет 07 май 2009 14:27

galaboff написа:Вчера отново имах близки срещи с мотористи, наистина не всички са за затвора, но отрицателната случка някак ми се наби в главата...
Първия случай - в района на Орлов Мост бях в най-лява лента на бул. Евлоги и Христо Георгиеви. Видях моторист със скутер, който минаваше в най-ляво, прибрах си страничното огледало и човека мина и ми махна за благодарност. След това потегли и не създаде предпоставки за ПТП.
Вторият случай - улицата, която излиза срещу входа на Централни софийски гробища - две хлапета на някакъв спортен мотор с мощен рев задминаха всички на 1см. от колите в насрещното платно, след това на входа на гробищата завиха наляво към надлез Надежда и мотора се подхлъзна и падна. Аз бях сред първите коли на светофара, като завих наляво спрях и излезох да им помогна да станат, самоче те се изправиха доста бързо, реших че са ок и се прибрах в колата и продължих. Малко след това въпросните 2-ма, ще си позволя да ги нарека келеши, профучаха на 1см. от моята кола изненадващо за всички, така и продължиха нататък, шмугайки се между 3 ленти с коли.... Чудя се, както изникнаха така ненадейно, ако бях мръднал малко, заобикаляйки дупка, какво ли щеше да се случи....

Нищо по-различно, както при четириколесните...
има адекватни, толерантни шофьори, има и мърша...
навсякъде има..
Хубаво е да се ОПИТАМЕ да се отнасяме с другите така,както бихме искали да се отнасят с нас

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пон 29 юни 2009 17:24

Нека всички мотористи да го видят!

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Пон 29 юни 2009 17:40

трябва да забранят със закон движението с мотори , 2 пъти излизам от пътя заради мотористи, аз за какво да си чупя главата заради някой който решил да ме заобиколи с 200 , следващия път карам си без да давам път , нека да се утрепи ,изобщо неме интересува

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 29 юни 2009 18:57

Гледах клипа поне 3 пъти,
страхотен човек,респект за волята му за живот и за мотор
мисля че никъде не пишеше че е карал с 200 км/ч
просто грешка,на всеки се случва-понякога фатално
Просто апела е нека не си пречим
Най ми хареса фразата от филма когато обясняваше какво е казал доктора :screwy

Колега мисля че не е нужно да се мърдаш,просто си карай в платното и не прави примерно-имал съм случка
Кара си нашия в лявото платно(Шишо Бакшишо),изведнъж е взел адрес и нема мигач нема да ти е.а майката-бие обратен без мигач и без да гледа,нали тряа изкара 4 и педесе пука му за другите :screwy
тва е класика с обратните и не само Бакшиши
Вчера се карах на един,ма не разбра кво му говорех,насред витошка обратен през двойна линия и две трамвайни,Рег-PK-нямам нищо против хората от перник просто ми се наби в очите тогава
Случвало се е 1000 пъти и със C рег

Мисля че просто трябва всички да си дадем сметка че пътя не е Нийд фор Спийд,умират хора наистина,няма други кредити,оставят деца без родители и така на татък.... :012:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 29 юни 2009 19:19

Който се е качвал/карал мотор знае,че идва момент в който се намотва ръчката яко...дали на права или в подготовка за скок(крос),но се намотва.Рядко съм виждал моторист да кара в ниски обороти.Определно трябва да се кара с акъл,но това не означава с 40 км/ч нон-стоп независимо от обстоятелствата.Да,пада се понякога фатално,но когато мотора е твоята страст му се отдаваш и наслаждаваш.Винаги ще има мотори,винаги ще има трагедии,но и винаги ще има онази тръпка която те води към него - твоя мотор :wink:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 29 юни 2009 20:08

Как да обясним какво е чувството на мотор:
първия: Пич, ти с жена бил ли си?
Втория: Бил съм!
Първия: Има един момент няколко секунди преди да свършиш накрая, ама голям кеф, няма как да се опише нали?
Втория: Да бе верно, мноооого голям кеф!!!
Първия: Е на, като караш мотор си постоянно там!!!

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Пон 29 юни 2009 20:20

нали змайш ,че тоз дето кара мотор гледа да мине пред тебе по :някъв начин :!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 29 юни 2009 20:42

Знам защото това е съвсем нормално,ако е възможно и аз го правя

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 29 юни 2009 21:23

Matematiks написа:Как да обясним какво е чувството на мотор:
Първия: Има един момент няколко секунди преди да свършиш накрая, ама голям кеф, няма как да се опише нали?

mhihi mhihi mhihi

Значи съдбата на мъжките богомолки( богомоли ли се казват) ви е присъща :mrgreen:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 29 юни 2009 23:46

icoico написа:
Matematiks написа:Как да обясним какво е чувството на мотор:

mhihi mhihi mhihi

Значи съдбата на мъжките богомолки( богомоли ли се казват) ви е присъща :mrgreen:

И какво е свързьано с темата ехидния ти коментар?..
п.п. можеш да не ми отговаряш.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 30 юни 2009 0:08

Отговарям.Шосето служи за придвижване от точка А до точка Б.Който в такива душевни състояния се провира на косъм между колите,може поне да не се оплаква много шумно когато късмета най-сетне му изневери.Има си писти,има си други екстремни спортове,а мотора може и в гаража да си го опъне като му е домилял толкова...

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 30 юни 2009 7:53

Колегата ICOICO е прав и добре напомни основната функци на МПСтата и шосета - мобилността.
Темите за мотори, коли и трактори непрекъснато се израждат имено поради това, че не ги ползваме по предназначение. Отношението ми към моторитите съм го казвал нееднократно затова и не го правя сега,, целта ми не е да ги дразня.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”