Не правете така

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 08 мар 2006 21:29

меко е като е със стандартните амортисьори, мойте са поизпуснали и си маам на пружини :) ще ги сменям с нещо по хай-тек като му дойде времето :) не че му пречи да носи ... като изрепчиш на втора у завой предницата се опитва да върви направо а задницата се опитва да завива ... изродщина ... за това лекичко :)

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Чет 09 мар 2006 10:11

"ундърстийр хепи"
"скандинеивийън флик" (според мен би трябвало да е флип)
"Просто иска да споделя усещането и адреналина"
"Попринцип ходя на паркинга на Била до нас"
"Тейл хепи"

Нико,

Само като ти чета постовете ми става ясно, че си от онези дето не са си доизживели детството и се чудят каква поредна глупост да забъркат...

Четох и по стари твои мнения и установих, че само тунинги, рейсинги и коне са ти в главата, което окончателно завърши твоя психо портрет...

Има много като тебе, повярвай ми! Нереализирани псевдо-състезателчета... С лопата да ги ринеш...

Щом те влече отиди в ИСТИНСКИЯ МОТОРЕН СПОРТ и там се доказвай, а не по булевард България и в този форум!!!

Ако там се наложиш и аз ще ти ръкопляскам, но дотогава за мен си оставаш ПОРЕДНИЯ БЕЗОТГОВОРЕН луд по улиците!!!

...и за теб го пиша това, дано си направиш изводите...

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Чет 09 мар 2006 10:51

Човек се учи от грешките си, но лошото тук при автомобилите, е че повече от 50% от грешките са фатални.
Всеки се е правил на "рейсър" и всеки е правил глупости по пътя. Но тези глупости трябва да са в МНОГО малки и умерени количества и трябва да се изчистят до минимум.

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Чет 09 мар 2006 11:08

Съгласен съм! На всеку му се случва да сгреши или да изпадне в критична ситуация...

Обаче когато човек сам си го търси е различно... Рано или късно си го намира...

Причината да пиша по темата е, че определено смятам, че такива постъпки и стил на шофиране НЕ БИВА ДА СЕ ПООЩРЯВАТ!!!

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Чет 09 мар 2006 11:50

GAD, абсолютно съм съглсен с всичко което си писал.
За съжаление обаче поука едва ли някой ще си извлече.

Казвам го поради няколко причини:

1. В този форум постоянно виждам хора които в една тема обясняват как трябва да се внимава, да се дават път на пешеходците, да бъдем толерантни към останалите участници в движението, а в други теми точно обратното - демонстрират какви ли не изклясъци от неизживяни пубертети.

2. Да не говорим, че аз лично имам колеги които също ходят "да опознаят колите си", "лъзгайки" по разни места, като последствията от това опознаване в общия случай завършва с изкривени джанти, сцепени гуми, ... Някои от тях дори ходят да го правят и С ДЕЦАТА СИ !!!

Поука до сега не съм видял някой да си е извлякъл, да не говорим, че дори това предизвиква у тях гордост.

В този форум съм още от създаването му, още когато беше на dir.bg. Тогава някак си нещата ми изглеждаха далеч по-зряли. Тук нивото падна ужасно много след промените по смяна на хостинга. Нямам представа как съвпаднаха нещата така.

Извода който съм направил сам за себе си е, че тук има 3 теми които заслужават внимание:
- fun, кой какво видял в нета, жени + коли ...
другото ...

Последна промяна от rmk на Чет 09 мар 2006 11:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 09 мар 2006 11:50

Според мен пък всеки трябва да се научи да кара на сняг, но това да става на широко и безлюдно място, безопастно за околните, а в случая бул. България е било точно такова място.
За пример мога да дам баща ми, а съм сигурен, че 80% от шофьорите карат като него. Той е много добър шофьор, с опит и т.н., но не "си търси белята" да си прави експерименти по снега. Да, ама се случват и непредвидени ситуации. Колкото пъти му е поднесла по-сериозно колата, толкова пъти се е завъртял, а 2-3 пъти това завърши в мантинелата.
Е, питам аз, не е ли по-добре да си подготвен като се случи нещо подобно, да знаеш как да реагираш и да вземеш адекватните решения без паника?

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Чет 09 мар 2006 15:55

За опита на сняг също съм съгласен! Трябва да усетиш колата, но за да станеш по-добър шофьор, а не за да трупаш точки по форумите...

...А и не мисля, че булевард България е мястото, независимо дали има коли или не!

Не мога да цитирам точен член от правилника, но съм почти убеден, че това е закононарушение... Значи все пак не бива!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 09 мар 2006 16:00

GAD,разбрахме вече какво мислиш по въпроса.
Ти па немаш спирачки,зае.и
Виж че момчето не смее да отвори вече тази тема,страх го е какъв ще го изкараш пак.
Чак и на мен ми писна да го мачкаш.
Не бива да кара така,разбрахме.
Всичко си има некви граници все пак.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 09 мар 2006 16:00

Стига се заяждате за глупости, нищо особено не е станало ...... от мухата слон ..... aaa Даскале сварка .... :)

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Чет 09 мар 2006 16:57

Аз пропуснах да въртя голфа тая зима, пък и миналата. Ама да подразня ГАД малко, ще споделя малко приключения с дъртата омега. Та както знаете, няма по-голям кеф от задно предаване през зимата (да уточня че с хубави гуми, задното изобщо не е недостатък за пътуване през зимата). Не пропусках да въртя омегата! Ебати кефа! И понеже купето е огромно и стабилно, кефа е още по-голям! Веднъж на България (естествено нямаше движение) я забъртях с около 50 км/ч и я оставих да се върти неконтролируемо на около 720 градуса. Толкова ми хареса, че се върнах още три пъти да го повторя! И други подобни щуротии колкото искаш. Иначе за който е любопитен:
Омегата беше с почти нови зимни гуми и абс. Купето макар и тежко има прекрасна управляемост и стабилност. Поднасянията са изключително предвидими и винаги усещаш момента, в който задницата ще се завърти. Това дава достатъчно време да реагираш адекватно. Когато омегата се завърти е сравнително лесно да се изправи, по-лесно от голф/джета. Проблем е аварийното спиране на хлъзгав път поради тежестта. Абе кефа си е голям и безопасността на купето е на ниво. Но всички знаем че опела е най-добрия приятел на ръждата...ариведерчи опел, хелоу фолксваген! (макар и с предно)

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Чет 09 мар 2006 17:04

Даскала написа:GAD,разбрахме вече какво мислиш по въпроса.
Ти па немаш спирачки,зае.и
Виж че момчето не смее да отвори вече тази тема,страх го е какъв ще го изкараш пак.
Чак и на мен ми писна да го мачкаш.
Не бива да кара така,разбрахме.
Всичко си има некви граници все пак.

:D :D :D

Хахахаха :D :D :D

Спирам!

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Чет 09 мар 2006 17:06

ickata написа:...

Омегата беше с задно, нали? Май наистина за лупинги пова е по-добрия вариант...

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 мар 2006 18:28

GAD написа:"ундърстийр хепи"
"скандинеивийън флик" (според мен би трябвало да е флип)
"Просто иска да споделя усещането и адреналина"
"Попринцип ходя на паркинга на Била до нас"
"Тейл хепи"

Нико,

Само като ти чета постовете ми става ясно, че си от онези дето не са си доизживели детството и се чудят каква поредна глупост да забъркат...

Четох и по стари твои мнения и установих, че само тунинги, рейсинги и коне са ти в главата, което окончателно завърши твоя психо портрет...

Има много като тебе, повярвай ми! Нереализирани псевдо-състезателчета... С лопата да ги ринеш...

Щом те влече отиди в ИСТИНСКИЯ МОТОРЕН СПОРТ и там се доказвай, а не по булевард България и в този форум!!!

Ако там се наложиш и аз ще ти ръкопляскам, но дотогава за мен си оставаш ПОРЕДНИЯ БЕЗОТГОВОРЕН луд по улиците!!!

...и за теб го пиша това, дано си направиш изводите...

Ти ме изкара нечовек, дори без да ме познаваш и да си ме виждал, органичавай се в квалификацийте, не пуша, не пия и не се друсам, така, че това, че съм си вдигнал адреналина не ме прави лош и безотоговорен човек. Все пак съм полъскан, че си прочел мненията ми :oops:
Айде чао и не се газирай толкова нищо не е станало :wink:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 09 мар 2006 18:33

niikoo_1 написа: не пуша, не пия и не се друсам, така, че

Са кажи и че по жени не ходиш и........ :gay: :horror: :олелеее

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател: