Проблем с маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
plamennna
Автомобил:
Двигател:

Проблем с маслото

Мнениеот plamennna » Пет 27 мар 2009 22:07

Здравейте!
Предварително се извинявам ако дублирам темата, но тъй като не успявам да намеря отговор за моя проблем нито във форумите, нито в сервизите, ще си позволя да споделя и помоля за мнение:
Карам Golf 1.6 бензин 1996г. Маслото е сменено преди 2 месеци и 550 км. Преди една седмица колеги отвориха да го проверят - според тях е доста рядко; отделно по капачката има лепкав жълтеникав крем и решиха веднага - "издухан" гарнитура. Моторът си работи перфектно, не прекъсва, антифризът не е мръднал, пушека отзад е съвсем чист... аз карам сравнително малко - сутрин 6-7 км до работа и вечер 6-7 км до вкъщи като за това време стрелката за температурата леко се отлепя от нулата; няма как да съм я прегряла. По-младите ми съветници, както и по сервизите (2) на които съм я носила, като ме видят нищо не разбираща, казват гарнитура, без дори я запаля. По-мислещите провериха като форсирам на място двигателя дали хвърля отзад масло или вода - нищо такова не хвърля и ми казаха, че така става от студеното палене и малкото ми каране - да не се притеснявам и да карам. Не знам какво да правя - да я нося ли в сервиз да сменят гарнитура+шлайфане на глава+масло+маслен филтър и куп други по-дребни неща или да сменя само маслото и масления филтър или да си карам... докато спре да върви;)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Проблем с маслото

Мнениеот vasstop » Пет 27 мар 2009 22:33

plamennna написа:ми казаха, че така става от студеното палене и малкото ми каране - да не се притеснявам и да карам.
Точно от това е. Имаш конденз заради каране на съвсем къси разстояния и това е ефекта.
Карай на по-дълги разстояния...

ivandobrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivandobrev » Пет 27 мар 2009 22:37

Според мен не е никаква причина за тревога... Лично на мен ми се беше появило от споменатото жълтеникаво нещо по капачката. Щом нямаш мърдане на антифриз... причината е малкото каран---> двигателя не може да загрее. При паленето и гасенето се получава конденз в маслото и затова се появява и жълтото "нещо". Оправията е каране извънградско там 100тина километра за да може двигателя да загрее и да изгори мръсотииките дето са по капачката... На мен така ми се оправи... успех

plamennna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamennna » Съб 28 мар 2009 0:20

благодаря! Ще пробвам с кратка екскурзия :D :D :D

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 28 мар 2009 9:27

Аман от разбирачи въобще не слушай какво ти говорат, карай си количката и се радвай :wink:
И аз си мислех, че трябва да сменям гарнитура на главата така ме бяха по съветвали едни майсторчета :twisted: отидох при един приятел с сервиз и му казвам май ще сменяме гарнитура на главата, той се усмихна и каза, че може да се стича мало от горната гарнитура или семеринг!
Така и се оказа :wink:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 28 мар 2009 19:46

и при мен е така, карам на къси разстояния 5 км. в едната посока. за около месец само такова каране ми качва нивото на маслото от средата почти до макс.след каране на извънградско около 100 км. нивото отново е на средата.не е добре за двигателя каране на къси разстояния но какво да се прави, да правя една обиколка на околовръстното ли. :Mr Green Fun

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 30 мар 2009 10:33

И при мен е така - антифриза не мърда, ауспуха е сух като кюнец и в кутията на филтъра, по щеката и капачката за маслото имам жълтеникави отлагания, а като източвах маслото в него нямаше такива неща. Точно от карането на къси разстояния и конденза е, защото баща ми като караше само извънградско нямаше такъв проблем.

Потребителски аватар
AVTO_JAMBAS
Автомобил: r19 cabrioler wiliams
Двигател:

Мнениеот AVTO_JAMBAS » Пон 30 мар 2009 20:34

едно пежо дойде в сервиза със същия проблем до Пловдив и обратно и няма яд
не е причина за тревога газ и те така :да:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател: