Здравейте колеги, сигурно някой ще ми се смеят на въпросите, но мен ме притесняват и сън не ме хваща.
Първия е, че нещо все едно присвирва не мога да го опиша звука, но ми се одобрява клипчето във вбокса и ще ви го покажа да видите и чуете. Мисля, че е обтегача на пистовия ремък целия се тресе и вибрира

Имам чувството, че всеки момент ще фръкне, но това е само на 903 оборота, дигна ли ги над 1000 няма тресене и свирене. Също колата като е на място и е студена си тресе яко, а като я гася така притриса, че вратата ако ми е отворена се затваря с трясък.... Май е тампон на двигателя, ама дали и обтегача на пистовия е за смяна. Ако може да ми кажете ориентировъчни цени за тампон на двигателя+смяната му някой ако го е правил скоро.
Второти питане е, че вчера сложих 'спортен' филтер JR панелен, а от днес турбото се чува

.. С махнат катализатор съм и по принцип свири лекичко, но сега все едно прахосмукачка се включва след 1500 оборота за такова свистене става въпрос чак ме плаши и се притесних да не му е станало нещо на турбото, защото вчера като сложих филтера не прави така, от днеска съска яко, а колата не съм я ръчкал

Голф 3 97 AHU