Мк 3 АБФ-идей за по-твърдо окачване отзад

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vento 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мк 3 АБФ-идей за по-твърдо окачване отзад

Мнениеот vento 1.8 » Чет 02 апр 2009 14:40

Здравейте колеги...значи колата е голф 3 АБФ със 3 врати 94 година със стандартното окачване.
Амортисьорите са ми на няма и 20к км Билщайн купих си ги миналата година от хаас в Пловдив.По принцип се воза сам в колта и или сме 2 ма но наскоро ми се наложи да сам аз и още 3ма и колата доста клекна-верно че момчетата бяха горе долу около 110 кг ама съмненията са ми че нещо отзад пружините са омекнали.На скоро чух че имало някакви усилени.А отпред си е добре .Въпросът ми е имали найстина такива усилени и вие как сте решили проблема защото в момента найстина ми е неудобно да казвам тука само 2ма или некви такива...Найстина ли тия голфове клекат толкова лесно.Имах венто такива проблеми нямаше,пасат б3 ....

Благодаря за отговорите предварително!

п.п има ли койловери дето не са толкова ниски а да запазват стандартната височина щото по тези дупки :banghead:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Мк 3 АБФ-идей за по-твърдо окачване отзад

Мнениеот radi_nrj » Чет 02 апр 2009 15:42

vento 1.8 написа:На скоро чух че имало някакви усилени.

Има и Голф 3 комби и неговите пружини са малко по-корави. Обаче с тях задницата ще се вирне. Иначе другия вариант е някакви спортни пружини ама возията стях ще е като на лагерна количка, но в завоите ще се държи по-добре.

Друг е въпроса, че ако смениш и старите с обикновенни пак няма да кляка толкова. Те старите не е ясно какво са преживяли, чули, видяли.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Чет 02 апр 2009 16:54

radi_nrj написа: Иначе другия вариант е някакви спортни пружини ама возията стях ще е като на лагерна количка, но в завоите ще се държи по-добре.

аз си взех твърдо окачване миналата година.Твърдо е ,пази си височината, но на завоя трябва да е много равен асфалта,за да не се пребиеш.Ако има бабуни и неравности на асфалта направо те подига и те изхвърля,което е много лошо.

vento 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento 1.8 » Чет 02 апр 2009 23:06

вече го реших ,ще си поръчвам нови пружини за отзад и дано не се набутам много :D

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пет 03 апр 2009 10:45

не знам, но като натовариш колата с 400 кг. си е нормално да клекне

vento 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento 1.8 » Пет 03 апр 2009 12:22

Не е така колега.Голфовете возят твърдо,като се очаква да клякат по трудно,а и немеца когато го е правил не мисля че с 4 човека трябва да кляка толкова а и до момента дова е третата ми кола на Ваг и предишните 2 пъти нямах такива проблеми.
Поздрави...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”