Странен проблем при 1.9TD AAZ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Странен проблем при 1.9TD AAZ!
Привет на всички колеги, от доста време следя форума, на много въпроси съм намерил отговори тук, само за един проблем не намерих решение. Колата е Голф 3 1.9 ТД AAZ. Проблема е следния: Когато колата е загряла държи към 950 оборота на празен ход. Когато е студена, подгрявам и паля, оборотите са към 1000 /колата е с автоматичен обогатител/ след около минута, обаче обогатителя се връща и оборотите падат под 800 при което се получават много неприятни вибрации в купето. След няколко минути се чува "цъкване" от реле и оборотите се нормализират на 950. Имам чувството, че свещите продължават да греят и през тези няколко минути след запалването на двигателя. Въпросът ми е това нормално ли е и ако не е къде да търся проблема?
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: Странен проблем при 1.9TD AAZ!
Нормално е свещите да продължат да греят след като е запалил двигателя, така се осигурява по-добра работа на мотора.Но незнам колко време трябва да е това.Аз също карам ААЗ, но е с ръчен авансатор.Сега когато не е много студено като го зьапаля и почти веднага връщам авансатора и оборотите подат под 900, но пък няма особено големи вибрации.След като покарам малко се нормализират на 900.Иначе зимата го оставям да поработи известно време на издърпан авансатор или тръгвам и след няколко километра го връщам за да позатопли малко мотора и да си стабилизира оборотите.
Според мен няма причини за притеснение.
Според мен няма причини за притеснение.
- blagi1972
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: ALH
Няма причини за притеснение,и при мене е така 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
При мен на паско (пак AAZ) греят 3 мин. по часовник ако е топла греят по малко отделно при затваряне на шофьорската врата се включват без да е на контакт ( ама се включват га му скимне на паско) 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
znainainai написа:При мен на паско (пак AAZ) греят 3 мин. по часовник ако е топла греят по малко отделно при затваряне на шофьорската врата се включват без да е на контакт ( ама се включват га му скимне на паско)
OMG

пп.интересно как ли тоя "паско"разбира кога ти излизаш от колата да си одиш че кат затвориш вратата да не ги пуска тия свещи че щи са земи тока буквално от цяла нощ светене

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
fox_vt написа:колега да не си мислиш че тия свещи са да ти светят вътре в цилиндрите![]()
![]()
![]()
![]()
попрочети малко щот тай както си ги мислиш нещата си мн на грешно място
viewtopic.php?f=24&t=79784
Колега я прочети тук и пак ще приказваме а и не ми сочи търсачката щот гаранция си чувал само за нея и дори незнаеш от къде да си я пуснеш

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Оказа се че има нещо като с-ма за ранно подгряване още като се отвори шофьорската врата включва свещите за около 5сек.
а я ти прочети там ко си написал и тук (при затваряне на шофьорската врата се) сега не искам да се джафкаме напразно ама като пишеш нещо поне си проверявай напписаното компренде

а я ти прочети там ко си написал и тук (при затваряне на шофьорската врата се) сега не искам да се джафкаме напразно ама като пишеш нещо поне си проверявай напписаното компренде

Върни се в “Дизелови агрегати”