страшен проблем с алармата- решен
- pepi_king
- Автомобил:
- Двигател:
страшен проблем с алармата- решен
колеги проблема е следния.колата е пасат 5 тди внос от Чехия.Когато заключа колата от дистанционното след известно време алрмата се фключва без причинно и тека всеки ден докато един ден не падна акумулатора от пищенето.когато я отключа имобилаизера остава да свети ако вобще това е мобилаизер,намира се на таблото под аварйните,и тека свети докато не дам на контакт,сле това пак я заключвам и лампичката която споменах започва да свети като секундарник-в текъв интервал.след 4-5 секунди алармата цъква двапъти и лампичката започва да свети в съвсем друг интервал и се не всякога слен няколко часа започва да пищи алрмата.Алармата не съм я слагал аз,наи вероятно е слагана в Чехия.Ще се радвам някои ако може да ми помогне. 

Последна промяна от pepi_king на Чет 02 апр 2009 22:00, променено общо 1 път.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: страшен проблем с алармата
нова...
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Ами да колега.Направо отиди на алармаджия да я изтръгне и си сложи една нона-новеничка.Забелязал съм ,че една аларма трае средно от 3 до 5 години и почва да прави ядове,особенно като е с имобилайзер.
- jorkatacool23
- Автомобил:
- Двигател:
Колега кофти тръпка е знам,изпитал съм го вече и мога да ти кажа същото,както и колегите нова аларма ти трябва.При мен проблема беше същия,включваше се когато си иска и бабите в квартала щяха да ме убиват
,защото не ги оставяла да спят.
Моята е италианска и като отидах на алармаджия да ми я види,само ми каза че нищо не може да направи и веднага офертата за нова аларма.Аз в последствие си оправих проблема сам но нямам звуков сигнал на алармата вече,само светлинен и мобилайзера си бачка,както и централното си работи.Не е най-добрия вариант,но не ми се даваха 260лв за нова аларма и сам си реших проблема,вече съм така година и половина...

Моята е италианска и като отидах на алармаджия да ми я види,само ми каза че нищо не може да направи и веднага офертата за нова аларма.Аз в последствие си оправих проблема сам но нямам звуков сигнал на алармата вече,само светлинен и мобилайзера си бачка,както и централното си работи.Не е най-добрия вариант,но не ми се даваха 260лв за нова аларма и сам си реших проблема,вече съм така година и половина...
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Имах подобен проблем с едно Пежо, оказа се че обемния датчик прави беля. Ако има такъв може да се опиташ да го изключиш или да го смениш с нов ако проблема е в него, ако ли не-колегите по-горе са ти казали...
Успех
Успех
- pepi_king
- Автомобил:
- Двигател:
колега jorkatacool23 можеш ли да ми кажеш как си оправи проблема с алармата и как деактивира звуковия сигнал,защото смятам да направя същото.
- pepi_king
- Автомобил:
- Двигател:
jorkatacool23 написа:Колега кофти тръпка е знам,изпитал съм го вече и мога да ти кажа същото,както и колегите нова аларма ти трябва.При мен проблема беше същия,включваше се когато си иска и бабите в квартала щяха да ме убиват,защото не ги оставяла да спят.
колега jorkatacool23 можеш ли да ми кажеш как си оправи проблема с алармата и как деактивира звуковия сигнал,защото смятам да направя същото.
- jorkatacool23
- Автомобил:
- Двигател:
Колега направих всичко по най-простия начин,просто си отворих алармата и прекъснах и изолирах кабелите които отиват от платката до самия говорител чрез който ти пищи алармата.Мислех си че проблема няма да се оправи с постоянното включване на алармата,и въпреки че няма да има звук ще светят постоянно авариините,но уви всичко се оправи.Нямам никакъв проблем до сега,центалното и мобилайзера си бачкат и всичко си е наред.При мен стана много лесно,ако ти прави роблем и след това а именно светят ти и авариините,може и тях да ги прекъснеш от алармата,просто на мен не ми се наложи.
Така съм вече доста време,дано и при теб да стане толкова лесно,все пак си спестих 260 лв за нова аларма и за момента не си и мисля и да сменям тази.Успех и пиши какво е станало.
Така съм вече доста време,дано и при теб да стане толкова лесно,все пак си спестих 260 лв за нова аларма и за момента не си и мисля и да сменям тази.Успех и пиши какво е станало.

Последна промяна от jorkatacool23 на Чет 26 мар 2009 0:02, променено общо 1 път.
- jorkatacool23
- Автомобил:
- Двигател:
Със сигорност има и не тилкова варварски начин за управяне на проблема,но при мен обстоятелствата в тогавашния момент ме претискаха и бях краен,но и много доволен от резултата в последствие.Аз имам ключе което уж спира сирената да пищи,но при мен я спира единствено когато тръгна да вадя акумулатора,и ако не завъртя ключето на off,самата аларма има независимо захранване и пищи като луда,а в този случей когато се включваше постоянно,ключето и на оn и на off да беше завъртяно,пищеше си като лудо.Та за това и бях толкова краен,пробвай вариянти и ако виждаш че няма оправия действай първично,в доста от случеите помага.Надявам се да съм ти бил полезен и да успеш да се оправиш сам,и да не си даваш парите за нова аларма 

- pepi_king
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги реших проблема по прст начин,просто вече заключвам коллата отвътре и след това затварям колата от дясна предна врата и алармата и мобилаизера не се активират и естествено колата не пищи.