Приеха на първо четене промените в ЗДвП за младите шофери

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Re: Приеха на първо четене промените в ЗДвП за младите шофери

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 03 апр 2009 18:37

А колеги сега дадоха по нова един колега от клуба.
Курсантски голф 2 червен на цвят със стикер на задният стрпаничен джам.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 03 апр 2009 18:37

Кой е колегата, с форумния голф сниман по нова :mrgreen:

:!: ЗАКОНА ЩЕ ВАЖИ ЗА НОВИ ШОФЬОРИ КОИТО НЯМАТ 25г И 1г СТАЖ :!:

Честито на печелившите :mrgreen:

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Пет 03 апр 2009 18:47

snupeca написа:Кой е колегата, с форумния голф сниман по нова :mrgreen:

:!: ЗАКОНА ЩЕ ВАЖИ ЗА НОВИ ШОФЬОРИ КОИТО НЯМАТ 25г И 1г СТАЖ :!:

Честито на печелившите :mrgreen:

:banana :banana :banana :banana :banana
И аз го видях клубния голф !!!
Много смеее силни смеее :Mr Green Fun

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пет 03 апр 2009 19:17

чакайте малко има хора с книжки от 10 години и 100км зад гърба си , имам познати коитона по 22/23 имат 200000км , егати депутатите

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 03 апр 2009 19:21

Е нали се сещаш, че те няма как да знаят кой колко км е врътнал.
За това критерия са годините и стажа под 1 год

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Пет 03 апр 2009 19:22

колеги искамд а ми кажете , този закон важи за хора коите от днес нататък ще вземат книжки или и мене примерно дето нямам 25г

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 03 апр 2009 19:26

sportul написа:колеги искамд а ми кажете , този закон важи за хора коите от днес нататък ще вземат книжки или и мене примерно дето нямам 25г

Ако нямаш 1г стаж хваща и теб :x

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Пет 03 апр 2009 19:27

misho_golfa написа:
Luper написа:нямат право да:
- управляват МПС с двигател над 1,6

Значи не мога да карам Голф 3 1,9дизел без турбо, който е 64коня, а мога да карам Голф 6 1,4TFSI който е 160коня...

хахах еи от 200 депутата един да не се сети за това че има мощни коли с малко кубици това е баси кухите парчета сякаш нямат коли

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Пет 03 апр 2009 19:28

от 2006-а имам книжка ок:)

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 03 апр 2009 19:32

sportul написа:от 2006-а имам книжка ок:)

Начи треа да черпиш :beer mhihi
Иначе некъв депутат се изказваше точно за простотията с ограничението в кубиците, и странно защо примера му беше ванкеловия мотор на RX8-цата mhihi

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 03 апр 2009 19:42

Luper написа:колега blinder, отвори си очите де ;) за ЗДП-то говорим, да - за хендсфрита, за светлини, за нови знаци, от къде да знам какви още други неща може да се въведат. А и айде да не са промените, има някои по-нечестотни знаци, дето с времето може да се случи да ги забравиш, особено ако караш само в града примерно. Толкова с теоретичната част, тва може да се остави и на добрата воля на човек, обаче тия закони не се правят за мен или теб, а за масата, така че според мен, без да подценявам нечие интелектуално ниво, е по-добре да има някакъв задължителен елемент!

Останалото е свързано с практическата част. Тука повечето сравнения са неуместни, щото като не можеш да боравиш с печката, ще си трошиш само твойта глава, а в колата застрашаваш и другите. Всеки като кара по-дълго и си изгражда навици и както колегата по-горе каза, като няма никакви ПТП и си каже ‘а ми аз съм си ок за кво са ми тия опреснителни’, ама дали наистина е така? То веднъж се случва, па тогава всеки ден да ходиш на курс кел файда. И за кво трябва да го чакаш да направи нарушение и да го санкционираш, не е ли по-добре въобще да не се налага? Ясно е, че може да си вземе изпита и да прави каквото си иска, ама не всички са такива..
Винаги давам мигач, освен коли и хора се движат по тия пътища и те също се ръководят от тия сигнали

Никой не искам да убеждава в каквото и да било, така мисля аз сега, след 10 години може да е друго ;)

Бате отворил съм си очите и то много широко.
Аз пак не съм съгласен в известен смисъл с теб.Ако го знаеш няма как да забравиш този знак какъв е оня какъв.Това нещо или го знаеш или не го, няма две мнения, дори и да неможеш да го цитираш с номер и точно наименование, поне знаеш какво сиреч значи дадения знак.Ако имаш практика и стаж зад волана няма да забравиш как да караш.Малко страничен пример, но същото е и с чуждите езици, ако няма практика се забравя, няма зачин.Естествено, че законите се правят за масата, но добре ти не откриваш ли куци места в тези закони?
Естесвено, че с действията си зад волана носиш отговорност за всички движещи се по пътя.Но неможе с тея курсове да налеш ъкъл на някой, ако си е глупак такъв си остава, не е к*р та да му го набиеш ЪКЪЛ Е.
Вчервеното отново не съм съгласен с теб.На всеки му се е случвало или поне ще му се случи, да не дава господ.Така, че това не е предпоставка да се изтъква нуждата от тези опреснителни курсове.Сещам се темата на Vizorа от вчера, неможе човек който системно кара по тамвайните релси и то срещу трамвая, тоя курс да му помогне, казвано му е тук във форума многократно, ама кел файда, да го кажа и аз.Или пък оня 16 ли 17 ли годишния,дето открадна на кака си колата и размаза една камара коли в Дружба, курса да му помогне.Какво ще му кажат "няма да правиш повече така, нали?", е да ама не, неможе да стане.
Спирам до тук защото от 100**** човека може да извадим 100**** мнения и те все различни, едно с едно няма да има еднакво.Така, че това кой как ще кара с какво ще кара, с ум, крака, ръце или с гъз(от една друга тема) си е строго индивидуално.Ще се повторя, но СИ ТРЕБЕ ЪКЪЛ, а не опреснителни курсове.

Потребителски аватар
Tomata-1667
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tomata-1667 » Пет 03 апр 2009 19:56

olumfri написа:Това с 1600 куб.см беше най-голямата простотия която успяха да измислят :evil:

Според мен за младите шофиори триабва да има ограничение не в кобиците а в киловатите поне за 2години стаж защото има доста сносни бегачки 1,6-кубика и тати и мама като им купят по един супер хиляда и шестотин :drive които е над 300 коня и белята е готова mhihi

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пет 03 апр 2009 20:17

А според мен отбиваме номер за пред Авропата.
Ако господата полицаи са сити няма да взимат толкова подкупи :arrow: повече актове и по - малко народ без книжка.
Ограничение от кужатурата - малоумно.
Ограничение от къ възраст - малоумно и дискриминационно (има логика, но не виждам по какъв пронцип ще отсяват).

Въпросът е, че колкото и да си пишем по форумите онези кретени в Парламента си гласуват и правят каквото си искат, т.е. файда йок!

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Пет 03 апр 2009 21:33

ал.1 и ал.3 от Закона за защита срещу дискриминация (ЗЗСД).

Според чл.4 ал.1 от ЗЗСД: “Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст ...”.

Според чл.4 ал.3 от ЗЗСД: “Непряка дискриминация е поставяне на лице на основата на признаците по ал. 1 в по-неблагоприятно положение в сравнение с други лица чрез привидно неутрална разпоредба, критерий или практика, освен ако тази разпоредба, критерий или практика е обективно оправдан/а с оглед на законова цел и средствата за постигане на целта са подходящи и необходими.”

Поради липсата на възможност гражданите да атакуват пряко законови разпоредби пред Конституционния съд, има всички изгледи този откровено дискриминационен текст да бъде законово бетониран.

Цитатът е от:
Михаил Екимджиев е адвокат от “Асоциация за европейска интеграция и права на човека” (АЕИПЧ) – гр.Пловдив.

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Пет 03 апр 2009 21:43

snupeca написа:
sportul написа:от 2006-а имам книжка ок:)

Начи треа да черпиш :beer mhihi
Иначе некъв депутат се изказваше точно за простотията с ограничението в кубиците, и странно защо примера му беше ванкеловия мотор на RX8-цата mhihi

:063: аз въпреки че с коли са занимавам последното нещо което щях да се сетя е Ванкеловия мотор на маздата :applause: думи нямам :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”