Колиги,вентилатора спря да върти за 2-ри път.При първото спиране мерих има ли напрежение на клемата-има 12 волта,на вентилатора подадох напрж.
директно от акумулатора и той върти.Не работеше 2 дена и почна след това да работи,аз нищо не направих.Сега пак.Да не се скапва нещо чипа?
Забравих колата е Vento 95.Ако на някой се е случвало такова нещо нека сподели.Благодаря.
Вентилатора на парното не върти
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вентилатора на парното не върти
свали си врътката за степените и погледни там има едни контактни пластини,ако са се разместили ги позакриви,може да се е понатрупало и нагар! на мен се бяха разместили и бачкаше само 3-та степен.
d.shopov написа:Колиги,вентилатора спря да върти за 2-ри път.При първото спиране мерих има ли напрежение на клемата-има 12 волта,на вентилатора подадох напрж.
директно от акумулатора и той върти.Не работеше 2 дена и почна след това да работи,аз нищо не направих.Сега пак.Да не се скапва нещо чипа?
Забравих колата е Vento 95.Ако на някой се е случвало такова нещо нека сподели.Благодаря.
всички степени ли не работят, или последната (най-бързата) си работи ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери този "чип"-(това са резисторите за степените,намира се на въздуховода под жабката)
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2181 ... 612726.JPG
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2181 ... 612726.JPG
Колеги имам същия проблем само че работи на 4та степен само. знаете ли сички неща от което може да е и как се оправят? emo-gar и тая снимка където си я дал как трябва да изглежда това ако се е скапало
nikolai_an написа:свали си врътката за степените и погледни там има едни контактни пластини,ако са се разместили ги позакриви,може да се е понатрупало и нагар! на мен се бяха разместили и бачкаше само 3-та степен.
Врътката как се маха? напън с отверка или има скрит винт някъде?
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
.
Последна промяна от Vasseto на Вто 31 мар 2009 22:45, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Simbara написа:Колеги имам същия проблем само че работи на 4та степен само. знаете ли сички неща от което може да е и как се оправят? emo-gar и тая снимка където си я дал как трябва да изглежда това ако се е скапало
Обикновено пак така си изглежда,трябва да се премерят съпротивленията на РЕЗИСТОРИТЕ,виждат се надписите-това са Омове(за "оня" ОМ,от часа по физика и ел. техника ).Най-вече да се премери онова цилиндрично "нещо" цвъкнато на модулчето.Представлява термичен предпазител,изгори ли -само степен 4.Обикновени се замества с медна телчица(не прекалявайте с дебелината)-усуква се на крачетата и воала.Целта е ако блокира вентилатора,тока нараства,резисторите стават "печка" и прекъсва термо-предпазителя,ако това не стане о'време-..."зовите пожарная команда".
Така,че...да
emo-gar написа:Simbara написа:Колеги имам същия проблем само че работи на 4та степен само. знаете ли сички неща от което може да е и как се оправят? emo-gar и тая снимка където си я дал как трябва да изглежда това ако се е скапало
Обикновено пак така си изглежда,трябва да се премерят съпротивленията на РЕЗИСТОРИТЕ,виждат се надписите-това са Омове(за "оня" ОМ,от часа по физика и ел. техника ).Най-вече да се премери онова цилиндрично "нещо" цвъкнато на модулчето.Представлява термичен предпазител,изгори ли -само степен 4.Обикновени се замества с медна телчица(не прекалявайте с дебелината)-усуква се на крачетата и воала.Целта е ако блокира вентилатора,тока нараства,резисторите стават "печка" и прекъсва термо-предпазителя,ако това не стане о'време-..."зовите пожарная команда".
Така,че...да
точно така е, слагаш няколко власинки от многожилен проводник, да станат по един квадратен милиметър дебелина като ги пресучеш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,аз моят вентилатор го оправих.Оказа се нещо елементарно, както повечето
повреди.След като смених четките пак не тръгна и ми писна и разхвърлих корите
долу вдясно и там веждам една кабелна обувка сложена на болтче ей така без
гайка.Естествено това е масата на вентилатора.Една гайка и всичко е наред.Работел е на магия.А сложих четки от 18 лв.Старите си ги пазя. Благодаря на всички.
повреди.След като смених четките пак не тръгна и ми писна и разхвърлих корите
долу вдясно и там веждам една кабелна обувка сложена на болтче ей така без
гайка.Естествено това е масата на вентилатора.Една гайка и всичко е наред.Работел е на магия.А сложих четки от 18 лв.Старите си ги пазя. Благодаря на всички.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Трите врътки се издърпват -здраво.Изваждаш пепелника.Вътре в горният край има 2 винта.Плочката под трите врътки е на щипки и леко с отверка я
изваждаш.Под я има още 4 винта.Развиваш и издърпваш.
изваждаш.Под я има още 4 винта.Развиваш и издърпваш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поправка.Двата винта са отдолу на пепелника, а врътките май може и да не ги сваляш.