Съединителят за смяна ли е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
clone
Автомобил:
Двигател:

Съединителят за смяна ли е?

Мнениеот clone » Съб 04 апр 2009 17:10

Здравейте!
С Golf MK2 съм и понеже съм все още леко невеж, искам да ви питам някои неща относно съединителя...
В последно време почна да поскърцва, когато го отпускам, а тия дни почна да скрибуца и при неговото натискане. Отделно, когато съм в движение, първа влиза с доста сериозно набиване и чак ми става жал, когато чуя отвратителния звук, когато я вкарам :lol: Самият съединител си е доста твърд (големи мускули на крака направих, докато му свикна на твърдото натискане) и въпросът ми е при подобни симптоми дали е нужна смяна? Чел съм, че може с нещо да се смаже или нещо от жилата да е, но нямам идея...
Понеже километражът на голфа не работи ( :lol: ), не знам точно на колко километра е, но от 10 години не е сменян, а колата е карана доста и градско, и извънградско.

Мерси предварително :)

kurgan
Автомобил:
Двигател:

Re: Съединителят за смяна ли е?

Мнениеот kurgan » Съб 04 апр 2009 17:59

Каде зацепва?Ниско доло или горе накрая?
Се си мисля че е добре да го посмениш малко,а я кажи дали си забелязал промяна в разхода?

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Съб 04 апр 2009 18:03

колега не бъркай трудното влизане с износването на съединителя.не си казал за кой мотор говориш,но ако е 1.3 при всичките които съм виждал с този мотор на първа без да спреш или без да подадеш леко газ не влиза.А за "тежки" съединител смажи жилото.Ако съединиеля е на свършване трябва да отделя доста високо и да боксува т.е. като подадеш рязко газ на първа колата да не върти гуми и да вдига обороти високи а колата да не ускорява

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Съб 04 апр 2009 20:31

По принцип когато започва да отделя високо, наближава смяната му.
Но има и съединители, които се регулират.
Тест как да провериш дали е за смяна - опираш предните гуми на бордюр, даваш ръчна, включваш на 3 /примерно/и започваш да отпускаш съединителят. Ако двигателят не изгасне - смяна.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”