Приеха на първо четене промените в ЗДвП за младите шофери
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Re: Приеха на първо четене промените в ЗДвП за младите шофери
човек след 25 години се държи по-нормално кво се чудите
sportul написа:човек след 25 години се държи по-нормално кво се чудите
Я па ти

- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
границата до 25 години е заради това , колкото по-малки са шофьорите толкова повече глупости праят , на 27г се смята че човек е по-разумен от 19:)
сега разбрали ?
сега разбрали ?
не знам кво се хванахте за тия години, нали все трябва да има някаква граница - винаги ще има ощетени и недоволни
Тия промени са на базата на статистика. Статистиката явно показва, че шоферите до 25год и с под 1 год стаж най-често "газат лука" поради несъобразена скорост => ограничението се налага за тях. Ако по-натам се види, че има по-ефикасен вариант, ше се промени
Тия промени са на базата на статистика. Статистиката явно показва, че шоферите до 25год и с под 1 год стаж най-често "газат лука" поради несъобразена скорост => ограничението се налага за тях. Ако по-натам се види, че има по-ефикасен вариант, ше се промени
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Всичко се свежда до МАНТАЛИТЕТ, ВЪЗПИТАНИЕ, ЕТИКА.....както искайте го наричайте
Ако не можеш да си прецениш своите възможности и тези на колата, 50 000 закона да приеме нашето правителство, винаги ще има САМОУБИЙЦИ И УБИЙЦИ НА ПЪТЯ
КАЧИЛ СЕ ВСЕКИ НА КОЛА И ПИСКА......

Ако не можеш да си прецениш своите възможности и тези на колата, 50 000 закона да приеме нашето правителство, винаги ще има САМОУБИЙЦИ И УБИЙЦИ НА ПЪТЯ

КАЧИЛ СЕ ВСЕКИ НА КОЛА И ПИСКА......

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Добре де...да кажем на мен ми вземат книжката понеже направя грубо нарушение....после отивам на изпит и си вядя нова - водя ли се млад шофьор като преди това съм имал книжка 4-5 години? Не е пояснено в закона еднозначно в такъв случай какво се случва.
Иначе наистина става въпрос за дискриминация и ако някой реши може като нищо да осъди държавата за този закон понеже бива дискриминиран възрастово а щом е на или над 18 години има равни права с другите...не може да има претенции за едната година млад щофьор понеже това е категория спрямо стаж а не спрямо възраст...ама за това до и след 25 тепърва ще има разногласия и то доста
Иначе наистина става въпрос за дискриминация и ако някой реши може като нищо да осъди държавата за този закон понеже бива дискриминиран възрастово а щом е на или над 18 години има равни права с другите...не може да има претенции за едната година млад щофьор понеже това е категория спрямо стаж а не спрямо възраст...ама за това до и след 25 тепърва ще има разногласия и то доста

Luper написа:Също така те ще получават 2/3 от контролните точки при издаване на книжка
Това е най-ефикасно от цялото изменение, само че трябва не 2/3 ами първите 9-12 месеца примерно да има 7-8 точки. С други думи първата година направи ли и дребни нарушения веднага си губи книжката. Това ще е най-добрия стимул да бъдат много внимателни и тия лигльовци, които настъпват здраво за да не им се смеят приятелите, че не могат да карат набързо ще си губят книжката. Също като кредитния рейтинг в банките - като покажеш 1-2 години, че си надежден ти увеличават квотата на прегрешенията.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Един написа:.....
Е да, но на всеки млад шофьор може да му се случи да забърше някоя кола, тогава ще му ги отнемат тея точки и той ако остане без книжка няма как да се научи да кара, пък и може да се наплаши.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
млад шофьор не се определя от времето за което е имал книжка а на стаж км.
ти може да имаш книжка от 10 години но да си отишъл 2 пъти до хоремака с кола...
има шофьори които правят по и над 1000/2000 км седмично.това е друго нещо на което трябва да се обърне внимание за изграждането на един такъв тъп закон...
а сега аз като съм с книжка от 2 години и нещо как става?
в заварено положение съм...закона важи ли за мен за кубатурата и часа или не?
ти може да имаш книжка от 10 години но да си отишъл 2 пъти до хоремака с кола...
има шофьори които правят по и над 1000/2000 км седмично.това е друго нещо на което трябва да се обърне внимание за изграждането на един такъв тъп закон...
а сега аз като съм с книжка от 2 години и нещо как става?
parno написа:а сега аз като съм с книжка от 2 години и нещо как става?
Спокойно,теб нищо не те засяга.
Аз съм 23 1/2 а имам книжка от 4 години, от колкото и карам, остава да не ми дадът да си карам голфа вечер

parno написа:млад шофьор не се определя от времето за което е имал книжка а на стаж км.
Има го тоя момент, но не може да се покрият такива случаи. Освен това ако някой има книжка от 2 години и почти не кара, то той едва ли ще е в категорията "опасни" - при тия дето не могат да си контролират изпълненията по завоите едва ли има някой, който има книжка и кара от дъжд на вятър.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Моля ви се кажете това за 1.6 мотора прието ли е,че много си харесах една кола 1.8 моно. 

-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
БСП предложи и се прие младите шофьори* да нямат право да:
- карат автомобил от 23ч до 5ч
- превозват пътници до 18год. без придружител с повече от 1 год стаж в колата
- управляват МПС с двигател над 1,6
Също така те ще получават 2/3 от контролните точки при издаване на книжка и (което е най-абсурдното!) младият шофер трябва да се движи със скорост, която е с 10км/ч по-ниска от разрешената в ЗДВП!
*"млад шофьор" - до 25 години с по-малко от 1 година стаж
- карат автомобил от 23ч до 5ч
- превозват пътници до 18год. без придружител с повече от 1 год стаж в колата
- управляват МПС с двигател над 1,6
Също така те ще получават 2/3 от контролните точки при издаване на книжка и (което е най-абсурдното!) младият шофер трябва да се движи със скорост, която е с 10км/ч по-ниска от разрешената в ЗДВП!
*"млад шофьор" - до 25 години с по-малко от 1 година стаж
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Еми чудесно,а ако я пиша на друг,ама и да я пиша то пак не мога да я карам една година,абе...БЪЛГАРИЯ
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”